Ανατομία και ανάπαυση εν ειρήνη
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Dimitra1987k
- Νέο Μέλος

Ανατομία και ανάπαυση εν ειρήνη
Είμαι φοιτήτρια στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Αυτό το εξάμηνο ερχομαστε αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα τεμαχισμένων ανθώπινων πτωμάτων,για χάρη της... επιστήμης... Πραγματικά πιστεύω ότι είναι απάνθρωπο αυτό που συμβαίνει. Ένα πτώμα στη μεση καιαπόπάμω του 20 φοιτητές να το κατακρεουργουν. Και αναρωτιέμαι, η ψυχή του ανθρώπου αυτού μπορεί να βρει αναπαυση; Ξερουμε όλοι πόσο σημαντικάγια τη σωτηρία μαςείναι τα μνημόσυνα,με αυτόν όμως τον άνθρωπο τί γίνεται; Και κάτι άλλο. Δεχόμενη ότι τα ίδιατα σωματαμας είναι ιερά αφου έκεί καποικεί ο Χριστός διαμέσου της Θέιας Μεταλήψεως και δεχόμενη ότι μετά τη δευτέρα παρουσία και τα σώματα μας θα ανασταθουν, με αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στα αζήτητα τί θα γίνει. Καθώς το εξάμηνο θα προχωράει θα τον ανοίξουμε και θα του βγάλουμε όλατου τα σπλάχνα για να τα μελετήσουμε (εγώ προσωπικά καν δε θαμπορώ να πλησιάσω...) και πραγματικά νιώθα πολύ ασχημα για το μάθημα αυτό. Ας προσευχηθουμε για τις ψυχές αυτών των ανθρωπων...
Όντως είναι φοβερό. Γνωρίζω άτομο που εγκατέλειψε την ιατρική στο 1ο έτος επειδή δεν άντεχε να δουλέψει πάνω σε πτώματα.
Έάν το δεις από ιατρικής πλευράς, η εργασία πάνω σε πτώματα είναι αναγκαία , δε χρειάζεται κανείς να γράψει λεπτομέρειες.
Δε γνωρίζω την άποψη της εκκλησίας,αν υπάρχει, πάνω στο θέμα.
Σίγουρα πάντως οι ψυχές των ανθρώπων αυτών θα ελεηθούν από το δίκαιο Κριτή για τον εξευτελισμό που υπέστησαν τα σώματά τους.
Έάν το δεις από ιατρικής πλευράς, η εργασία πάνω σε πτώματα είναι αναγκαία , δε χρειάζεται κανείς να γράψει λεπτομέρειες.
Σίγουρα πάντως οι ψυχές των ανθρώπων αυτών θα ελεηθούν από το δίκαιο Κριτή για τον εξευτελισμό που υπέστησαν τα σώματά τους.
Παιδια εγω δεν εμαθα και πολλα απο εργασια σε πτωματα...εμαθα πιο πολλα μεσα σε χειρουργειο,και με λιγωτερες τυψεις .sakis έγραψε:Όντως είναι φοβερό. Γνωρίζω άτομο που εγκατέλειψε την ιατρική στο 1ο έτος επειδή δεν άντεχε να δουλέψει πάνω σε πτώματα.
Ας μιλησουν και αλλοι συναδελφοι...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Re: Ανατομία και ανάπαυση εν ειρήνη
Dimitra1987k έγραψε:Είμαι φοιτήτρια στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Αυτό το εξάμηνο ερχομαστε αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα τεμαχισμένων ανθώπινων πτωμάτων,για χάρη της... επιστήμης... Πραγματικά πιστεύω ότι είναι απάνθρωπο αυτό που συμβαίνει. Ένα πτώμα στη μεση καιαπόπάμω του 20 φοιτητές να το κατακρεουργουν. Και αναρωτιέμαι, η ψυχή του ανθρώπου αυτού μπορεί να βρει αναπαυση; Ξερουμε όλοι πόσο σημαντικάγια τη σωτηρία μαςείναι τα μνημόσυνα,με αυτόν όμως τον άνθρωπο τί γίνεται; Και κάτι άλλο. Δεχόμενη ότι τα ίδιατα σωματαμας είναι ιερά αφου έκεί καποικεί ο Χριστός διαμέσου της Θέιας Μεταλήψεως και δεχόμενη ότι μετά τη δευτέρα παρουσία και τα σώματα μας θα ανασταθουν, με αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στα αζήτητα τί θα γίνει. Καθώς το εξάμηνο θα προχωράει θα τον ανοίξουμε και θα του βγάλουμε όλατου τα σπλάχνα για να τα μελετήσουμε (εγώ προσωπικά καν δε θαμπορώ να πλησιάσω...) και πραγματικά νιώθα πολύ ασχημα για το μάθημα αυτό. Ας προσευχηθουμε για τις ψυχές αυτών των ανθρωπων...
