Σχέσεις μεταξύ γυναικών, νύφης και πεθεράς

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

MHDEN
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Σχέσεις μεταξύ γυναικών, νύφης και πεθεράς

Δημοσίευση από MHDEN »

θα ήθελα να υπάρξει αγάπη μεταξύ της γυναίκας μου και της μητέρας μου, αλλά δυστυχώς παρά τις προσευχές μου, η γυναίκα μου επικρίνει συνεχώς τη μητέρα μου και εμένα που τη φροντίζω κάποιες φορές. Δεν γνωρίζω που τελείώνουν και που αρχίζουν τα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου αλλά πληγώνομαι γιατί είμαι μοναχοπαίδι και είμαι υποχρεωμένος να εξυπηρετώ και τη μητέρα μου και τη γυναίκα μου. Πάντα θα βρεθεί ένα θέμα για να επικριθεί η μητέρα μου και γω που την ανέχομαι ή την εξυπηρετώ. Το μόνο που κάνω είναι να προσεύχομαι και να υποχωρώ. Ως αποτέλεσμα είδα τη γυναίκα μου να διώχνει τη μητέρα μου απο το εξοχικό μας σπίτι και γω να κλάιω γιατί δεν ήξερα ποινού το μέρος να πάρω. Η αντίδραση της γυναίκας μου πάντα ήταν να χωρίσουμε γιατί δεν ταιριάζουμε. Ας προσευχηθεί κάποιος για μας ευχαριστώ.
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Αδελφέ χαίρε εν Κυρίω! Καλόν θα ήταν το πρόβλημα τούτο να το αναφέρεις εις τον Πνευματικό σου δια να σου δώσει τις αναγκαίες συμβουλές δια το πώς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα που έχει παρουσιασθεί εις την οικογένειά σου! Δεν θα είναι καθόλου σωστό ημείς να κρίνουμε τη στάση τη δική σου ή της μητρός σου ή της γυναικός σου διότι, κατά πρώτον είναι οικογενειακόν και καθαρά προσωπικόν πρόβλημα, κατά δεύτερον θα σου πρότεινα να ομιλήσεις με τον πατέρα Αντώνιο για το πρόβλημά σου και κατά τρίτον εφόσον έχεις Πνευματικό, ελπίζω πως ναι, να απευθυνθείς και σε αυτόν! Τις προσευχές όλων μας θα έχεις και θα σε στηρίξουμε ηθικά, όμως παρακαλώ πολύ ζήτα τη βοήθεια και σίγουρα θα λάβεις τις απαντήσεις που θα σε οδηγήσουν εις την λύτρωσιν! Ο Θεός μεθ` υμών!
PerlMaster
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από PerlMaster »

Αγαπητέ mhden η κατάσταση που περιγράφεις είναι εξαιρετικά συνηθισμένη και δε θα έπρεπε να είσαι τόσο μπερδεμένος . Όταν παντρεύεται ο άνθρωπος , η οικογένειά του δεν είναι πια οι γονείς , αλλά ο/η σύζυγός του. Για σένα είναι πιο δύσκολο αυτό να το καταλάβεις επειδή σαν μοναχοπαίδι η μάνα σου, σου έχει δημιουργήσει συναισθηματική εξάρτηση . Πίστεψε με χίλιες φορές να μαλώσεις με τη μάνα σου παρά με τη γυναίκα σου . Χίλιες φορές να μη σου μιλάει η μάνα σου παρά η γυναίκα σου .
Αν μαλώσει η γυναίκα σου με τη μάνα σου , πάντα να παίρνεις το μέρος της γυναίκας σου , έχει δεν έχει δίκιο , γιατί αλλιώς πώς θα κάνεις το θέλημα του Θεού όπως υποσχέθηκες όταν παντρευόσουν πώς θα την αγαπάς ?
Και μην ξεχνάς ότι δε θα πρέπει να αφήνεις τη μάνα σου να μπαίνει μέσα στο σπίτι σου συχνότερα από μία φορά το εξάμηνο . Αυτά …
Sfakianos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Re: Σχέσεις μεταξύ γυναικών, νύφης και πεθεράς

Δημοσίευση από Sfakianos »

