Τι συνέπειες έχουμε όταν λέμε ψέματα σε κάποιον?

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Τις τελευταιες μερες και με αφορμη μια προσωπικη μου ιστορια,εχει ερθει πολλες φορες στο μυαλο μου,μια εκφραση,ενα γνωμικο που το λεγαμε οταν ειμασταν παιδια.
"οταν λες ψεματα,πεφτεις μες τα αιματα,οταν λες αληθεια,ειναι του Θεου βοηθεια"
Δεν ξερω αν σας θυμιζει κατι;
Το λεγαμε τοτε.....παιδακια,οταν διαπιστωναμε ενα λευκο και αθωο τοτε...ψεματακι.
Αληθεια.....ποσες φορες εχετε εισπραξει το ψεμα;
Τι ειναι τελικα το ψεμα;Μηπως....πλεκτανη;μηπως....εξαπατηση;
Γιατι λεμε ψεματα; Απο φοβο;απο ανασφαλεια;απο συμφερον;

Λεμε ψεματα...για να γλυτωσουμε καταστασεις...για να μη πληγωσουμε τον αλλον...η για να τον πληγωσουμε?
για να αποφυγουμε το κραξιμο...
Αλλα ψεμα με ψεμα εχει διαφορα...
Καποτε σε εφηβικη ηλικια ειχα πει δυο τρια χοντρα ψεματακια και δε μου βγηκαν σε καλο!Απο τοτε αποφασισα να μη κρυβομαι ,να λεω την αληθεια οσο κι αν πληγωνει...απογοητευει..καταστρεφει!Γιατι να αφηνουμε τον αλλον να ζει σε ενα ψεμα?Να ζει σε ενα κοσμο που στην ουσια δεν ειναι πραγματικος?Δεν ειναι καλυτερα να ζεις τη ζωη και με τα καλα και με τα ασχημα που θα σου φερει???Παιρνεις οτι αξιζεις...Και πιστευω οτι δε πρεπει να κανουμε αυτα που δε θελουμε να μας κανουν...ασχετα αν τελικα μας τα κανουν!!!
Η αληθεια λυτρωνει...
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Τι συνεπειες εχουμε οταν λεμε ψεματα σε καποιον?

Δημοσίευση από eleimon »

Ενας σοβαρος λογος,ειναι να μην χτιζουμε με το ψεμα θεμελια,που θα ειναι η βαση για κατι σοβαρο.Αλοιμονο...τοτε

Για μενα ηταν διδαγμα τοτε το ψεμα μου.....
μακαρι να διδαχθουν κι αλλοι!
Θα αρχισει ο κοσμος να γινεται πιο ομορφος και οι καρδιες μας θα χωρουν περισσοτερη αγαπη!
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Δε ξέρω γιατί, αλλά έχω την αίσθηση,
ότι τα ψέμματα κάνουν έναν κύκλο,
καταλήγοντας εκεί απο όπου ξεκίνησαν.
Και αυτό είναι το τίμημα του ψεύτη.
Ότι ξεμπροστιάζεται κάποια στιγμή απο
τα ίδια του τα ψέμματα.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Eιναι τοσο δυσκολο τελικα να ειμαστε ειλικρινεις με τον αλλον? εγω κρινω εξ ιδιων παντως και την εχω πατησει πολλες φορες,ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ....Ποτε μη κρινετε εξ ιδιων....
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Κάποια στιγμή Ελπίδα μου θα πρέπει να λογοδοτήσουμε για όλα...τίποτα δεν μένει κρυφό...ούτε οι κακίες , ούτε τα ψέματα...ούτε τίποτα...Ο Κύριος μας βλέπει κάθε στιγμή.....και εγώ πιστεύω ότι το ψέμα κάποια στιγμή κάνει το γύρο του, αλλά η αλήθεια πάντα βγαίνει στο φώς. Το πότε δεν παίζει ρόλο... γι αυτό καλά είναι να αποφεύγουμε και τα αγαθά που δεν βλάπτουν αλλά και τα πονηρά και κακά ψέματα που μπορούν να βλάψουν...Η ειλικρίνεια, μπορεί να είναι δύσκολη , αλλά τουλάχιστον είναι αληθινή! Το πως κρίνουμε όμως εμείς την ειλικρίνεια στον άλλον αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα νομίζω....μακάρι κάποια στιγμή να καθαρίσει από όλα η ψυχή μας....μακάρι...ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ!!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Τι συνέπειες έχουμε όταν λέμε ψέματα σε κάποιον?

