Μακεδονία=Ελλάδα!

Διάφορα ερωτήματα στον π. Αντώνιο.

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Μακεδονία=Ελλάδα!

Δημοσίευση από pAntonios »

Πήρα πρόσκληση και θα πάω!

Αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 6.30 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ "ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ" (ΔΕΘ)

Με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

τον Παναγ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο,

τον Κ. ΖΟΥΡΑΡΙ και τον Στ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ

για τη Μακεδονία μας!
Αθήνα ακούς ;;;
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Και μετά το τέλος της εκδήλωσης του Παλαί, η βόλτα πρέπει να συνεχιστεί στην πλατεία Αριστοτέλους όπου γίνεται συγκέντρωση (με το ίδιο σχεδόν θέμα) απο το ΛΑΟΣ...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Τόσο καιρό προσπαθώ να μη μιλήσω για να μην πάω αντίθετα στο γενικότερο εθνικό συναίσθημα όμως νομίζω ότι έχουμε πια φτάσει στην υπερβολή.

Τον τελευταίο καιρό ανοίχτηκαν πάνω από δέκα θέματα με κύριο περιεχόμενο γύρω από το Μακεδονικό. Όμως αδέλφια εμείς οι Χριστιανοί "δεν έχουμε εδώ πατρίδα". Εμάς η πατρίδα μας είναι στον Ουρανό. Εμείς εδώ είμαστε προσωρινοί κι αύριο θα φύγουμε. Αν συνεχίσουμε να επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε θέματα του κόσμου τούτου, τότε κινδυνεύουμε να χάσουμε την άνω πατρίδα.

Αξίζει τον κόπο να υπερασπιζόμαστε αυτή την πατρίδα που ανέδειξε τον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό, χωρίς όμως αυτό να γίνεται η μόνη σκέψη και η μόνη προτεραιότητα της ζωής μας.

Είμαστε στο Τριώδιο και σε λίγο μπαίνουμε στη Σαρακοστή. Η περίοδος αυτή είναι η κεντρική στον ετήσιο κύκλο της ζωής της Εκκλησίας. Αν δεν τη ζήσουμε αυτή την περίοδο όπως πρέπει έχουμε χάσει σε μεγάλο βαθμό ολόκληρο το χρόνο. Έξω ο κόσμος που υποτίθεται ανησυχεί για την πατρίδα γλεντά μεταμφιεσμένος και μεθυσμένος μέχρι τα ξημερώματα. Ποιος απ΄αυτούς θα βγει να υπερασπιστεί την πατρίδα;

Νομίζω ότι ήρθε καιρός να τοποθετήσουμε το εθνικό θέμα στη θέση του, δηλαδή κάτω από τα πνευματικά ζητήματα και τα θέματα της ζωής της Εκκλησίας. Αν ενταχθεί εκεί θα βρει και τη σωστή του λύση. Όσο το διατηρούμε σαν το κεντρικό θέμα που μας απασχολεί, χάνουμε την ουσία και το στόχο.

Αυτά και με συγχωρείτε αν σας ενόχλησα.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

-------------------------------------------------------
Χαίρετε αδερφοί!

Αγαπητέ Φιλώτα, ποιος έβαλε τα εθνικά θέματα πάνω από τα πνευματικά?
Απλά είναι φλέγον ζήτημα και πολύ επίκαιρο και σημαντικό. Αν θέλει κάποιος βέβαια μπορεί να κλειστεί στο σπιτάκι του και να "κλαίει" τις αμαρτίες του χωρίς να τον ενδιαφέρει ο ξεφτυλισμός της πατρίδας του, του έθνους του. Οι σχισματικοί "Ορθόδοξοι Μακεδόνες" έχουν πιο πολύ αγάπη για το γένος τους από εμάς... Σίγουρα αυτή την στάση θα επικροτούσαν και οι Άγιοί μας όπως ο
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, θα έλεγαν --> Τι Τούρκοι και κουραφέξαλα? Τι βιασμοί και αρπαγές περιουσιών? Τι κάτω πατρίδα? Εγώ πάω για την Άνω Ιερουσαλήμ, θα κάτσω στο Α. Όρος και θα προσεύχομαι για την πατρίδα μου...

Πιστεύω να καταλαβαίνετε όλοι τι θέλω να πω.
Ο Θεός Ιησού Χριστός να δώσει ώστε οι Έλληνες να τον δοξάσουν και όχι να τον ντροπιάσουν.

Λοιπόν, η προσευχή, η αγάπη προς τον Θεό, ενισχύει την αγάπη προς τους ανθρώπους, προς την πατρίδα και δεν είναι εμπόδιο. Οι σιωπηλές, δειλές αντιδράσεις μάλλον κρύβουν άλλα πράγματα.
Έχει ο Θεός. Ευλογείτε, συγχωρείτε!

