Με αξίωσε ο Θεός και έζησα μεγάλες στιγμές στο Άγιο Όρος.Επέστρεψα πρίν πέντε ημέρες.Αυτό που έζησα εκεί ήταν πρωτόγνωρο.Την πρώτη ημέρα έμεινα στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου και τις επόμενες δύο ημέρες στην Ιερά Μονή Ιβήρων.Πιο κοντά στο Θεό μέχρι τώρα δεν είχα φθάσει.Ένιωθα στην ψυχή μου, στην καρδιά μου αυτό το αίσθημα της μεγάλης συγκίνησης, το αίσθημα που φτερουγίζει η καρδιά και βρίσκει φωλιά στα΄χέρια του Θεού.Ειλικρινά, βλέποντας την εικόνα της Παναγίας , δεν θυμάμαι ποσές φορές βούρκωσαν τα μάτια μου...Δεν μπορούσα ποτέ να φαντασθώ ότι θα αναβλύζουν απο την ψυχή μου δάκρυα αγάπης, ευτυχίας, αγγαλίασης.Δεν περιγράφονται με λόγια αυτά τα αισθήματα.Αυτά τα αισθήματα τα πήρα μαζί μου στην επιστροφή μου στην Αθήνα.Την ζωή τη βλέπω διαφορετικά.Σταμάτησα να ασχολουμαι όσο μπορώ με τα καθημερινά.Βλέπω την ματαιότητα αρκετών πραγμάτων που είχα σαν αυτοσκοπό για να επιτύχω στην ζωή μου.Θα κάνω τον αγώνα μου να κρατηθώ εκεί που είμαι τώρα.Όπως μου είπε κάποιος συνταξιδιώτης μου , ανέβηκα "σκαλοπάτια...".Γνωρίζω ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός αλλά παίρνω δύναμη απο την εκκλησία που φτιάχνω σιγά-σιγά μέσα μου.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Στην κιβωτό της Ορθοδοξίας
Συντονιστής: Συντονιστές
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ' ΑΛΛΟΙΩΣΙΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ Κ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ. ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.....
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
-
- Έμπειρος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
tkostop έγραψε
Αγαπητέ μου αδελφέ.
Αυτή είναι η εκκλησία που ίδρυσε ο Χριστός μας!
Κανείς δεν μπορεί να φτιάξει άλλη.
Είναι σπουδαίο, που βρέθηκες στο περιβόλι της Παναγιάς!
Μακάρι να μ' αξιώσει και μένα, να προσκυνήσω την Άγία γη!
.Γνωρίζω ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός αλλά παίρνω δύναμη απο την εκκλησία που φτιάχνω σιγά-σιγά μέσα μου
Αγαπητέ μου αδελφέ.
Αυτή είναι η εκκλησία που ίδρυσε ο Χριστός μας!
Κανείς δεν μπορεί να φτιάξει άλλη.
Είναι σπουδαίο, που βρέθηκες στο περιβόλι της Παναγιάς!
Μακάρι να μ' αξιώσει και μένα, να προσκυνήσω την Άγία γη!
Ο Κύριος εβασίλευσεν, ευπρέπειαν ενεδύσατο.