Δημοσίευση από Teri »

Μεγαλώνει η μύτη μας! :mrgreen:

Σοβαρά τώρα, διαστέλλονται οι κόρες, αυξάνουν οι παλμοί, η αναπνοή γίνεται άρρυθμη και πιο βαθιά, σε μερικούς μάλιστα ιδρώνουν και οι παλάμες! Άλλοι κοκκινίζουν! Άλλοι πάλι έχουν εξοικειωθεί τόσο με το άθλημα που μπορεί να σε κοιτάνε και κατευθείαν στα μάτια! Ή ακόμα χειρότερα να πιστεύουν ότι αυτό που ισχυρίζονται είναι αλήθεια!!!

Περισσότερα για το ψέμα :wink:
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Ευχαριστουμε Κατερινακι για τη παραπομπη δεν την ειχα δει αλλιως θα το ειχα αναπτυξει εκει το θεμα.....να ηταν μονο να μεγαλωνε η μυτη? παει καλα.....Εχουν ξεκληριστει οικογενειες απ το ψεμα....
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

αποφάσισα να μη κρύβομαι ,να λέω την αλήθεια οσο κι αν πληγώνει...απογοητεύει..καταστρεφει! Γιατι να αφήνουμε τον άλλον να ζει σε ένα ψέματα ζει σε ένα κόσμο που στην ουσία δεν είναι πραγματικος?Δεν είναι καλύτερα να ζεις τη ζωή και με τα καλά και με τα άσχημα που θα σου φέρει???Παίρνεις ότι αξίζεις...Και πιστεύω ότι δε πρέπει να κάνουμε αυτά που δε θέλουμε να μας κάνουν...άσχετα αν τελικά μας τα κάνουν!!!
Σε μια στιγμή για κάτι που δεν σκέφτηκες ποιο βαθιά αν το ψέμα αυτό θα βλάψει πολύ κάποιον αλλά το είπες Τότε αισθάνεσαι την ανάγκη να εξιλεωθείς και για την δική σου ψυχή αλλά και για να μην αφήνεις τον άλλον όπως λέει πιο πάνω να μην αφήσεις τον άλλον να ζει μέσα στο ψέμα Αφού καταλάβεις το λάθος σου και ζητήσεις συγχώρεση σύμφωνα με το Λουκά ΙΖ-3-4 πρέπει να δώσεις την συγχώρεση και λέει ο Πέτρος πόσες φορές Κύριε επτά;;;--7-- 7--φορές το 7--δλδ όσες φορές και να είναι. Και αν αυτός που ζήτησες συγχώρεση δεν σου δώσει;;; Τότε θα πάς στον εξομολόγο σου και από κει και πέρα υπεύθυνος με τον Θεό είναι ο αρνητής της συγχωρήσεως γιατί είσαι αντίθετος προς την εντολή. Ένα ψέμα προς στιγμή και ποιος δεν θα πει. ¨Όμως αν ξέρεις το λάθος σου και δεν το εξομολογείσαι από κει κα πέρα είναι δουλειά του Θεού γιατί διαφορετικά είμαστε όλοι για δέσιμο αφού δεν θα υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει πει ψέμα
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Δε ζητησα τι λενε οι γραφες γιατι αυτο το ξερω οπως ξερω και το "ου ψευδομαρτυρησεις κατα του πλησιον σου" το ερωτημα μου ειναι σκεφτομαστε πριν μιλησουμε τι θα πουμε?

Η η ανειλικρινεια ειναι στο στομα μας ολιμερις κι ολινυχτις για να εντυπωσιασουμε τον αλλον?

Και ενταξει συμφωνω απολυτα με το θεμα της συγχωρεσης αντε και τον συγχωρεσες τον αλλον...ειναι τοσο ευκολο αν καταλαβεις την κοροιδια καποιου να τον ξαναδεις σαν δικο σου ανθρωπο?

ΟΧΙ θελει τεραστια προσπαθεια και το λεω αυτο γιατι εγω προσωπικα δεν εχω φτασει στο σταδιο του να γυρισω και το αλλο μαγουλο να φαω κι αλλο σκαμπιλι.
cloaca
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από cloaca »

Ήθελα να ρωτήσω κάτι.
Υπάρχουν ψέματα τα οποία μπορεί να τα πει κάποιος για να αποτρέψει μια πολύ σοβαρή κατάσταση π.χ.μια αυτοκτονία ή να μαλώσει πολύ άσχημα κάποιος με κάποιον άλλον?
Ή μήπως είναι και αυτό αμαρτία και ίσως να προσπαθούσαμε να βρούμε άλλον τρόπο να βοηθήσουμε την κατάσταση?
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”