-----------------------------------------
Δυναμικό και ειρηνικό παρόν στα συλαλλητήρια!
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

fotios έγραψε:Λοιπόν, η προσευχή, η αγάπη προς τον Θεό, ενισχύει την αγάπη προς τους ανθρώπους, προς την πατρίδα και δεν είναι εμπόδιο. Οι σιωπηλές, δειλές αντιδράσεις μάλλον κρύβουν άλλα πράγματα.
Εγώ Φώτιε δεν είπα ότι είναι εμπόδιο η πνευματική ζωή στη φιλοπατρία. Ακριβώς το αντίθετο είπα:
filotas έγραψε: Αξίζει τον κόπο να υπερασπιζόμαστε αυτή την πατρίδα που ανέδειξε τον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό, χωρίς όμως αυτό να γίνεται η μόνη σκέψη και η μόνη προτεραιότητα της ζωής μας.
,,,,,,,
Νομίζω ότι ήρθε καιρός να τοποθετήσουμε το εθνικό θέμα στη θέση του, δηλαδή κάτω από τα πνευματικά ζητήματα και τα θέματα της ζωής της Εκκλησίας. Αν ενταχθεί εκεί θα βρει και τη σωστή του λύση. Όσο το διατηρούμε σαν το κεντρικό θέμα που μας απασχολεί, χάνουμε την ουσία και το στόχο.
Το σωστό συνδυασμό πνευματικότητας και πατριωτισμού είχε ο Πατροκοσμάς. Ας πάρουμε παράδειγμα αυτόν.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Χαίρετε αδέρφια!
Ωραία φίλε μου Φιλώτα, αν έχεις και εσύ όπως το πιστεύω, πρότυπο τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και τους Έλληνες ήρωες που όταν έδιναν τη ζωή τους για εμάς , για την ελευθερία μας, έλεγαν "Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος" τότε δεν υφίσταται κάνενα θέμα. Όλα καλά!
Ο τρόπος έκφρασης δεν είναι κοινός, αλλά αυτό είναι φυσικό. Απλά οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, πιστεύουμε πως Ορθοδοξία και Ορθοπραξία πάνε μαζί. Πίστη και Ζωή-Πατρίδα-Οικογένεια! Γι' αυτό όταν οι αδερφοί μας θέλουν να αντιδράσουν πιο δυναμικά από άλλους και να πουν "ΟΧΙ" στην νέα εποχή, "ΟΧΙ" στους εχθρούς του Χριστού και του Έθνους μας, να μη βιαζόμαστε να τους επισυνάψουμε γρήγορα
την ρετσινιά "δεν ασχολείται με τα πνευματικά"...
Ευλογείτε!
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

εκτός από άγιοι είμαστε και Μακεδόνες!!!

Δημοσίευση από pAntonios »

Τι να κάνουμε, εκτός από άγιοι (!) είμαστε και Μακεδόνες!!!
Συμφωνώ βέβαια ότι δεν πρέπει να υπάρχει φανατισμός και μισαλλοδοξία.

Αλλά παράλληλα δεν πρέπει να υπάρχει και ραγιαδισμός και λιποταξία!!!
Διότι αν σκέφτονταν έτσι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Γρηγόριος ο Ε΄, ο Γερμανός Καραβαγγέλης και τόσοι άλλοι... θα φορούσαμε τώρα εμείς οι νεοέλληνες φέσι και μπούρκα!

Όχι μόνον δεν φτάσαμε στην υπερβολή αγαπητέ Φιλώτα αλλά αργήσαμε πολύ, ολιγωρήσαμε πολύ, εφησυχάσαμε, ίσως είναι ανεπανόρθωτα αργά...
Προσωπικά ελπίζω μόνον στο Θεό, διότι δυστυχώς οι πολιτικοί μας παραδόθηκαν στην παγκοσμιοποίηση...
Θεωρείς ότι το θέμα αυτό είναι άσχετο από τα πνευματικά; Λάθος!
Όλα αυτά επιταχύνουν την έλευση του Αντιχρίστου!!!
Δεν φοβόμαστε, Όχι!
Αλλά δεν πρόκειται όμως και να παραδωθούμε αμαχητί!

Εικόνα
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Προσωπικά θεωρώ ότι η επικράτηση της Ορθοδοξίας θα γίνει μέσω της χώρας μας και της Ρωσίας, οπότε ως ο κύριος φορέας της Πίστης μας έχουμε υποχρέωση να υποστηρίζουμε την Ελλάδα μας, πάντα όμως στα πλαίσια που θέτει η Πίστη μας.

Τα όρια βέβαια κάθε φορά είναι δυσδιάκριτα αλλά ας προσπαθούμε τουλάχιστον, έτσι ώστε να μην υποπίπτουμε στην μισαλλοδοξία ή στην αδιαφορία.
isaak56
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από isaak56 »

Δυστυχώς για όλους μας μας διοικούν οι ντολμε . Μην νομίζεται ότι όλοι έχουν Ελληνική καταγωγή και συνείδηση . Αν πάμε λίγο πίσω θα καταλάβουμε πολλά π.χ.
Τόσο ο Βενιζέλος όσο και ο Ατατούρκ* ήταν εβραϊκής καταγωγής και ο μεν(μπεν-ζελόν) ,δηλ. βενιζελος και ο δε (ντολμε), ήταν επιπλέον και τεκτονικοί αδερφοί στην ίδια στοά εκ Θεσσαλονίκης (αρ.31 ).
Σήμερα ;
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

isaak56 έγραψε: Τόσο ο Βενιζέλος όσο και ο Ατατούρκ* ήταν εβραϊκής καταγωγής και ο μεν(μπεν-ζελόν) ,δηλ. βενιζελος και ο δε (ντολμε), ήταν επιπλέον και τεκτονικοί αδερφοί στην ίδια στοά εκ Θεσσαλονίκης (αρ.31 ).
Σήμερα ;

Ενδιαφερον αυτο...για να ψαξουμε τις στοες σημερα να δουμε ποια ειναι τα αδελφια εκει,ισως εξηγησουμε μερικα ανεξηγητα .
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα ερωτήματα στον π. Αντώνιο.”