Σελίδα 1 από 2
π.Μάξιμος + Αντίχριστος
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 15, 2007 1:21 pm
από Dimitra1987k
Σας χαιρετώ. Δεν έβαλα αυτό το θέμα ως πνευματικό ερώτημα προς τον πατέρα Αντώνιο γιατι θα ήθελα να ακούσω και τη δική σας γνώμη, τον πατέρα Αντώνιο θα τον ρωτήσω από κόντα για το συγκεκριμένο θέμα. Έχει κάποιος από εσάς παρακολουθησει τον πατέρα Μαξιμό να μιλάει στην τηλεοραση για την έλευση του Αντιχρίστου και τη Δευτέρα Παρουσία; Υποστηρίζει ότι έχει προσδιορίσει συμφωνα με προφήτες και γραφές ότι ο Αντιχριστος έχει γεννηθει το 1983 και θα δράσει το 2013 και στις... 25-03-2020 θα έχουμε τη Δευτέρα παρουσία. Μου κάνει εντύπωση το ότι είναι απολυτος όπως λέει και σίγουρος. Δε μου φαίνεται κανείς τρελός όμως είναι δυνατόν να ισχείει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που οίδιος οΧριστός είπεότι δε γνωρίζουμε πότε θα έρθει; Ποία η γνώμη σας;;;
Re: π.Μαξιμος+Αντιχριστος
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 15, 2007 1:28 pm
από NIKOSZ
Dimitra1987k έγραψε: ο Αντιχριστος έχει γεννηθει το 1983 και θα δράσει το 2013 και στις... 25-03-2020 θα έχουμε τη Δευτέρα παρουσία.
25/03/2018 ειχε πει !
Και για να γελασουμε λιγο
http://www.youtube.com/watch?v=PgZQdYWNNzI
Μη πεσετε να με φατε γι'αστειο το'βαλα !
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 15, 2007 1:38 pm
από Dimitra1987k
Αν μη τι αλλο "έπιασα" το 25-03..... Τί
να πω...
Re: π.Μαξιμος+Αντιχριστος
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 15, 2007 1:52 pm
από tinios
Οι προφητείες, είναι σαφές ότι δίνονται απ' τον Θεό, με σκοπό να προειδοποιήσουν τους πιστούς, για κάποια γεγονότα σωτηριολογικής σημασίας.
Το να προσπαθεί κάποιος, να προσεγγίσει, τα σημεία των καιρών εκπληρώσεως τους, είναι ίσως θεμιτό, με την απαραίτητη προυπόθεση να γίνεται κατόπιν θερμής προσευχής και με φόβο Θεού.
Σίγουρα το να θέτεις συγκεκριμένες ημερομηνίες, όταν αυτές δεν αναφέρονται ρητά στις προφητείες, οδηγεί στην απαξίωση τους, όταν οι προβλέψεις, δεν επαληθευτούν.
Ο π. Μάξιμος, με αυτήν την απολυτότητα στις απόψεις του, δεν θέτει μόνο τον εαυτό του σε κρίση αξιοπιστίας, αλλά σαν ηγούμενος μονής, όλη την Εκκλησια.
Έχω την γνώμη, πως η διοικούσα Εκκλησια, πρέπει να πάρει θέση.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 15, 2007 1:55 pm
από lovethink
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 15, 2007 5:34 pm
από akritas
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 15, 2007 7:23 pm
από IOANNISBATATZHS
μετά την παράδοση της Βασιλευούσης στους Έλληνες, θα ύπαρξει είρήνη 33 έτη. Τόσο προσδιορίζεται και η ηλικία που θα χει ο εκπτωτος εκείνη την εποχή. Τότε θα υπάρξει το ΤΕΛΟΣ ! Τι έχει γίνει μέχρι τώρα ;
Τίποτα ! Κατά συνέπειαν, 99,9 % ο αντίχριστος δεν έχει ακόμη ΦΤΙΑΧΤΕΙ !
Ο πατήρ Μάξιμος δεν την ασπάζεται την προφητεία της παράδοσης της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ;
Μύλος ! Τρέχα Γύρευε....
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 15, 2007 7:41 pm
από strumfi
Μια μέρα τον ρώτησα στο κελί του: «Γέροντα, πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το 666, για την έλευση του αντίχριστου, που πλησιάζει –μερικοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι ήδη ήλθε–, για το ηλεκτρονικό χάραγμα του δεξιού χεριού ή του μετώπου, για τη σύγκρουση Χριστού και αντίχριστου και τη συντριβή του τελευταίου, για τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Εσείς, τι λέτε γι’ αυτά;» Ο Γέροντας απάντησε: «Τι να πω; Εγώ δεν λέω ότι είδα την Παναγία, ότι θα γίνει πόλεμος και άλλα τέτοια. Ξέρω ότι θα έρθει ο αντίχριστος, ότι θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, αλλά πότε δεν ξέρω. Αύριο; μετά χίλια χρόνια; δεν ξέρω. Όμως δεν ανησυχώ γι’ αυτό. Διότι ξέρω, ότι η ώρα του θανάτου είναι για τον καθένα μας η Δευτέρα ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Κυρίου. Και η ώρα αυτή είναι πολύ κοντά».
Γέροντος Πορφυρίου Ανθολόγιο Συμβουλών, δ΄ έκδοση, Οκτώβριος 2003, σελ. 71-72 [Γ 290π.]
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 15, 2007 7:42 pm
από alithis
προσωπικως θεωρω οτι οσο ανοητο ειναι το να προκαθορισεις ποτε θα γινει η 2α του κυριου παρουσια,αλλο τοσο ανοητο ειναι να αρνηθεις την ως ανω προκεκαθορισμενη στιγμη....και τουτο διοτι ακριβως δεν μπορουμε να γνωριζομε...!το λεει ο ιδος ο χριστος εξαλλου-δεν χρειαζεται αλλο αντεπειχηρημα νομιζω! :)
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 15, 2007 7:50 pm
από PRETORIAN
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ.ΟΥΤΕ ΚΑΝ Ο ΥΙΟΣ.
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΜΑΞΙΜΟ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ.ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ?