Πιστευετε στη σημερινη εποχη ,στη προχωρημενη ηλικια που ημαστε καποιοι,μπορει να υπαρξει φιλια;Μαλλον να δημιουργηθει καινουρια :
Η μενουν οι παλιες φιλιες ,που εχουμε εδω και χρονια και αυτες που δημιοργουντε τωρα ,ειναι επιφανειακες;
Φιλικα Σμαρω
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
mia apantisi ine oti idi ego esena se theoro poli kali fili mou
den ine anaggi na sinantithoume kapote gia na to epiveveosoume
idi prosefxete o enas gia ton alo.
etsi pistevo gia olus edo mesa
oti imeste fili oli me olous.
ke den dexome oti metaksi xristianon den iparxi aggapi
ke filo simeni aggapo......
emis ke an prepi namaste fili
elpizo na me katalavenete
to na diafonis kapou kapou den simeni oti antipathis kapion
ke kirios diafono entona me osous simpatho idietera...
Πιστεύω βαθύτατα ότι μπορούν να δημιουργηθούν φιλίες νέες, σε όποια ηλικία και αν βρισκόμαστε. Προσωπικά οι 2 καλύτεροί μου φίλοι δημιουργήθηκαν μετά τα 23... Αυτό γίνεται διότι οι εν Χριστώ φιλίες είναι ουσιαστικές και αιώνιες και δεν έχουν σχέση με τις κοσμικές φιλίες...
Νομίζω πως οι παλιές φιλίες που δεν είναι εν Χριστώ, βαθμιαία σταματάνε διότι δεν έχεις απλά τίποτα να μιλήσεις, τίποτα να επικοινωνήσεις, ο ένας μαύρο ο άλλος άσπρο..
Υπάρχουν φορές που λίγες ώρες με ένα αδερφό ένιωσα σαν να το ξέρω χρόνια, και μήπως στην ουσία τον ήξερα....
Επίσης πιστεύω και πως μέσω διαδικτύου μπορεί να αναπτυχθούν φιλίες, όμως μόνο αν τα 2 πρόσωπα είναι πολύ ειλικρινή και επικοινωνήσουν προσωπικά.
Χαίρετε!
συμφωνώ με plagiaskepsi...άλλωστε καμμία ηλίκια δεν είναι προχωρημένη όταν θέλεις να κάνεις φίλους...είναι πολύ σπάνιο να κρατήσουν οι παλίες φιλίες, ειδικά όταν ήμασταν παιδιά γιατί μεγαλώνοντας αλλάζουν και οι προατεραιότητες μας και διαμορφώνεται περισσότερο ο χαρακτήρας μας..έχω αλλάξει πολλούς φίλους που στην πορεία είτε με πρόδωσαν είτε συνέβη κάτι (δεν κρατάω κακία σε κανένα) ,μέχρι που πριν 2 μήνες δεν είχα κανέναν φίλο..έδωσε όμως ο Κύριος και γνώρισα μια παρέα χριστιανική και νιώθω τόσο καλά!!φιλία υπάρχει αρκεί να σε φωτίσει ο Θεός να ψάξεις σε σωστά μέρη και τησωστή ώρα για να τη βρείς.. :goodman:
Αν πεθανεις πριν πεθανεις, δε θα πεθανεις οταν πεθανεις...
fotios έγραψε: οι εν Χριστώ φιλίες είναι ουσιαστικές και αιώνιες και δεν έχουν σχέση με τις κοσμικές φιλίες...
Όσο για την ηλικία...δεν παίζει και τόσο ρόλο!
Για το ιντερνετ πάλι τι να πω: νομίζω ότι εξαρτάται από την ειλικρίνεια του καθενός! Άλλο το "φίλα κείμενος" και άλλο το "φίλος". Άλλο συμπαθώ κι άλλο είμαι φίλος. Η φιλία είναι κάτι πιο βαθύ και κατά τη γνώμη μου προϋποθέτει διαπροσωπική επαφή.
