Τι λένε οι Πατέρες για την Κλασσική Μουσική;
Συντονιστής: Συντονιστές
Τι λένε οι Πατέρες για την Κλασσική Μουσική;
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Μέχρι τώρα γνώριζα οτι η μόνη αγνή μουσική για την Ορθοδοξία είναι η Ψαλτική τέχνη. Άκουσα πρόσφατα από κάποιον Ορθοδοξο κύκλο οτι οι Πατέρες αποδέχονται την Κλασσική μουσική και έχουν μιλήσει για αυτήν. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Μέχρι τώρα γνώριζα οτι η μόνη αγνή μουσική για την Ορθοδοξία είναι η Ψαλτική τέχνη. Άκουσα πρόσφατα από κάποιον Ορθοδοξο κύκλο οτι οι Πατέρες αποδέχονται την Κλασσική μουσική και έχουν μιλήσει για αυτήν. Ισχύει κάτι τέτοιο;
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Τι λένε οι Πατέρες για την Κλασσική Μουσική;
Εγώ πάντως ακούω όλα τα είδη της μουσικής :
Από το "Δυό νύχτες" του Μητροπάνου, μέχρι το Νανούρισμα του Λοΐζου
Από τον "Καιξή", μέχρι το "Όταν τα χρόνια σου περάσουν του Βασίλη Καρά
Από το adagio του Tomaso Albinoni μέχρι το School των Supertramp
Από τον εκπληκτικό - μουσικά - ψαλμό "Εξομολογείστε τω Κυρίω", μέχρι το "Good Vibrations" των Beach Boys
Από την "Κοντούλα Λεμονιά" και τα έξοχα Θρακιώτικα (καταγωγή μου), μέχρι τους Pavlov' dog.
Συμφωνώ ότι πολλά rock τραγούδια περιέχουν σατανιστικούς στίχους, ή ακόμη και η μουσική τους μπορεί να παρασύρει προς τέτοιες συμπεριφορές. Χρειάζεται προσοχή, αλλά όχι :
πανικός,
κινδυνολογία,
γενικεύσεις και ισοπεδώσεις των πάντων!
Και οι δικοί μας "Aprhodite's child" (Βαγγέλης Παπαθανασίου, Ντέμης Ρούσος, Λουκάς Σιδεράς και Αργύρης Κουλούρης), λίγο πριν διαλυθούν κυκόφόρησαν το δίσκο "666", ο οποίος ποτέ δεν επιτράπηκε στην Ελλάδα. (Συμμετείχε και η Ειρήνη Παπά η οποία στον δίσκο γεννά τον αντίχριστο).
Από το "Δυό νύχτες" του Μητροπάνου, μέχρι το Νανούρισμα του Λοΐζου
Από τον "Καιξή", μέχρι το "Όταν τα χρόνια σου περάσουν του Βασίλη Καρά
Από το adagio του Tomaso Albinoni μέχρι το School των Supertramp
Από τον εκπληκτικό - μουσικά - ψαλμό "Εξομολογείστε τω Κυρίω", μέχρι το "Good Vibrations" των Beach Boys
Από την "Κοντούλα Λεμονιά" και τα έξοχα Θρακιώτικα (καταγωγή μου), μέχρι τους Pavlov' dog.
Συμφωνώ ότι πολλά rock τραγούδια περιέχουν σατανιστικούς στίχους, ή ακόμη και η μουσική τους μπορεί να παρασύρει προς τέτοιες συμπεριφορές. Χρειάζεται προσοχή, αλλά όχι :
πανικός,
κινδυνολογία,
γενικεύσεις και ισοπεδώσεις των πάντων!
Και οι δικοί μας "Aprhodite's child" (Βαγγέλης Παπαθανασίου, Ντέμης Ρούσος, Λουκάς Σιδεράς και Αργύρης Κουλούρης), λίγο πριν διαλυθούν κυκόφόρησαν το δίσκο "666", ο οποίος ποτέ δεν επιτράπηκε στην Ελλάδα. (Συμμετείχε και η Ειρήνη Παπά η οποία στον δίσκο γεννά τον αντίχριστο).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Συμφωνώ με τον Απόστολο δε πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα - χρειάζεται προσοχή γιατι στο όνομα της τέχνης έχουν γίνει αμέτρητα τερατουργήματα - μην είμαστε όμως ισοπεδωτικοί.
Απόστολε μια ερώτηση ποιας εποχής είναι η Supertramp?????

Απόστολε μια ερώτηση ποιας εποχής είναι η Supertramp?????
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Οι Supertramp είναι το αγαπημενο μου συγκρότημα και η παραγωγική τους εποχή είναι από το 1970, που έβγαλαν τον πρώτο τους δίσκο με τον τίτλο του ονόματός τους (supetramp), μέχρι τον τελευταίο καλό τους δίσκο, και τον πιο επιτυχημένο εμπορικά, το 1979, που λεγόταν "Breakfast in America".vasilikirimp έγραψε:Συμφωνώ με τον Απόστολο δε πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα - χρειάζεται προσοχή γιατι στο όνομα της τέχνης έχουν γίνει αμέτρητα τερατουργήματα - μην είμαστε όμως ισοπεδωτικοί.