MHDEN έγραψε:θα ήθελα να υπάρξει αγάπη μεταξύ της γυναίκας μου και της μητέρας μου, αλλά δυστυχώς παρά τις προσευχές μου, η γυναίκα μου επικρίνει συνεχώς τη μητέρα μου και εμένα που τη φροντίζω κάποιες φορές. Δεν γνωρίζω που τελείώνουν και που αρχίζουν τα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου αλλά πληγώνομαι γιατί είμαι μοναχοπαίδι και είμαι υποχρεωμένος να εξυπηρετώ και τη μητέρα μου και τη γυναίκα μου. Πάντα θα βρεθεί ένα θέμα για να επικριθεί η μητέρα μου και γω που την ανέχομαι ή την εξυπηρετώ. Το μόνο που κάνω είναι να προσεύχομαι και να υποχωρώ. Ως αποτέλεσμα είδα τη γυναίκα μου να διώχνει τη μητέρα μου απο το εξοχικό μας σπίτι και γω να κλάιω γιατί δεν ήξερα ποινού το μέρος να πάρω. Η αντίδραση της γυναίκας μου πάντα ήταν να χωρίσουμε γιατί δεν ταιριάζουμε. Ας προσευχηθεί κάποιος για μας ευχαριστώ.
Κουμπάρε ως Σφακιανός θα σου λεγα να πάρεις πιο δραστικά μέσα..Εμείς τα χουμε λύσει αυτά τα θέματα στα μέρη μας κάτι αιώνες τώρα...
Εικόνα
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

MHDEN έγραψε:θα ήθελα να υπάρξει αγάπη μεταξύ της γυναίκας μου και της μητέρας μου, αλλά δυστυχώς παρά τις προσευχές μου, η γυναίκα μου επικρίνει συνεχώς τη μητέρα μου και εμένα που τη φροντίζω κάποιες φορές. Δεν γνωρίζω που τελείώνουν και που αρχίζουν τα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου αλλά πληγώνομαι γιατί είμαι μοναχοπαίδι και είμαι υποχρεωμένος να εξυπηρετώ και τη μητέρα μου και τη γυναίκα μου. Πάντα θα βρεθεί ένα θέμα για να επικριθεί η μητέρα μου και γω που την ανέχομαι ή την εξυπηρετώ. Το μόνο που κάνω είναι να προσεύχομαι και να υποχωρώ. Ως αποτέλεσμα είδα τη γυναίκα μου να διώχνει τη μητέρα μου απο το εξοχικό μας σπίτι και γω να κλάιω γιατί δεν ήξερα ποινού το μέρος να πάρω. Η αντίδραση της γυναίκας μου πάντα ήταν να χωρίσουμε γιατί δεν ταιριάζουμε. Ας προσευχηθεί κάποιος για μας ευχαριστώ.

Τις προσευχες μας τις εχεις.
Καθοριστικη στη σχεση νυφη και πεθερας,ειναι για μενα η σταση του συζυγου/ υιου. Πολυ θα βοηθουσε ενας Πνευματικος,και την πεθερα και τη νυφη,αν υπαρχει και καλη θεληση και απο τις δυο μεριες.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

στον πνευματικο σου γρηγορα...
την ευχη του Ιησου να εχεις
μια ερώτηση?
μηπως οταν καποιος Διοικη ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗ
αμορφοτος ειμαι και ρωτω?
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

για περισοτερη χαρη Θεου στον ΠΝΕΥΝΑΤΙΚΟ ΣΑΣ
κοινος για γυναικα και αντρα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Η γνώμη μου είναι οτι η κοπέλλα ζητά επιβεβαίωση της αγάπης σου την οποία δεν την δείχνεις όσο πρέπει. Ο τρόπος για να την δείξεις έχει πολλαπλούς δρόμους και έναν βασικό που τον έδειξε η "Ευα"...

Ο ρόλος του γονέα είναι σημαντικός για το παιδί. Πάντα όμως υπάρχουν τα όρια τα οποία όλοι πρέπει να τηρούν.

