Συζήτηση με τον εαυτό μου........

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Συζήτηση με τον εαυτό μου........

Δημοσίευση από smarti »

Καθόμουν ,μονή στο μπαλκόνι μου ενώ όλοι κοιμοντουσαν και είχε απολυτή ησυχία εξω.Ακουγες τα τζιτζίκια ,τα δέντρα που τα χάιδευε ο αέρας και μακριά κάπου τον ήχο από ένα ποταμάκι ,έβλεπα τον καθαρό ουρανό και αυτή τη γαληνή που επικρατεί την ώρα που κοιμάται ο ποιο πολύς κόσμος και σκεφτόμουν………………………Ο θεός μας έχει δώσει τα πάντα ,τα δέντρα ,τα πρασινα δαση τον ουρανό ,την Θάλασσα την οικογένεια μας ,για κάποιους την υγεία τους ,για κάποιους τα παιδιά μας ,την δουλεία μας ,το καθημερνό φαγητό μας ,τα χαμογέλα των ανθρώπων………………………………………..και χίλια αλλά καλά .Και εμείς τα απλά ανθρωπάκια μια μικρή παρεκτροπή σε μα μεγάλη μπάλα ,που ούτε καν φαινόμαστε ……είμαστε τόσο αχαριστοι.Τι μας ζητεί ο θεός για να λάβουμε μέρος στον παραδείσσο,ζητεί μόνο αγάπη ,μας ζητεί ,αγάπη στον πλησίον μας, μην κατακρίνουμε ,να μην κλέβουμε ,να μην σκοτώνουμε ,να μην βρίζουμε ,να βοηθάμε ,να μην λέμε ψέματα ,μα τιμάμε τους γονείς μας,των άντρα μας……………………………………………..και εμείς τα απλά ανθρωπάκια κάνουμε τόσο δύσκολη τη ζωή μας .Τι μας ζητεί ,τι ,το τόσο δυσκολεύομαι όμως εμείς σκοντάφτουμε εκεί που δεν πρέπει .Η μεγαλοψυχία του δεν έχει όρια και πάλι ,ενώ εμείς σαν απλά ανθρωπάκια αμαρτάνουμε συνεχεία με τον ένα η τον άλλον τροπο.Αυτος μας δίνει ,πάλι ένα χέρι βοηθειας.ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ.Η ευσπλαχνία του δε έχει όρια .Εμείς όμως σαν ένα τίποτα που είμαστε σκεφτόμαστε αλλά πολλά και διαφορα.τι θα φάμε τώρα ,να βάλω το κουνοπελαιο μου να μη με τσιμπήσουν το κουνούπια ,να φορέσω το καπέλο να μην πάθω καμία ηλίαση και τι θα φάμε αφού όλα είναι μεταλλαγμένα…………Τι μίζεροι που ήμαστε τόση εγωπάθεια ,με τόσο εγωισμό και πάλι μα ς θυμάται ο θεός και μα δίνει το χέρι βοηθειας.Τι άσπλαχνοι που ήμαστε .καθόμαστε και σκεφτόμαστε χίλια δυο ενώ η σωτηρία είναι μπροστά μας.Σκεφτομαστε τι θα φάμε το πρωί για να έχουμε δυναμεις,χμ.. αλλά και το μεσημέρι πως θα χορτάσουμε τον σκέπη μας ,αλλά να μην ξεχάσουμε και το βραδυ,νυστικοι θα πάμε για ύπνο ,μπροστά στα μάτια μας η ελπίδα να σώσουμε την ψυχή μας ,είναι τόσο απλή ,αλλά εμείς τα ψυχουλα ,όταν είναι να την κάνουμε ,η νυστάζουμε ,η ποταμάκι ιδρώτας μας πιάνει η είμαστε πολύ κουρασμενοι,η,η,η,……………….ΠΡΟΣΕΥΧΗ!!!!!!!!!Με δυο ,τρια,.λογάκια ,μπορούμε να μπούμε στον παράδεισο.Προσευχη!!!!!!!!Σκεφτειτε αν την κανουνν όλοι οι άνθρωποι στον κόσμοι μεγάλο θαύμα……………………….ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΤΑΙΑ!!!!!!!!!!!!!!ένα πέρασμα από το ποτάμι για να φθασεις απέναντι στην καταπράσινη οχθη.Μετανοια ,ποτέ καθησαμε και σκεφτήκαμε ,τι καλό θα μπορούσαμε να κάνουμε στον συνάνθρωπο μας, αλλα όχι ,πρέπει να φαινόμαστε με τα λόγια ότι είμαστε κάποιοι ,να κάνουμε τον διδάσκαλο ,ενώ στη ζωή μας δεν εφαρμόζουμε τίποτα από αυτά .Και όταν μας κάνει κόπος παρατήρηση ,γινόμαστε σαν …………και θέλουμε να πάρουμε το αίμα μας μας πισω,πιστοι μεγαλοκαρδεις,τι ειρωνεια απέναντι στο θεό………………………..!Σκεφτομουν σημερα ποσα παθη εχω και ομως με ανεχετε ο θεος και μου απλωνει και παλι το χερι του....ΤΙ ΑΓΑΠΗ....................Βοηθήστε ,χιλιάδες κόσμος μπαίνει σε αυτό το σαιτ ,είτε από περίεργα είτα από πιστη,είτε από αναζήτηση……………………………………Κάποιοι εδώ μέσα έχουν μιλήσει με γέροντες ,έχουν κάνει την ζωή τους μια προσευχη,,μας δίνουν αξιόλογες συμβουλεςι………………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ευχαριστώ ,που υπαρχετε στη ζωή μου και μου διωχνετε τα λάθη μου.Ευχαριστω για τις συμβουλές σας ,ευχαριστώ που με κάνετε παρέα στις δύσκολες στιγμές ,ευχαριστώ που μοιράζεστε μαζί μου τις εμπειρίες σας.Ευχαριστω…………………………………………………………..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ με αφηνει και ζω.......................................
.Τώρα μπορείτε να βαρέσετε ένας μετά τον άλλον.MΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

Και θα είμαστε εδώ Σμαραγδή μέχρι τέλος με την Χάρη του Θεού.

