Προσωπική πίστη και σεβασμός στους άλλους

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

AnastasiaD
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Προσωπική πίστη και σεβασμός στους άλλους

Δημοσίευση από AnastasiaD »

strumfi έγραψε:Αναστασία, δεν είναι ρατσισμός να βλέπω στον τοίχο απέναντί μου τον Χριστό. Ρατσισμός θα ήταν να μη σου επιτρέπω κι εσένα να φοράς τη μαντίλα σου...
Συμφωνείς;

Και όμως....που τη φορώ δε με σέβεται κανείς παρά μόνο οι ομόδοξοί μου.

Οι ετερόδοξοι χριστιανοί μπορεί και να με φτύνουν, οποτε για ποιο χριστιανισμό μιλάς?
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Re: ΣΧΟΛΕΙΑ: ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

Δημοσίευση από pAntonios »

AnastasiaD έγραψε:
strumfi έγραψε:[i/]Όλα χαμηλά του χαμηλού
και τα έργα καθενός σαν την ψυχή του[/i]*
Εσύ κάνε αυτό που θέλεις και μη δίνεις βάση σε τέτοιου τύπου συμπεριφορές. Αλλά με όλα αυτά που έχεις ζήσει, έχεις θυμώσει πολύ. Ζήτησέ Του να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις. Ζήτησέ του το για "δώρο χριστουγεννιάτικο". * K. Παπαπέτρου
Καλα ξεφυγαμε....σιγα να μη ζητησω χριστουγεννιατικο δωρο....

γιατι μπορει να μην ειμαι στη πραγματικοτητα χριστιανη αλλα κατι αλλο βαθυτερο και δυνατοτερο
Έμεινα κι εγώ με την απορία:
Ποιό είναι αυτό το βαθύτερο και δυνατότερο Αναστασία;
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
AnastasiaD
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

pAntonios έγραψε:
AnastasiaD έγραψε:
strumfi έγραψε:[i/]Όλα χαμηλά του χαμηλού
και τα έργα καθενός σαν την ψυχή του[/i]*
Εσύ κάνε αυτό που θέλεις και μη δίνεις βάση σε τέτοιου τύπου συμπεριφορές. Αλλά με όλα αυτά που έχεις ζήσει, έχεις θυμώσει πολύ. Ζήτησέ Του να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις. Ζήτησέ του το για "δώρο χριστουγεννιάτικο". * K. Παπαπέτρου
Καλα ξεφυγαμε....σιγα να μη ζητησω χριστουγεννιατικο δωρο....

γιατι μπορει να μην ειμαι στη πραγματικοτητα χριστιανη αλλα κατι αλλο βαθυτερο και δυνατοτερο
Έμεινα κι εγώ με την απορία:
Ποιό είναι αυτό το βαθύτερο και δυνατότερο Αναστασία;
Δε ξέρω απλα θα πρέπει να το ανακαλύψετε πιθανόν μόνοι σας όχι στις εκκλησίες αλλα σε όλον τον βίον σας και σε όλο το κόσμο γύρω σας.

Δε χρειάζεται να πηγαίνετε καθημερινα στις εκκλησιες για να ανακαλυψετε την αγαπη και τη καλοσυνη. Υπαρχουν αλλωστε και πριν τον χριστιανισμο, προ αμνηονευτων χρονων, απο τοτε που γινεται μια κοπελα μανα.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

AnastasiaD έγραψε:Δε ξέρω απλα θα πρέπει να το ανακαλύψετε πιθανόν μόνοι σας όχι στις εκκλησίες αλλα σε όλον τον βίον σας και σε όλο το κόσμο γύρω σας.

Δε χρειάζεται να πηγαίνετε καθημερινα στις εκκλησιες για να ανακαλυψετε την αγαπη και τη καλοσυνη. Υπαρχουν αλλωστε και πριν τον χριστιανισμο, προ αμνηονευτων χρονων, απο τοτε που γινεται μια κοπελα μανα.

Αχ ! μπηκαμε στην εποχη του Υδροχοου !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
AnastasiaD
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Οχι καλε του ζυγου, αλλωωστε θα ζυγιστουμε στην αλλη ζωη...ελπιζω να μην εχω παραπαρει πολλα κιλα
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Εγώ είμαι η ΟΔΟΣ και η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΖΩΗ είπε ο Χριστός.

Ο Χριστιανισμός λέμε ότι είναι η θρησκεία της αγάπης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μόνον της αγάπης. Είναι κυρίως η θρησκεία της Αλήθειας.

Αγάπη υπάρχει ασφαλώς και έξω από το Χριστιανισμό αλλά μην ξεχνάμε ότι και αυτή η αγάπη είναι δοσμένη από το Θεό που δημιούργησε τον άνθρωπο κατ εικόνα και καθ ομοίωση Του.

Δυστυχώς όμως οι Χριστιανοί στην Ελλάδα ποτέ δεν ακους (σπάνια) να προβάλλουν την αλήθεια και έτσι έγινε η Ορθοδοξία σαν ένα δόγμα όπως όλα τα άλλα...
Οπότε σου λέει κάποιος γιατί να μην είμαι και ετερόδοξος αλλά να φροντίσω να έχω περισσότερη αγάπη!!! Αγάπη όμως έξω από το Χριστό μπορεί να σώσει; Μπορεί να δώσει αιώνια ζωή;
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
AnastasiaD
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: Εγώ είμαι η ΟΔΟΣ και η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΖΩΗ είπε ο Χριστός.

pAntonios έγραψε:Ο Χριστιανισμός λέμε ότι είναι η θρησκεία της αγάπης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μόνον της αγάπης. Είναι κυρίως η θρησκεία της Αλήθειας.