Η φιλία θέλει και αυτή θυσία, υπομονή και η λεξη εγώ να μήν υπάρχει και πολύ. (έβγαλά και στίχο:) )
Πάντως σε όλες τις ηλικίες και κάθε μέρα μπορούνε να δημιουργηθούν καινούριες φιλίες και αυτό ειναι μια ευλογία πιστεύω το να συναντάς καινούριους ανθρώπους που ταιριάζετε ψυχικά και να χαίρεσε με αυτό!
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
Το ρήμα φιλώ κατά την αρχαία έννοια σημαίνει αγαπώ και φίλος είναι αυτός που με τον οποίο μας συνδέει σχέση αδελφικής αγάπης.
Βεβαίως με όλους τους Χριστιανούς θα έπρεπε κανονικά να μας συνδέει σχέση αδελφικής αγάπης, αλλά εμείς που είμαστε πνευματικά νήπια, δεν το έχουμε ακόμη καταφέρει.
Στην πραγματικότητα φίλους μας θεωρούμε αυτόυς με τους οποίους μας συνδέουν κοινά ενδιαφέροντα και συγχρόνως τους περιβάλουμε με κάποια εμπιστοσύνη. Το πρώτο είναι εύκολο και το συναντάμε συχνά το δεύτερο όμως όχι.
Επίσης για ευνόητους λόγους οι φίλοι μας συνήθως μας μόιάζουν (δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι).
Σ' οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να συναντήσουμε ανθρώπους με τους οποίους μας συνδέουν κοινά ενδιαφέροντα κι επομένως μπορούμε εν δυνάμει ν΄αποκτήσουμε φιλία. Όμως όσο μεγαλώνουμε σε ηλικία γινόμαστε πιο καχύποπτοι και παράξενοι και γι αυτό δυσκολευόμαστε περισσότερο να δώσουμε την εμπιστοσύνη μας και πολύ περισσότερο την αγάπη μας.
Ο πνευματικός αγώνας μας βοηθά ν΄αποκτήσουμε ταπείνωση και απλότητα, επομένως μας βοηθά να εμπιστευόμαστε ευκολότερα τους ανθρώπους και να ταιριάζουμε με όλους. Κατ' αυτό τον τρόπο ο πνευματικός αγώνας ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη φιλίας με όλους τους συνανθρώπους μας.
δηλαδή αυτος που αγαπάει και έχει φίλο Τον Χριστό πραγματικά εχει φίλους ολους τους ανθρώπους και τους εχθρούς του ακόμη.
αλλα αυτο το καταφέρνουν μονο οι άγιοι .
εμεις έχουμε μονο φίλο τον εαυτό μας και τους άλλους μονο για συμφέρον τους θέλουμε
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
μεσα στη Εκκλησια,στην εν Χριστω ζωη,δημιουργουνται πνευματικοι συνδεσμοι-φιλιες!ιδιως μεταξυ πνευματικων αδελφων που εχουν και τα ιδια ενδιαφεροντα!
απλως ,χρειαζεται-δυστυχως ακομη και μεσα στο χωρο της Εκκλησιας-καποια διακριση κ καποια προσοχη(ο κοινος πνευματικος μπορει να βοηθησει αν του το επιτρεψουμε,ακομη και στο θεμα της φιλιας μεταξυ των πνευματικων του παιδιων)!να ειμαστε λιγακι επιφυλακτκοι,γιατι ο αλλος μπορει να μην ειναι αυτο που δειχνει!
κατα τα αλλα ομως,υπαρχουν πιστοι ανθρωποι που αγωνιζονται φιλοτιμα και μπορουμε να βοηθουμε ο ενας τον αλλον στον πνευματικο αγωνα-αδελφος υπο αδελφου βοηθουμενος ως πολις οχυρα!αλλα παντοτε με Δ Ι Α Κ Ρ Ι Σ Η!!