Την θέση της μάνας δεν μπορεί να την πάρει κανείς. Αλλα και η μάνα θα πρέπει να κρατά την θέση της και να μην μπλέκεται στα πόδια των παιδιών της και μάλιστα των αγοριών. Ούτε βεβαια και τα αγόρια θα πρέπει στις συζητήσεις με τις γυναίκες τους συνεχώς να μνημονεύουν την μάνα τους το τι έκανε και πώς το έκανε. Το ζευγάρι οφείλει να στήσει τα δικά του αυτοτελή θεμέλια - κάτι που ακούγεται εύκολο αλλά είναι δύσκολο.

Η πρότασή μου, εαν σου ξαναθέσει το ερώτημα "ή εγώ η η μάνα σου" είναι να φύγετε για ένα Σαββατοκύριακο μακρυά απο τους γνωστους και ενω θα είσαστε μόνοι, να ανοίξεις συζήτηση για τους διακεκριμένους και αδιαπραγμάτευτους ρόλους του καθενός. Αν και πάλι δεν γίνει αποδεκτό "στειλτην" και πάνε "γι' άλλα".

Εκτός και αν εμπίπτεις στον χαρακτηρισμό "μαμάκιας" οπότε η κοπέλλα έχει δίκιο και καλά κάνει που προσπαθεί να σε συνεφέρει....

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
katerina71
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από katerina71 »

Ως γυναίκα θα σου πω τις σκέψεις μου/συμβουλές μου:
- μακριά η γυναίκα από την πεθερά, ειδικά αν είστε νιόπαντροι. Οχι επισκέψεις, όχι τηλέφωνα, όχι αναφορές η μάνα μου είπε αυτό, η μάνα μου εκείνο.Μακριά στην αρχή, με τρόπο. Και αργότερα βλέπεις.
- η γυναίκα σου ζηλεύει την μητέρα σου, ζηλεύει την αγάπη που της έχεις και που σου έχει, σε μοιράζεται δηλαδή με εκείνη. Αν όμως εσύ μπροστά της αρχίζεις και φωνάζεις στην μητέρα σου για κάτι, και την μαλώνεις (δυό τρεις φορές αν γίνει αυτό) θα δεις πως θα αρχίσει να παίρνει το μέρος της!
- ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ από όλους τους συγγενείς. Το ξέρω πως ακούγεται κάπως, αλλά μόνο έτσι έχουμε την ηρεμία μας.
- η νέα οικογένεια σου αποτελείται από εσένα και την γυναίκα σου και τα τυχόν παιδιά, όχι από εσένα, την γυναίκα σου τα παιδιά σου και την μητέρα σου!
- μία ερώτηση: τη δουλειά είχε η μάνα σου με τη γυναίκα σου στο εξοχικό σπίτι? Μαζί πήγατε διακοπές ή διήμερο?
- Αν είναι ένα το σπίτι, να πάει άλλη περίοδο η μία και άλλη περίοδο εσείς. Και εσύ να πηγαίνεις να την βλέπεις μόνος σου. Και να βάλεις κι έναν άνθρωπο (μία γυναίκα που θα πληρώνεται, θα ψάξεις όμως καλά να είναι σωστή) να την φροντίζει.
spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από spirosn »

Εχουν δίκιο οι αδελφοί.Και μαμάκιας δεν πρέπει να είσαι και όταν παντρεύεσαι η γυναίκα σου περνάει σε πρώτο ρόλο.
Πιό δίκιο όμως έχει ο Σφακιανός.Η γυναίκα σου γυναίκα σου και η μάνα που σε γέννησε είναι στην ξεχωριστή θέση που πρέπει.
Το γραφείο μου είναι απέναντι από το γηροκομείο Ναυπλίου.Να ήξερες μόνο πόσους παπούδες και γιαγιάδες αφήνουν εδώ κυρίως γιατί οι κυρίες δεν αντέχουν πεθερές και πεθερούς.Δεν φαντάζεσαι τι έχω δει όλα αυτά τα χρόνια και τι ιστορίες έχω ακούσει.
Με λίγα λόγια σταμάτα να κλαίς δώσε δύο χαστούκια στον εαυτό σου να συνέλθεις και φέρσου σαν άντρας,πάρε την κατάσταση στο γάμο σου στα χέρια σου,γιατί μάλλον το αυτοκίνητο τρέχει και εσύ αντί να ψάχνεις το τιμόνι ψάχνεις τον οδηγό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”