Πηδάλιο
Συντονιστής: Συντονιστές
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:

Μια ξεχωριστή προσπάθεια ηλεκτρονικής καταγραφής και ψηφιακής έκδοσης των Ιερών Κανόνων της Ορθόδοξης Εκκλησίας αποτελεί αυτός ο νέος ψηφιακός δίσκος.
Οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής της τεχνολογίας, επέβαλαν ως ανάγκη την διάσωση των δυσεύρετων κειμένων.
Με αυτόν τον τρόπο στηρίζεται και βοηθείται ουσιαστικά το έργο των κληρικών, μελετητών, φοιτητών αλλά και των πιστών, οι οποίοι επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα ιερά κείμενα που συντίθενται και από τα πλήρη κείμενα των Οικουμενικών Συνόδων.
Το πρόγραμμα αναζήτησης παρέχει ανάγνωση των κανόνων κατά είδος και κεφάλαιο, καθώς και την αναζήτηση ολόκληρων λέξεων, ή ριζών (προθεμάτων και επιθημάτων).
Έτσι, με το πάτημα ενός πλήκτρου παρέχεται στο χρήστη η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε όλους του κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας που αφορούν σε ένα συγκεκριμένο θέμα.
Τιμή
23,00 ευρώ (περιλαμβάνεται ΦΠΑ)
Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:
Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
+Αρχιμ. Αχίλλιος Σιώκας
Τηλ: 24410-71269, 24410-75010
Κιν: 6973-699500
Ε-mail: cd_kanonon@yahoo.gr
Και σε όλα τα Εκκλησιαστικά Βιβλιοπωλεία
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

Γιατι απογοητευτηκες αδελφε μου; μπορει να εχει ηδη την Αγια Γραφη σε ηλεκτρονικη μορφη ο αδελφος μας.Μπορει να χρειαζεται το Πηδαλιο για καποα εργασια η για λυση καποιας αποριας.giannisxr έγραψε:περιμενα η ερωτηση σου να ηταν πως θα εβρισκα την αγια γραφη σε ηλεκτρονικη μορφη με συγχωρεις αλλα απογοητευτικα με την ερωτηση που εκανες
Γιατι βιαζομαστε να βγαλουμε συμπερασματα; ειπε κανενας οτι οποιος ενδιαφερεται να κοιταξει το Πηδαλιο ,εχει απορριψει την Αγια Γραφη ;
Που βασιστηκαν οι Πατερες για να συνταξουν το Πηδαλιο ;
Φυσικα και δεν αντικαθισταται η Αγια Γραφη με τιποτα. Αλλα ολα τα πνευματικα βοηθηματα ειναι συνδεδεμενα και ολα αποσκοπουν στην πνευματικη ανυψωση.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Re: Πηδάλιο
http://www.kenef.phil.uoi.gr/pdf/14936/14936.pdfvic έγραψε:Θα μπορούσε κανείς να μου πει πώς να έβρισκα το ΠΗΔΑΛΙΟ σε ηλεκτρονική μορφή;
-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Προς giannisxr:
Μήπως με αυτά που λες και δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις, ακυρώνεις την ίδια την Εκκλησία; Για να αποφανθούν οι Σύνοδοι αυτοί και να δογματίσουν τους Κανόνες αυτούς, άμεσα χρήσιμοι και ουσιαστικοί, η Εκκλησία γνώρισε απίστευτες διώξεις.
Απο πότε η Γραφή ισχύει, ενώ οι Κανόνες είναι νομικισμός, σχολαστικισμός και άχρηστα γραμματα με βάση την εφαρμογή της Αγάπης. Ε, με αυτήν την έννοια και η Γραφή είναι περιττή, αν αξιωθούμε την αέναη και αιώνια αγάπη, εγκαθιστώντας την Βασιλεία των Ουρανών μέσα μας.
Και για να καταλάβεις πόσο ουσιαστική είναι η τήρησή τους και καθόλου ανασταλτικοί της αγάπης, βρες έναν μέσα στο χώρο της Εκκλησίας που να τηρείται στην πράξη(εκτός ελαχίστων και αν). Η πολεμική της τήρησης των Κανόνων και η κλασσική επωδός πως "το Πηδάλιο δεν τηρείται", συνιστά καθημερινή πραγματικότητα στον εκκλησιαστικό χώρο και ενδεικτική του πόσο ο πονηρός πολεμάει τον Συνοδισμό και την Επόμενη Διδασκαλία των Πατέρων.
Μήπως με αυτά που λες και δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις, ακυρώνεις την ίδια την Εκκλησία; Για να αποφανθούν οι Σύνοδοι αυτοί και να δογματίσουν τους Κανόνες αυτούς, άμεσα χρήσιμοι και ουσιαστικοί, η Εκκλησία γνώρισε απίστευτες διώξεις.
Απο πότε η Γραφή ισχύει, ενώ οι Κανόνες είναι νομικισμός, σχολαστικισμός και άχρηστα γραμματα με βάση την εφαρμογή της Αγάπης. Ε, με αυτήν την έννοια και η Γραφή είναι περιττή, αν αξιωθούμε την αέναη και αιώνια αγάπη, εγκαθιστώντας την Βασιλεία των Ουρανών μέσα μας.
Και για να καταλάβεις πόσο ουσιαστική είναι η τήρησή τους και καθόλου ανασταλτικοί της αγάπης, βρες έναν μέσα στο χώρο της Εκκλησίας που να τηρείται στην πράξη(εκτός ελαχίστων και αν). Η πολεμική της τήρησης των Κανόνων και η κλασσική επωδός πως "το Πηδάλιο δεν τηρείται", συνιστά καθημερινή πραγματικότητα στον εκκλησιαστικό χώρο και ενδεικτική του πόσο ο πονηρός πολεμάει τον Συνοδισμό και την Επόμενη Διδασκαλία των Πατέρων.