Ορθοδοξία και υιοθεσία

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ορθοδοξία και υιοθεσία

Δημοσίευση από Teri »

Πριν ,όχι πολύ, καιρό συζητούσαμε edo για την εξωσωματική, για ηθικά διλήμματα κλπ.
Κάποια ζευγάρια όμως θέλουν πραγματικά να γίνουν γονείς! Η επόμενη λύση είναι η υιοθεσία.

Ποια είναι λοιπόν η θέση της Ορθοδοξίας απέναντι στην υιοθεσία;
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

η λύση είναι μια πηγενε πώλησον τα υπάρχοντα σου και δώς πτωχείς , ακολούθει μη και απαρνησάσθω εαυτόν.

τέρι αν δεν έχεις παιδιά υιοθέτησε ένα(η κανα 2-3) ευλογία μεγάλη γιατι θα του δώσει και ορθόδοξο φρόνημα
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Οταν ειμουν ελευθερη μου ειχε πει ο γιατρος οτι εχω πολυκηστικες ωοθηκες και οτι πολυ δυσκολα θα πιασω παιδι.Και μετα απο καθε παιδι μου το ελεγαν.Αλλου θελω να καταληξω.
Δεν ειχα στεναχωρεθει ομως ,ουτε μια φορα για το αν κανω παιδια η οχι γιατι παντα ελεγα οτι αν δεν μπορω να κανω παιδια,υπαρχουν τοσα ορφανα ,που θα υοθετουσα ,αν το ηθελε και ο θεουλης.
Ετσι ελεγα ,τωρα αν πραγματικα γινοταν ετσι η αν σκεφτομουν ετσι αν στα αληθεια δεν μπορουσα να κανω παιδια,,μετα που θα παντρευομουν ,αυτο ειναι ενα αλλο ερωτηνμα,
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Gewrgiosgr έγραψε:η λύση είναι μια πηγενε πώλησον τα υπάρχοντα σου και δώς πτωχείς , ακολούθει μη και απαρνησάσθω εαυτόν.

τέρι αν δεν έχεις παιδιά υιοθέτησε ένα(η κανα 2-3) ευλογία μεγάλη γιατι θα του δώσει και ορθόδοξο φρόνημα

Το θέμα δεν είναι επί προσωπικού!
Το έβαλα για να συζητήσουμε σε χριστιανική βάση, σαν μια συνέχεια στο θέμα της εξωσωματικής...ακόμα και της ατεκνίας.
Ποιά είναι η Ορθόδοξη άποψη;
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Δεν νομίζω ότι υπάρχει ειδική θέση επι της υιοθεσίας. Ωστόσο θυμάμαι έντονα τα λόγια ηγιασμένης μορφής που τόνιζε ιδιαίτερα προς τα άτεκνα ζευγάρια την υιοθεσία.
Nikolaos79
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από Nikolaos79 »

Απο οτι εχω ακουσει η γραφειοκρατια σε μια υιοθεσια ειναι απιστευτη και πολυ χρονοβορα.Ισχυει;
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Nikolaos79 έγραψε:Απο οτι εχω ακουσει η γραφειοκρατια σε μια υιοθεσια ειναι απιστευτη και πολυ χρονοβορα.Ισχυει;
Νομίζω πως ναι.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Και από ότι άκουσα από κάποιους ανθρώπους και πολύ ακριβή!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

konstantinoupolitis έγραψε:Δεν νομίζω ότι υπάρχει ειδική θέση επι της υιοθεσίας. Ωστόσο θυμάμαι έντονα τα λόγια ηγιασμένης μορφής που τόνιζε ιδιαίτερα προς τα άτεκνα ζευγάρια την υιοθεσία.
Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Ιωσήφ ο Μνήστωρ ήταν θετός πατέρας;;;
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Διαβάζουμε στις ανακοινώσεις στην κεντρική σελίδα

"ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΚΑΝΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΚΑΝΑΣ ΓΙΑ 30 ΠΑΙΔΙΑ. ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ, ΜΑΚΕΝΖΥ ΚΙΝΓΚ 6, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΜΕ 300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΙΔΙ ( αγόρι ή κορίτσι ) στην Γκάνα. Θα σας δοθεί φωτογραφία και διεύθυνση. Τα δύο προηγούμενα προγράμματα στην Ουγκάντα και Ζιμπάμπουε ολοκληρώθηκαν. Τιμη, χαρά και ευλογία.

Γιατί τάχα να 'ναι αυτό τιμή, χαρά κι ευλογία; Δεν είναι αντίστοιχα τιμή, χαρά κι ευλογία να μεγαλώσεις στην οικογένειά σου ένα παιδί; Ένα παιδί που θα κάνεις τα πάντα γι αυτό, εκτός από το να το γεννήσεις; :-k
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”