Το να είναι κάποιος κατά των προγαμιαίων σχέσεων είναι ΟΚ;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

apelpis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από apelpis »

Έχω κάνει τις πορνείες μου πριν γνωρίσω τον Χριστό… όσο ζω όμως το εκκλησιαστικό γεγονός θέλω όλο και περισότερο να εναρμονίζομαι με τις επιταγές της Ορθοδοξίας.

Το να πω σε μια παρέα ότι είμαι κατά των προγαμιαίων σχέσεων σαν ομολογία πίστεως δεν ξέρω…
Δεν ξέρω τι κοινωνική αποτίμηση θα έχει μια τέτοια δήλωσή μου στους κοινωνικούς μου κύκλους.

Θα είναι OK κατάσταση για κάποιον/οια που είναι εκτός Εκκλησίας;

Σε μια εποχή που ο καθένας θέλει να ξεχωρίζει (lifestylίστικα βέβαια) και επιδιώκεται ίσως η διαφορετικότητα πιστεύω ότι δεν θα έχει αρνητική αποτίμηση.

Τι λέτε;
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

Welcome του δε στενή και τεθλιμμένη οδό.
Σου εύχομαι ολοψυχα να υπομένεις και να βαστάς τον Σταυρό σου μέχρι και ο Θεός να φέρει ενα παιδί που είναι και αυτό κατα των προγαμιαίων σχέσεων και να κάνετε μαζι πολλά ευλογημένα παιδάκια και να αγωνίζεστε πνευματικά παρεϊτσα.
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Το να είναι κάποιος κατά των προγαμιαίων σχέσεων είναι Ο

Δημοσίευση από eortologio_gr »

apelpis έγραψε:Το να είναι κάποιος κατά των προγαμιαίων σχέσεων είναι ΟΚ;

Έχω κάνει τις πορνείες μου πριν γνωρίσω τον Χριστό… όσο ζω όμως το εκκλησιαστικό γεγονός θέλω όλο και περισότερο να εναρμονίζομαι με τις επιταγές της Ορθοδοξίας.

Το να πω σε μια παρέα ότι είμαι κατά των προγαμιαίων σχέσεων σαν ομολογία πίστεως δεν ξέρω…
Δεν ξέρω τι κοινωνική αποτίμηση θα έχει μια τέτοια δήλωσή μου στους κοινωνικούς μου κύκλους.

Σε μια εποχή που ο καθένας θέλει να ξεχωρίζει (lifestylίστικα βέβαια) και επιδιώκεται ίσως η διαφορετικότητα πιστεύω ότι δεν θα έχει αρνητική αποτίμηση.

Τι λέτε;
Μπερδεμένο και δύσκολο θέμα όπως και τα άλλα θέματα περι έρωτα γενικώς.

Το μυαλό μου λέει : Προγαμιαία σχέση = δυνατότητα για πολλαπλές σχέσεις = πορνεία.

Απ'την άλλη όμως μπορείς να ζήσεις σε έναν γάμο "ανακαλύπτοντας εκ των υστέρων παρά εκ των προτέρων ?"

Η γνώμη μου είναι οτι η απάντηση (σε επίπεδο φόρουμ) πρέπει να δοθεί από τον π.Αντώνιο.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

πολυ μπερδεμένο αλλα και ευλογημένο.
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

apelpis, προφανως η ερωτηση σου εχει αναδρομικο χαρακτηρα, καθοτι εφοσον τα εκανες αυτα, και διορθωθηκες και βρηκες τον δρομο σου, δεν μπορεις να μεταπιπτεις απο το κατ'οικονομιαν στο κατ'ακριβειαν.

Εκανες οτι εκανες, αστο τωρα μην τα σκαλιζεις, κοιτα μπροστα σου, και μην νουθετεις τους αλλους σε αυτο το επιπεδο, ειμαστε ολοι πρωην η και νυν ενοχοι. Δεν μπορουμε να κανουμε τους τιμητες, ουτε του απολογητες της Ορθοδοξιας.

Σαφως απαγορευει η Εκκλησια μας τις προγαμιαιες ολοκληρωμενες σχεσεις, αλλα ξερουν ολοι, οτι εδω και παρα πολλα χρονια, εχει γινει καθεστως αυτο.

Αλλωστε μας πηρε και εμας η μπαλα, πολλακις. Ο καθενας ας πραττει κατα συνειδηση, και ο Θεος θα κρινει αναλογα.

Αλλα να θυμασαι οτι απο την στιγμη που επιστρεφουμε στην πιστη, η μετανοουμε πορευομαστε εν ταπεινωση και αυτομεμψια και δεν γινομαστε πουριτανοι οπως οι προτεσταντες, οι καθολικοι και οι μορμονοι...