Θα πηγένουμε προσκυνήματα και θα προσευχόμαστε και θα ανάβουμε κερί για όλο το Φόρουμ.

Η ζωή είναι ένα θαύμα αν τα βλέπουμε ολα υπο το πρίσμα του σταυρού και της ανάστασης αλλιώς είναι το χειρότερο βάσανο.
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Nτινουλα μην με βαρεσεις για τα ορθογραφικα μου λαθη ,τα οποια απο οτι ειδα ειναι και πολλα.Η βιασυνη.................
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Smarti, μας συγκινησες μερα που ειναι σημερα. Οσα εχω γραψει τοσο καιρο με την φτωχη μου και εγωιστικη διανοια, δεν συγκρινονται με το ουσιωδες και πληρες νοηματων εγκαρδιο κειμενο σου.

Να ζησεις, και σκεπη και προστασια σου να εχεις τον Τριαδικο Θεον δια πρεσβειων της Κυριας Θεοτοκου και Μητερας του Φωτος.

Σου στελνω ηλεκτρονικα την αγαπη μου, με ψυχρα μεταφερομενα ψηφια, που ομως, μετασχηματιζουν τον ηλεκτρονικο παλμο της καρδιας μου, που μολις διαβασε το μυνημα σου, και συνταραχθηκε.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

dionysisgr περιττό να πει κάποιος οτιδήποτε μετά την τοποθέτησή σου! Μας υπερκάλυψες....
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

smarti έγραψε:Nτινουλα μην με βαρεσεις για τα ορθογραφικα μου λαθη ,τα οποια απο οτι ειδα ειναι και πολλα.Η βιασυνη.................
Βλέπω ότι αρχίζετε να με φοβάστε. :D

Πολύ ωραίο κείμενο. Η γυναικεία φύση διακρίνεται για τη λεπτότητα των συναισθημάτων και την ευαισθησία. :)
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ναι ntinoula. Οντως ισχυει αυτο.

Ο Ιουλιος Καισαρας ελεγε οτι ευτυχως που τους πολεμους, τους διεξαγουν ανδρες. Γιατι εαν τους εκαναν γυναικες, δεν θα εμενε ρουθουνι ορθιο.

:wink:

Μην με κακολογησετε, ετσι το εγραψα για να ευθυμησουμε, ειναι και παρασκευη..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
ktistos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από ktistos »

Σμαρώ πολύ απλά: ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ!!!!!!! :thumbup: :tshirt:

Πολύ δύσκολο στις μέρες μας να μπορείς να φιλοσοφείς την ζωή τόσο απλά αλλά και τόσο ΔΥΝΑΤΑ!!!!

Νομίζω πως τα δικά σου ποστ έγιναν αιτία να διευκρινιστούν και να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα που αιωρούνταν μετέωρα μέσα μας!
Να είσαι καλά!
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Συζητηση με τον εαυτο μου........

Δημοσίευση από eortologio_gr »

smarti έγραψε:Καθόμουν ,μονή στο μπαλκόνι μου ενώ όλοι κοιμοντουσαν και είχε απολυτή ησυχία εξω.Ακουγες τα τζιτζίκια ,τα δέντρα που τα χάιδευε ο αέρας και μακριά κάπου τον ήχο από ένα ποταμάκι ,έβλεπα τον καθαρό ουρανό και αυτή τη γαληνή που επικρατεί την ώρα που κοιμάται ο ποιο πολύς κόσμος και σκεφτόμουν……
Αδυνατώντας (εν ώρα εργασίας) να αισθανθώ τα συναισθήματα σου, σου εύχομαι διαρκή ευτυχία και αγάπη.

Το επόμενο βήμα μας είναι πάντα μετέωρο. Ας ελπίσουμε οτι η Θεία Χάρις θα βρίσκεται πάντα εκεί για να προστατεύει εμάς και την οικογένειά μας καθώς και όλο τον κόσμο.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

smarti έχεις απόλυτο δίκιο,κι εγώ αναρωτιέμαι πως με ανέχεται ο Θεός.
Ενώ αμαρτάνω με τις πιο βδελυρές αμαρτίες όχι μόνο δεν με απέρριψε αλλά μόλις Του απευθύνθηκα για βοήθεια με βοήθησε πολύ και μού έδωσε πολλά δώρα που δεν μου αξίζουνε καθόλου.
Γιατί υπήρξα κι είμαι ένα αμαρτωλό γουρούνι,ενώ ο Χριστός με φυλάει απο κάθε κακό εγώ τον πικραίνω με τις αμαρτίες μου.
Με τόσα πάθη και κακίες πως με ανέχτηκε εμένα τον ακάθαρτο,όχι μόνο με ανέχθηκε αλλά και με καθάρισε από τις ακαθαρσίες ένα θαύμα που είναι μια ωδή στην μεγαλοσύνη Του.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”