Η "τελευταία τρύπα του ζουρνά"
Συντονιστής: Συντονιστές
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η "τελευταία τρύπα του ζουρνά"
Γνωρίζω οτι είμαι μια γνήσια "τελευταία τρύπα του ζουρνά" αλλα τουλάχιστον κάνω προσπάθεια να έχω το "γνώθι σ'αύτόν"...
Ο εγωισμός μας και τα παιχνίδια του μυαλού μας.
Αυτή είναι η μάχη που είτε θα μας στείλει στον ψυχίατρο ή στον Παράδεισο...
Χρ.
Ο εγωισμός μας και τα παιχνίδια του μυαλού μας.
Αυτή είναι η μάχη που είτε θα μας στείλει στον ψυχίατρο ή στον Παράδεισο...
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
dionysisgr εννοώ ότι ακριβώς λέω.
Ο υπερφίαλος εγωισμός μας και η αίσθηση ή η πεοίθηση ότι κατέχουμε την αλήθεια επι παντός επιστητού, μπορεί να μας οδηγήσει σε δύσκολους ατραπούς.
Ισως χρειαζόμαστε αυτή την αίσθηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στον ωκεανό της ζωή αυτής.
Ισως την χρειαζόμαστε για να ανταγωνιστούμε στο πεδίο της επιβίωσης.
Είναι όμως αυτό που πράγματι χρειαζόμαστε ή είναι μια ακόμα απόδειξη του πεπερασμένου του βλακώδους μυαλού μας που πρέπει να μας οδηγήσει σε προσήνεια προς τον πλησίον, τις ιδέες του και τις σκέψεις του ?
Χρ.
Ο υπερφίαλος εγωισμός μας και η αίσθηση ή η πεοίθηση ότι κατέχουμε την αλήθεια επι παντός επιστητού, μπορεί να μας οδηγήσει σε δύσκολους ατραπούς.
Ισως χρειαζόμαστε αυτή την αίσθηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στον ωκεανό της ζωή αυτής.
Ισως την χρειαζόμαστε για να ανταγωνιστούμε στο πεδίο της επιβίωσης.
Είναι όμως αυτό που πράγματι χρειαζόμαστε ή είναι μια ακόμα απόδειξη του πεπερασμένου του βλακώδους μυαλού μας που πρέπει να μας οδηγήσει σε προσήνεια προς τον πλησίον, τις ιδέες του και τις σκέψεις του ?
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

Απιστευτος ο κοσμος ... κι ο χαρακτηρας μας... !
http://www.youtube.com/watch?v=YYG6Q4O8 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=YYG6Q4O8 ... re=related
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Κοιταξε, εσυ τωρα θες να φιλοσοφησουμε.
Ειναι και πεπερασμενο, και βλακωδες το μυαλο μας, και μικρονοες ειμαστε.
Και πρωτος εγω. Ομως εχουμε αποψη σε αυτα τα εστω λιγα θεματα που μας ενδιαφερουν, και μπορουμε και πρεπει να την εκφραζουμε.
Δεν δογματιζουμε, πως θα μπορουσαμε αλλωστε, αφου το εχουν κανει αλλοι πολλοι πιο φωτισμενοι, πιο αγιασμενοι, πιο Θεωμενοι, πιο καταρτισμενοι απο εμας.
Ετοιμη τροφη και μασημενη τρωμε, γιατι εδω και αιωνες φροντισαν αλλοι (Αγιοι Πατερες) ακομα και με το αιμα τους να μας την μαζεψουν απο το στομα του λυκου (αιρετικοι) και να μας την μασησουν για να την παρουμε ετοιμη.
Γιατι τι απο ολα αυτα που γραφουμε ειναι δικο μας; Τα θεολογικα; τα Δογματικα; Οι βιοι των Αγιων; Tα Πατερικα κειμενα; Τα ασκητικα ψυχωφελη γεγονοτα και εμπειριες; Τιποτα. Απλη αναπαραγωγη κανουμε.
και τον λογο μας ακομη ποιος μας τον διαμορφωνει; Η Ελληνορθοδοξη παιδεια μας και η Ιερα Παραδοση μας. Και καυχομαστε γιαυτο.
Ουδεν καινον, αλλα πρεπει να τα λεμε και να τα επαναλαμβανουμε.
Και λαθη κανουμε, και φανατικοι γινομαστε, και αλαζονες ειμαστε, και ξερολες αν θελεις ειμαστε, ομως σιωπηροι απογονοι της αμοιβαδας και λοιπων πρωτοζωων, η του πιθηκου οπως πολλοι πιστευουν δεν θα γινουμε.
Πρεπει να μιλαμε, να εκτιθεμεθα, και να μην σιωπουμε. Λαθη κανει αυτος που δεν κανει τιποτα. Τι λες και εσυ, δεν ξερω τι αλλο να προσθεσω.
Αναξια ψελλισματα αρθρωνουμε, αλλα καλην προαιρεση φερουμε θελω να πιστευω.
Ειναι και πεπερασμενο, και βλακωδες το μυαλο μας, και μικρονοες ειμαστε.
Και πρωτος εγω. Ομως εχουμε αποψη σε αυτα τα εστω λιγα θεματα που μας ενδιαφερουν, και μπορουμε και πρεπει να την εκφραζουμε.
Δεν δογματιζουμε, πως θα μπορουσαμε αλλωστε, αφου το εχουν κανει αλλοι πολλοι πιο φωτισμενοι, πιο αγιασμενοι, πιο Θεωμενοι, πιο καταρτισμενοι απο εμας.