Αγάπη υπάρχει ασφαλώς και έξω από το Χριστιανισμό αλλά μην ξεχνάμε ότι και αυτή η αγάπη είναι δοσμένη από το Θεό που δημιούργησε τον άνθρωπο κατ εικόνα και καθ ομοίωση Του.

Δυστυχώς όμως οι Χριστιανοί στην Ελλάδα ποτέ δεν ακους (σπάνια) να προβάλλουν την αλήθεια και έτσι έγινε η Ορθοδοξία σαν ένα δόγμα όπως όλα τα άλλα...
Οπότε σου λέει κάποιος γιατί να μην είμαι και ετερόδοξος αλλά να φροντίσω να έχω περισσότερη αγάπη!!! Αγάπη όμως έξω από το Χριστό μπορεί να σώσει; Μπορεί να δώσει αιώνια ζωή;
Μαλλον μπορει να σωσει γιατι με αυτα σας τα λογια ολος ο αλλος κοσμος απο ολες τις αλλες θρησκειες χαμενος θα ητανε. Και γιατι αλλωστε να το επιτρεπει ο Θεος που αγαπαει ολα τα πλασματα του?
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Και αν σώσει θα είναι ακριβώς επειδή ήρθε ο Χριστός στον κόσ

Και αν σώσει θα είναι ακριβώς επειδή ήρθε ο Χριστός στον κόσμο.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της Χριστου-γέννας!

Όμως η ασφάλεια είναι μόνον κοντά στο Χριστό.
Και γι αυτό μεγάλη ευθύνη έχουν οι Χριστιανοί, όσοι νομίζουν ότι πιστεύουν! Διότι αυτοί είναι μέλη της Εκκλησίας Χριστού (=προκαταβολικά σωσμένοι!).
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
AnastasiaD
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: Και αν σώσει θα είναι ακριβώς επειδή ήρθε ο Χριστός στον

pAntonios έγραψε:Και αν σώσει θα είναι ακριβώς επειδή ήρθε ο Χριστός στον κόσμο.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της Χριστου-γέννας!
Ναι ενταξει
Ηρθε ο Χριστος και μας εσωσε βοηθεια μας

Εγω θα φροντισω να σωσω μονη μου τη ζωη μου γιατι αμα θ ζητησω βοηθεια δε ξερω αμα θα μου ερθει ακριβως την ωρα που θα τη ζητησω....αμα δε με βοηθησουν οι γυρω μου (και μη μου πειτε οτι τους στελνει ολους ο Θεος γιατι ξερω χριστιανους που μονο χριστιανοι δεν ειναι, μαλλον αντιχριστοι...)
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Re: Και αν σώσει θα είναι ακριβώς επειδή ήρθε ο Χριστός στον

AnastasiaD έγραψε: Ναι ενταξει Ηρθε ο Χριστος και μας εσωσε βοηθεια μας
Εγω θα φροντισω να σωσω μονη μου τη ζωη μου γιατι αμα θ ζητησω βοηθεια δε ξερω αμα θα μου ερθει ακριβως την ωρα που θα τη ζητησω....αμα δε με βοηθησουν οι γυρω μου (και μη μου πειτε οτι τους στελνει ολους ο Θεος γιατι ξερω χριστιανους που μονο χριστιανοι δεν ειναι, μαλλον αντιχριστοι...)
Μα δεν μιλάμε για τη ζωή αυτή Αναστασία, τί νόημα έχει άλλωστε αν ζήσεις 50 χρόνια η 100. Φαίνεται είσαι πολύ νεότερη και νομίζεις ότι μπροστά σου απλώνεται το άπειρο! Είναι πολύ σύντομη η ζωή και μπορεί η δική σου να είναι πιο σύντομη από τη δική μου!
Εδώ μιλάμε (προσπαθούμε!) για την αιώνια ζωή. Γι αυτό ήρθε ο Χριστός και δεν ήρθε για να μας μάθει να πιάνουμε τις ευκαιρίες στην επίγεια ζωή.
Γι αυτό και όσοι τον γνώρισαν πραγματικά τα εγκατέλειψαν όλα και φύγαν στις σπηλιές... Χριστιανός δεν είναι όποιος λέει ότι είναι Χριστιανός (ορθά αναφέρθηκες σε "χριστιανούς" αντίχριστους!) αλλά όποιος εφαρμόζει όσα είπε ο Χριστός.

Από αυτά που γράφεις συμπεραίνω ότι δεν Τον γνώρισες σαν Θεό. Τον γνώρισες ίσως σαν θρησκεία, αλλά ο Θεός είναι κάτι άλλο...Ο Θεός δεν είναι μόνον για τους Χριστιανούς, όλοι οι άνθρωποι είναι παιδιά Του και όλοι υπόκεινται στους πνευματικούς νόμους που έθεσε, είτε το θέλουν είτε όχι, είτε το καταλαβαίνουν ειτε όχι...
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”