Για την αναπαυση αυτων των ανθρωπων φροντιζει ο Θεος αδελφη μου.
Διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα δεν νομιζω οτι οι πραξεις μας αυτες εχουν επιπτωσεις στην αναπαυση της ψυχης τους.
Οππωσδηποτε πρεπει να προσευχομαστε...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Δεν είμαι συνάδελφος αλλά φαντάζεσαι τον αδελφό που παράτησε την ιατρική εξαιτίας της εμπειρίας των πτωμάτων να ερχόταν αντιμέτωπος ξαφνικά με ένα χειρουργείο? Πως θα τα έβγαζε πέρα? Θα κιτρίνιζε και θα πήγαινε στην τουαλέτα τρέχοντας?Melpomeni έγραψε:
Παιδια εγω δεν εμαθα και πολλα απο εργασια σε πτωματα...εμαθα πιο πολλα μεσα σε χειρουργειο,και με λιγωτερες τυψεις .
Re: Ανατομία και ανάπαυση εν ειρήνη
Ο εξευτελισμός του σώματος μετά το θάνατο σίγουρα λειτουργεί ευεργετικά για τον νεκρό.Melpomeni έγραψε: Για την αναπαυση αυτων των ανθρωπων φροντιζει ο Θεος αδελφη μου.
Διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα δεν νομιζω οτι οι πραξεις μας αυτες εχουν επιπτωσεις στην αναπαυση της ψυχης τους.
Οππωσδηποτε πρεπει να προσευχομαστε...
Έχουμε πληθώρα παραδειγμάτων στα γεροντικά.
Όπως αντιστρόφως δε βοηθά την ψυχή μια μεγαλοπρεπής κηδεία.
:)) εδω...δεν μπορω να σε αντικρουσω.....sakis έγραψε:Δεν είμαι συνάδελφος αλλά φαντάζεσαι τον αδελφό που παράτησε την ιατρική εξαιτίας της εμπειρίας των πτωμάτων να ερχόταν αντιμέτωπος ξαφνικά με ένα χειρουργείο? Πως θα τα έβγαζε πέρα? Θα κιτρίνιζε και θα πήγαινε στην τουαλέτα τρέχοντας?Melpomeni έγραψε:
Παιδια εγω δεν εμαθα και πολλα απο εργασια σε πτωματα...εμαθα πιο πολλα μεσα σε χειρουργειο,και με λιγωτερες τυψεις .
Σιγουρα ομως μια αλλη ευαισθησια ειναι απολυτως απαραιτητη : να κανεις τον πονο του αλλου δικο σου ,χωρις να καταβαλλεσαι απο αυτον ,αλλα για να τον πολεμας καλυτερα.sakis έγραψε:Μελπομένη, η ιατρική δεν είναι για τους υπερευαίσθητους.
Πρέπει να αντέχεις και τα αίματα και τα πτώματα, αλλιώς σίγουρα θα πας στον ψυχίατρο.....
Και ακομα γιατι καλεισαι να συνεχισεις το θεραπευτικο εργο του Χριστου, κατω απο το βλεμμα Του,και με τη βοηθεια Του.
Η Ιατρικη ειναι ενα διακονημα.
Αλλοι αδελφοι με αλλες κλισεις ,ας κανουν αλλο διακονημα.