Αμαρτωλοι πρωην και νυν ειμαστε ολοι, ελπιζω οχι και αει..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

ΝΑΙ,ειναι ΟΚ!
η πορνεια ειναι σοβαρο ,πολυ σοβαρο αμαρτημα.αυτο ειναι το δεδομενο!δεν ευλογειται απο τον Θεο.δεν ξερω τι λενε οι παρεες που ειναι μακρυα απο το Θεο,ξερω τι λεει ο ιδιος ο Κυριος που ειναι ο ΜΟΝΟΣ που σταυρωθηκε,θυσιαστηκε και αναστηθηκε για μας-αραγε ποιος εκανε κατι περισσοτερο για εμας?!!ας διαλεξει καθενας μας,τι ειναι σημαντικοτερο για μας, η παρεα ή ο ΧΡΙΣΤΟς??!ο αγ.Ιωαννης ο Χρυσοστομος λεει"ποιει φιλους δια Ιησουν και εχθρους δια Ιησουν"! η πορνεια ειναι θελημα του διαβολου και δεν βγανει ποτε σε καλο!ξερω πως ειναι δυσκολο να κρατησει κανεις αγνοτητα σημερα κ εγκρατεια!υπαρχουν ομως ,καποια παιδια που αγαπουν το Χριστο,την Παναγια μας,τους Αγιους και ακολουθουν το θεο στη ζωη τους.ετσι ας προσπαθησουμε να ειμαστε ολοι!πως ειναι δυνατον να λες οτι "αγαπω το Χριστο,προσευχομαι"και να κανεις πορνεια??ειναι δυσκολο αθλημα,αλλα δεν ειναι ακατορθωτο!ο Θεος να μας ευλογει
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Πές τα αδελφέ μου!!!
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

apelpis,

Από σχετικές ομιλίες μοναχών πατέρων εξέλαβα ότι δεν είναι υποχρεωτικό να ομολογήσεις στην παρέα σου ότι είσαι κατά των προγαμιαίων σχέσεων (ή άλλων περί της Ορθοδοξίας). Αν το κάνεις θα λάβεις το μισθό σου αλλά δεν είναι επιβεβλημένο. Στην πράξη τι θα κάνεις σχετικά με τις προγαμιαίες σχέσεις είναι δική σου απόφαση. Ό,τι κάνεις όμως να το κάνεις επειδή το πιστεύεις κι όχι επειδή πρέπει γιατί αλλιώς θα είναι σαν να μην το τηρείς.

Ευχές,

Σπύρος.
geonutr
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από geonutr »

κοίτα, κι εγώ είχα προγαμιαιές σχέσεις με την προηγούμενη μου σχέση μιας και δεν ήμουν άνθρωπος που θα μπορούσες να αποκαλέσεις "Χριστιανός"..τώρα όμως που άλλαξα,γνώρισα έναν άνθρωπο με τις ίδιες αντιλήψεις με μένα και πορευόμαστε χωρίς προγαμιαίες σχέσεις και με τη βοήθεια και τις συμβουλές του πνευματικού...
δεν συγκρίνεται η ψυχική με τη σωματική επικοινωνία... :wink:
Αν πεθανεις πριν πεθανεις, δε θα πεθανεις οταν πεθανεις...
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Το να είναι κάποιος κατά των προγαμιαίων σχέσεων είναι Ο

Δημοσίευση από filotas »

apelpis έγραψε:Το να είναι κάποιος κατά των προγαμιαίων σχέσεων είναι ΟΚ;

Τι λέτε;
Οι προγαμιαίες σχέσεις δεν είναι ΟΚ για κανένα είτε είναι εντός Εκκλησίας είτε είναι εκτός.

Δε μου λέτε, γιατί πιστεύετε ότι ο Κύριος μας ζητά να μην έχουμε προγαμιαίες σχέσεις, για να μας βασανίσει; Αυτός που θυσιάστηκε για μας πάνω στο σταυρό είναι δυνατόν να μας ζητά κάτι, αν δεν είναι για να μας γλυτώσει από πολλά βάσανα;

Έχετε σκεφτεί για λίγες στιγμές ηδονής πόσες ώρες αγωνίες μπορεί να πληρώσει;

Φίλε 'Απελπι, όταν δυο άνθρωποι "ερωτευτούν" και προχωρήσουν σύντομα και άσκεφτα σε σαρκικές σχέσεις, πόσες πιθανότητες έχει η σχέση τους να ναυαγήσει και ν' αφήσει πίσω της ερείπια;

Αν από μια άσκεφτη κι επιπόλαια σχέση προκύψει εγκυμοσύνη τι θα γίνει;

1. Ένας εξ ίσου άσκεφτος κι επιπόλαιος γάμος.
2. Ένα παιδί χωρίς τον ένα απ' τους 2 γονείς.
3. Ένας φόνος.

Ότι και να διαλέξεις είναι μια πολύ δύσκολη έως απελπιστική κατάσταση.

Οι νέοι σήμερα ρίχνονται στην πρόσκαιρη ηδονή των "ελεύθερων" σχέσεων, όπως άλλωστε ρίχνονται και σ' όλες τις άλλες "ηδονές", κι έτσι μετατρέπουν το σώμα τους και την ψυχή τους σε κουρέλι και τη ζωή τους σε ερείπια, με τα οποία στο τέλος προσπαθούν να χτίσουν το Γάμο τους. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε.

Οι προγαμιαίες σχέσεις συνήθως τραυματίζουν ανεπανόρθωτα το σώμα και την ψυχή κάθε ανθρώπου και χρειάζεται μεγάλος αγώνας, για όσους βρουν το κουράγιο, για να επουλωθούν οι πληγές αυτές. Σε κάθε περίπτωση όμως οι ουλές μένουν για πάντα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”