Απόστολε μια ερώτηση ποιας εποχής είναι η Supertramp?????![]()
Σ' αυτό το διάστημα έβγαλαν συνολικά έξι δίσκους. Ο έβδομος κυκλοφόρησε το 1983, όταν είχε ήδη αποχωρήσει ο ένας από τους δύο εγκέφαλους του γκρουπ και ήταν φανερά παρακμιακός.
Θεωρώ ότι το μεγάλο τους αριστούργημα είναι το "Crime of the century" του 1974, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου. Άλωστε καλά τραγούδια περιείχαν και οι έξι πρώτοι δίκοι τους.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Thank you very much !!!!!
Είναι ωραίο να συναντάς ανθρώπους ακόμη εκείνης της εποχής και να σου μιλούν για τέτοια μεγέθη μουσικής.
Έχω και εγώ 2 δίσκους τους - δε μπορώ όμως πλέον να τους παίξω.......................
Είναι ωραίο να συναντάς ανθρώπους ακόμη εκείνης της εποχής και να σου μιλούν για τέτοια μεγέθη μουσικής.
Έχω και εγώ 2 δίσκους τους - δε μπορώ όμως πλέον να τους παίξω.......................
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Έχω όμως και μια ερώτηση ακόμη :
Τι το κακό έχει η κλασσική μουσική ώστε να υπάρχει περίπτωση να μην την αποδέχονται η θρησκευτική ορθόδοξη κύκλοι;
Τι το κακό έχει η κλασσική μουσική ώστε να υπάρχει περίπτωση να μην την αποδέχονται η θρησκευτική ορθόδοξη κύκλοι;
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τι σημαίνει δεν τους αποδέχονται οι "θρησκευτικοί ορθόδοξοι κύκλοι"; Ποιοί είναι αυτοί; Έχουν μήπως καμία διαφορά από τους θρησκευτικούς ρόμβους; Ή από τις παραβολές β΄ βαθμού; (για να μην επεκταθώ στις ελλείψεις και τις υπερβολές)!vasilikirimp έγραψε:Έχω όμως και μια ερώτηση ακόμη :
Ο καθένας να συμβουλευτεί τον πνευματικό του και να κάνει υπακοή σ' αυτόν!
Κι εμένα μου άρεσε πολύ το τελευταίο τραγούδι του δίσκου "666" των Aphrodite's child (Bye my friend, goodbye), αλλά αποφασίζοντας μόνος μου (λάθος) πέταξα την κασέτα στην οποία ήταν γραμμένος ο δίσκος, μετά από 28 έτη!
Θα έπρεπε πρώτα να συμβουλευτώ τον πνευματικό του και να κάνω υπακοή σ' εκείνον! Τώρα έκανα υπακοή στην κρίση μου, στον εγωισμό μου δηλαδή.
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Μπορούμε να κάνουμε προσευχή βάζοντας σιγά κάποιον ήχο είτε απο κλασσική μουσική είτε εκκλησιαστικό στο χώρο που προσευχόμαστε; αυτό είναι λάθος;. Πχ ωραίους ήχους έχει και στα κενά απο τις ομιλίες στην Πειραϊκή εκκλησία κατι σαν φλογερες κλπ. Έχω ήχους απο ποτάμια , λιμνες πουλια κλπ ειναι κακό να τους χρησιμοποιω πχ στην προσευχή ;
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η προσευχή είναι επικοινωνία με τον Θεό! Για να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή, εγώ χρειάζομαι ησυχία. Δεν ξέρω αν ακούγοντας κάποιο μουσικό όργανο βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση, εμένα πάντως όχι. Αυτό όμως δεν αποτελεί κανόνα.LOCKHEART έγραψε:Μπορούμε να κάνουμε προσευχή βάζοντας σιγά κάποιον ήχο είτε απο κλασσική μουσική είτε εκκλησιαστικό στο χώρο που προσευχόμαστε; αυτό είναι λάθος;. Πχ ωραίους ήχους έχει και στα κενά απο τις ομιλίες στην Πειραϊκή εκκλησία κατι σαν φλογερες κλπ. Έχω ήχους απο ποτάμια , λιμνες πουλια κλπ ειναι κακό να τους χρησιμοποιω πχ στην προσευχή ;
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η κλασσική μουσική μου αρέσει και έμενα πολύ αλλά και οι δικοί μας συνθέτες όπως ο Σπανουδάκης. ο Β. Παπαθανασιου και ο Yianni. Αλλωστε αυτά τα παίζουν και οι εκκλησιαστικοί σταθμοί. Καποτε και μένα μου είχε μπει η ιδέα οτι δεν πρέπει να ακούω πολύ για να μην ξεφευγει το μυαλό και μου και δεν ασχολείται με τα πνευματικά. Ξένα ακουγα πολύ παλιά. Τωρα ο αγαπημένος μου είναι ο Ramazzotti. Το τραγούδι όμως το οποίο με σημαδευε απο την εφηβική μου ηλικία και με χαρακτήριζε πάντα ήταν το Let it be. αν και ξέρω οτι οι Beatles είχαν κατηγορηθεί και για αθεισμό αλλα και για ινδικές αιρέσεις.