Ετοιμη τροφη και μασημενη τρωμε, γιατι εδω και αιωνες φροντισαν αλλοι (Αγιοι Πατερες) ακομα και με το αιμα τους να μας την μαζεψουν απο το στομα του λυκου (αιρετικοι) και να μας την μασησουν για να την παρουμε ετοιμη.
Γιατι τι απο ολα αυτα που γραφουμε ειναι δικο μας; Τα θεολογικα; τα Δογματικα; Οι βιοι των Αγιων; Tα Πατερικα κειμενα; Τα ασκητικα ψυχωφελη γεγονοτα και εμπειριες; Τιποτα. Απλη αναπαραγωγη κανουμε.
και τον λογο μας ακομη ποιος μας τον διαμορφωνει; Η Ελληνορθοδοξη παιδεια μας και η Ιερα Παραδοση μας. Και καυχομαστε γιαυτο.
Ουδεν καινον, αλλα πρεπει να τα λεμε και να τα επαναλαμβανουμε.
Και λαθη κανουμε, και φανατικοι γινομαστε, και αλαζονες ειμαστε, και ξερολες αν θελεις ειμαστε, ομως σιωπηροι απογονοι της αμοιβαδας και λοιπων πρωτοζωων, η του πιθηκου οπως πολλοι πιστευουν δεν θα γινουμε.
Πρεπει να μιλαμε, να εκτιθεμεθα, και να μην σιωπουμε. Λαθη κανει αυτος που δεν κανει τιποτα. Τι λες και εσυ, δεν ξερω τι αλλο να προσθεσω.
Αναξια ψελλισματα αρθρωνουμε, αλλα καλην προαιρεση φερουμε θελω να πιστευω.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Eortologio φυσικά είναι πεπερασμένο το μυαλό μας,και η μάχη κατά του εγωισμού μας πρέπει να είναι συνεχής καθημερινή και αμείλικτη άλλωστε όπως είπε ο Γέροντας Παίσιος ο εγωισμός είναι ένα ρουχό στενό που όταν πας να το βγάλεις βγαίνει με δυσκολία.
Αλλά λάθη θα κάνουμε κι από αυτά θα ταπεινωθούμε κι αν δεν ταπεινωθούμε θα μας ταπεινώσει ο Θεός.
Το θέμα είναι οτί πρέπει να βοηθάμε το πλησίον να μην ασχολολύμαστε μόνο μετά του οίκου μας ,αλλά να βοηθάμε παραέξω και τους αδελφούς μας που έχουνε ανάγκη,να τους βοηθάμε και υλικά και πνευματικά ακόμα παραπάνω.
Eortologio απλά στην προσευχή σου να λες "Θεέ μου επειδή είμαι πολύ εγωιστής και δεν έχω ταπείνωση βοήθα με εσύ να αποκτήσω ταπείνωση και να μην έχω εγωισμό μέσα μου αλλά να πονώ και να βοηθώ τους άλλους κι όχι μόνο τον εαυτό μου".
Αδελφέ αφου μιλάς για εγωισμό πιστεύω το 'χεις πιάσει το νόημα και είσαι σε καλό δρόμο,ζήτα απο τον Θεό φώτιση και θα την έχεις.
Επίσης πολύ καλή γι'αυτό είναι να λες την ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου που τα περιέχει όλα.
Αλλά συζητησέ το με τον πνευματικό σου που σε ξέρει καλά κι αυτός θα σου πει τι να κάνεις.
Αλλά λάθη θα κάνουμε κι από αυτά θα ταπεινωθούμε κι αν δεν ταπεινωθούμε θα μας ταπεινώσει ο Θεός.
Το θέμα είναι οτί πρέπει να βοηθάμε το πλησίον να μην ασχολολύμαστε μόνο μετά του οίκου μας ,αλλά να βοηθάμε παραέξω και τους αδελφούς μας που έχουνε ανάγκη,να τους βοηθάμε και υλικά και πνευματικά ακόμα παραπάνω.
Eortologio απλά στην προσευχή σου να λες "Θεέ μου επειδή είμαι πολύ εγωιστής και δεν έχω ταπείνωση βοήθα με εσύ να αποκτήσω ταπείνωση και να μην έχω εγωισμό μέσα μου αλλά να πονώ και να βοηθώ τους άλλους κι όχι μόνο τον εαυτό μου".
Αδελφέ αφου μιλάς για εγωισμό πιστεύω το 'χεις πιάσει το νόημα και είσαι σε καλό δρόμο,ζήτα απο τον Θεό φώτιση και θα την έχεις.
Επίσης πολύ καλή γι'αυτό είναι να λες την ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου που τα περιέχει όλα.
Αλλά συζητησέ το με τον πνευματικό σου που σε ξέρει καλά κι αυτός θα σου πει τι να κάνεις.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
-
panagiotis2
- Τακτικό Μέλος

- Επικοινωνία:
τελικα ειναι παιχνιδια του μυαλου?η ειναι μια συνεχης μαχη κατα των δαιμονων?χμμμ...καπου διαβασα ενα καλο... ελεγε οσο μελεταω και πιστευω στον Θεο, τοσο λιγοτερο τον γνωριζω!και εμενα με αποσχολουν τον τελευταιο καιρο αυτα!αλλα ναι μαλλον το μυαλο μας ειναι πολυ πεπερασμενο και φυσικα υπερεκτιμημενο
ΟΝ ΓΑΡ ΑΓΑΠΑ ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΙΔΕΥΕΙ...