http://agioritikesmnimes.pblogs.gr/2009 ... osmoy.html
Συντονιστής: Συντονιστές

τι ειναι αυτο που εκλαμβανεις ως προκλητικο,Χαραλαμπε?babisgr έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι προκαλεί λίγο, αλλά ας μην βιαστούμε να κατακρίνουμε.

Από την άλλη βέβαια μιλάει η εκκλησία μας και για την <<ευπρέπειαν του οίκου Σου>>petrosathonas έγραψε:Υπάρχουν και τραπεζαρίες στο Άγιο Όρος από σκουληκοφαγωμένο ξύλο που πάνω τους έχουν για εδέσματα μουχλιασμένο παξιμάδι και ποτήρι με βρόχινο νερό.

τα μαρμαρινα τραπεζια,Χαραλαμπε,δεν ειναι ενδειξη πολυτελειας,αλλα επιτακτικη αναγκη της εποχης που δημιουργηθηκαν,για πολλους λογους,ενας εκ των οποιων ειναι και η δυσκολια με την οποια αλλοιωνεται το μαρμαρο εναντι του ξυλου.babisgr έγραψε:Θεωρούσα ότι τα πράγματα στο Άγιο Όρος είναι λίγο πιο απλά, όχι με μαρμάρινα τραπέζια, λίγο εστιατόριο μου θύμησε.![]()
Μπορεί να είμαι λίγο υπερβολικός σε αυτά που λέω, γι'αυτό και ζητώ να με διορθώσετε αν κάνω λάθος. Ούτως ή άλλως γι'αυτό το λέω σε forum και όχι σε καμιά προσωπική ιστοσελίδα (αν είχα).
Περιμένω απάντηση...

Ευχαριστώ πολύ, πραγματικά.iliasgr έγραψε:τα μαρμαρινα τραπεζια,Χαραλαμπε,δεν ειναι ενδειξη πολυτελειας,αλλα επιτακτικη αναγκη της εποχης που δημιουργηθηκαν,για πολλους λογους,ενας εκ των οποιων ειναι και η δυσκολια με την οποια αλλοιωνεται το μαρμαρο εναντι του ξυλου.babisgr έγραψε:Θεωρούσα ότι τα πράγματα στο Άγιο Όρος είναι λίγο πιο απλά, όχι με μαρμάρινα τραπέζια, λίγο εστιατόριο μου θύμησε.![]()
Μπορεί να είμαι λίγο υπερβολικός σε αυτά που λέω, γι'αυτό και ζητώ να με διορθώσετε αν κάνω λάθος. Ούτως ή άλλως γι'αυτό το λέω σε forum και όχι σε καμιά προσωπική ιστοσελίδα (αν είχα).
Περιμένω απάντηση...
εξαλλου,οσοι εχουν προσκυνησει σε μοναστηρια που εχουν τετοιες τραπεζες,και εχουν φαει σε αυτες,θα διαπιστωσαν βεβαια,οτι δεν θυμιζουν σε τιποτα πολυτελες μαρμαρο,αλλ αντιθετα ειναι αλλοιωμενα τα τραπεζια απο τη πολλη χρηση και το χρονο.