ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ;;;;
Οι Χριστιανοί μετά το μεσονύκτιον πρέπει πρώτον να ακούμε όλον τον όρθρον της Αναστάσεως να προσμένουν έως να τελειώσει η Θ. Λειτουργία, και μετά ταύτα να παύσουν την νηστείαν, και να εσθίουσι πασχαλινόν εν ευφροσύνη και χαρά.
Λέγουν αι Αποστολικέ διαταγές. Διά τούτο και ημείς, ανστάντος του Κυρίου, προσενέγκατε την θυσίαν υμών, περί ής υμίν δετάξατο δι’ ημών ‘λέγων, τούτο ποιείται εις την εμήν ανάμνησιν, και λοιπόν απονηστεύεται ευφραινόμενοι».
Βλέπεις ότι λέει πρώτον να γίνεται η Θ. Λειτουργία, και ύστερα να πασχάζωμεν:: Ώστε αξιοκατάκριτοι είναι, είναι και πολλά κοιλιόδουλοι και λαίμαργοι εκείνοι οπού βαστούν εις τους κόλπους των αυγά, ¨η τυρί, ευθείς όταν ακούσουν το, Χριστός Ανέστη, τα χάπτουν εις το στόμα τους, και ας διορθώσουν το άτοπον αυτό από τώρα και ύστερα, αλλά και οι γονείς δεν πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να κάμουν τέτοια άτοπα πράγματα.
Δια τούτο και εν Κυριακή ημέρα ανέστει ο Κύριος, και τρεις ημέρες έμεινε ο Κύριος κάτω εις τον άδη διδάσκων και εκεί την βασιλεία ων ουρανών.
Σημειούμεν δε ότι τη εν τη ημέρα της Αναστάσεως δύο φοραίς εγίνετο ο ασπασμός. Μιάν μεν το πρωί, εν τω βασιλικώ παλατίω, και ιδίως εν Εκκλησίαις, ψαλλομένου «της αναστάσεως ημέρα « εν τω τέλει του όρθρου, και άλλην, κατά το εσπέρας, εν τη μεγάλη Εκκλησία της αγίας Σοφίας,
όταν ο ασπασμός εγίνετο μετά του βασιλέως και πάντων των αρχόντων, καθώς ιστορεί ο Κουρροπαλάτης, λέγων, καθίζει επί του θρόνου ο βασιλεύς, του μεγάλου Δομεστίχου την σπάθην φέροντος
Δια τούτο τον δεύτερον αυτόν ασπασμόν πολλοί ΑΜΑΘΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΣΙ ΔΕΥΤΕΡΑΩ ΑΩΑΣΤΑΣΙΝ.
Χάρης
Πρώτη και Δεύτερη Ανάσταση;;;;;Πώςςςς;;;
Συντονιστής: Συντονιστές
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Πρώτη και Δεύτερη Ανάσταση;;;;;Πώςςςς;;;
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;;;Πωςςςς;;;
ΤΟ ΞΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑΦΗΝΕΣ ΑΚΑΛΥΠΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΑΡΗ ΜΟΥ ......
Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;;;Πωςςςς;;;
Τωρα θα μου φωναξεις αν σου ζητησω να μου εξηγησεις και το κειμενο?????

«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».