Εμπιστοσύνη ή & εκβιασμός;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
SOCRATIS
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Εμπιστοσύνη ή & εκβιασμός;

Δημοσίευση από SOCRATIS »

"Μια πολύτεκνη οικογένεια που ήθελε να πάει στην αγρυπνία αλλά σκέφτονταν που ν αφήσει τα μικρά παιδάκια πήραν μαζί οι γονείς τα μεγαλύτερα και τα μικρά τ αφήσαν σπίτι να κοιμούνται.
Κι όταν ρωτηθήκαν αν φοβόντουσαν που τ αφήσαν μόνα τους σπίτι ?
Απάντησαν -Σε αγρυπνία απήγαμε δε θα έστελνε ο Θεός τους αγγέλους του να τα προστατεύουν, έτσι θα αφήναν?"
Στην αρχαία Σπάρτη οι γονείς εγκαταλείπανε τα νεογέννητα ανάπηρα παιδιά τους σε κάποια περιοχή (δεν θυμάμαι)με την πίστη ότι οι Θεοί θα μεριμνήσουν για αυτά.
Θα ήθελα την δική σας γνώμη σας για το κατά πόσο μια τέτοια προσέγγιση εκτός από την απόλυτη εμπιστοσύνη που φαίνεται να δείχνουν οι γονείς εκβιάζουν ή μάλλον θέλουν να εκβιάσουν τον Θεό να τα προστατέψει;
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Εμπιστοσύνη ή & εκβιασμός;

Δημοσίευση από ψυχουλα »

SOCRATIS έγραψε:"Μια πολύτεκνη οικογένεια που ήθελε να πάει στην αγρυπνία αλλά σκέφτονταν που ν αφήσει τα μικρά παιδάκια πήραν μαζί οι γονείς τα μεγαλύτερα και τα μικρά τ αφήσαν σπίτι να κοιμούνται.
Κι όταν ρωτηθήκαν αν φοβόντουσαν που τ αφήσαν μόνα τους σπίτι ?
Απάντησαν -Σε αγρυπνία απήγαμε δε θα έστελνε ο Θεός τους αγγέλους του να τα προστατεύουν, έτσι θα αφήναν?"
Στην αρχαία Σπάρτη οι γονείς εγκαταλείπανε τα νεογέννητα ανάπηρα παιδιά τους σε κάποια περιοχή (δεν θυμάμαι)με την πίστη ότι οι Θεοί θα μεριμνήσουν για αυτά.
Θα ήθελα την δική σας γνώμη σας για το κατά πόσο μια τέτοια προσέγγιση εκτός από την απόλυτη εμπιστοσύνη που φαίνεται να δείχνουν οι γονείς εκβιάζουν ή μάλλον θέλουν να εκβιάσουν τον Θεό να τα προστατέψει;
εκβιαζω σημαινει οτι αν δε μου κανεις αυτο που θελω θα υπαρχουν κακες συνεπειες για σενα, ως εκ τουτου δεν μπορει καποιος να εκβιασει το Θεό, δηλαδή να κάνει τί στο Θεό αν δεν του προστατέψει τα παιδιά;
αρα μονο για εμπιστοσυνη μπορουμε να μιλαμε οτι δειχνει μια τετοια προσεγγιση.
τωρα στην αρχαια Σπάρτη, οι γονείς δεν εγκατέλειπαν τα αναπηρα παιδια, τα πέταγαν στον Καιάδα, ενα γκρεμό και σκοτώνονταν (τοτε βλεπεις δεν υπηρχαν υπερηχοι ωστε να τα σκοτωσουν απο την κοιλια της μανας τους). Μπορει να θυμαμαι λαθος, διορθωστε με αλλα νομιζω οτι ετσι ειναι.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στα δυο περιστατικά! Κι επειδή ,όπως και η ψυχούλα κάτι για Καιάδα θυμάμαι, θα πω τη γνώμη μου μόνο για το πρώτο!

Μακάρι να έχουμε όλοι τόσο ΔΥΝΑΤΗ πίστη ώστε στην κυριολεξία να εμπιστευόμαστε τα πάντα στο Θεό!
SOCRATIS
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από SOCRATIS »

Ισως η λέξη εκβιασμός να μην είναι η κατάλληλη ως εκφραση αλλά νομίζω ότι καταλάβατε τι εννοω.
Αλλα ποιος γνωρίζει το θέλημα του Θεού και έχει, όχι την επιθυμία αλλά την βεβαιότητα ότι θα συμπίπτει με το δικό του; Και αν δεν γινουν έτσι όπως τα υπολογίζουμε και συμβεί κάτι κακό στα παιδιά μας σε μια ανάλογη περίπτωση θα το χουμε ή όχι κρίμα στο λαιμό μας ; Ή απο την στιγμή που λέμε "Θεέ μου Σου αφήνω τα παιδιά μου ,φυλαξέ τα, σε παρακαλώ",είμαστε σίγουροι ότι θα εισακουστούμε;

ΥΓ.Για τον Καιαδα μιας και το αναφέρατε άκουσα ότι τελευταια έχει απορριφθει η γνωστη ιστορία και υποστηρίζεται αυτο που προανέφερα.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ
ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΕΙΣΤΕΥΤΗΣ

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΙΖΕΙ (ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΤΕ) ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΒΕΙΑΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ....ΑΝ Η ΦΥΣΗ ΑΓΑΠΑ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΕ ΔΕΝ ΣΥΜΕΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”