Αγρυπνία

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αγρυπνία

Δημοσίευση από Teri »

Ο αέρας λυσσομανούσε κι η βροχή έπεφτε δυνατή. Ένας κύριος μας περίμενε κρατώντας την πόρτα για να μην σπάσει. Μπήκαμε γρήγορα μέσα στην εκκλησία, οι χαιρετισμοί είχαν μόλις αρχίσει. Ζήτημα να ήμαστε 15 άνθρωποι. Βρήκα κενή την αγαπημένη μου θέση και βολεύτηκα. Τα φώτα ήταν σβηστά. Μοναδικός φωτισμός στο αναλόγιο του ψάλτη και τα καντήλια.
Ο αέρας κι ο ήχος της βροχής εναρμονίστηκαν θαρρείς με την ψαλμωδία: μέσα και έξω "Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε". Το θυμιατό ευωδίαζε και η αχλή μέσα από το φως των κεριών δημιουργούσε μια ιδέα "ανεβαίνουμε στα σύννεφα". Ο ιερέας είπε το Δι' ευχών και κάποιος είπε "Θέλω κι άλλο"! Ουπς! Δεν πιστεύω να ακούστηκα!
Το "Ευλογητός ο Θεός" ήρθε αμέσως μετά σαν απάντηση στο "αίτημά" μου. Τι καιρό έκανε έξω; Ούτε και ξέρω. Τα μάτια καρφωμένα στις εικόνες που φωτίζονταν ,κάθε μια από το καντηλάκι της. Τι γίνεται άραγε όταν κλείνει η εκκλησία για τη νύχτα; αναρωτήθηκα. Σκέφτηκα τότε τα θαύματα στο "χωριό των Ποιμένων"...* Κι ύστερα βγήκαν τ' Άγια. Μαζί και το σύννεφο κι ανεβαίναμε, όλο ανεβαίναμε. Τα μάτια γέμισαν δάκρυα, η καρδιά Χριστό και τα χείλη ευχαριστίες... Δόξα τω Θεώ. Σ' ευχαριστώ για όλα. :25

*
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”