Η ομορφότερη τραπεζαρία του κόσμου;

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Η ομορφότερη τραπεζαρία του κόσμου;

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
Άβαταρ μέλους
babisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η ομορφότερη τραπεζαρία του κόσμου;

Δημοσίευση από babisgr »

Η αλήθεια είναι ότι προκαλεί λίγο, αλλά ας μην βιαστούμε να κατακρίνουμε. :roll:
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
Άβαταρ μέλους
iliasgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από iliasgr »

babisgr έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι προκαλεί λίγο, αλλά ας μην βιαστούμε να κατακρίνουμε. :roll:
τι ειναι αυτο που εκλαμβανεις ως προκλητικο,Χαραλαμπε?
ελεησον με ο Θεος
Άβαταρ μέλους
babisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από babisgr »

Θεωρούσα ότι τα πράγματα στο Άγιο Όρος είναι λίγο πιο απλά, όχι με μαρμάρινα τραπέζια, λίγο εστιατόριο μου θύμησε. :lol:
Μπορεί να είμαι λίγο υπερβολικός σε αυτά που λέω, γι'αυτό και ζητώ να με διορθώσετε αν κάνω λάθος. Ούτως ή άλλως γι'αυτό το λέω σε forum και όχι σε καμιά προσωπική ιστοσελίδα (αν είχα).
Περιμένω απάντηση... :lol:
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από petrosathonas »

Υπάρχουν και τραπεζαρίες στο Άγιο Όρος από σκουληκοφαγωμένο ξύλο που πάνω τους έχουν για εδέσματα μουχλιασμένο παξιμάδι και ποτήρι με βρόχινο νερό.
Άβαταρ μέλους
babisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από babisgr »

petrosathonas έγραψε:Υπάρχουν και τραπεζαρίες στο Άγιο Όρος από σκουληκοφαγωμένο ξύλο που πάνω τους έχουν για εδέσματα μουχλιασμένο παξιμάδι και ποτήρι με βρόχινο νερό.
Από την άλλη βέβαια μιλάει η εκκλησία μας και για την <<ευπρέπειαν του οίκου Σου>>
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

[quote="babisgr"]Θεωρούσα ότι τα πράγματα στο Άγιο Όρος είναι λίγο πιο απλά, όχι με μαρμάρινα τραπέζια, λίγο εστιατόριο μου θύμησε. :lol:

Εμενα παλι μου θυμιζει πετρινα τραπεζια.
Αλλα ακομα και μαρμαρο να ειναι, δεν βλεπω καποια πολυτελεια, αλλα μια απλοτητα οπως ακριβως αρμοζει στο υφος του Αγιου Ορους.
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

εγω νομιζω οτι ειναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ και τη δεν θα εδινα να ερτωγα σε ενα τετοιο ποριβαλον που ππαραμπεμπει σε ουρανιες καταστασεις......αυτο ειναι και το ζητουμενο πιστευω
Άβαταρ μέλους
iliasgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από iliasgr »

babisgr έγραψε:Θεωρούσα ότι τα πράγματα στο Άγιο Όρος είναι λίγο πιο απλά, όχι με μαρμάρινα τραπέζια, λίγο εστιατόριο μου θύμησε. :lol:
Μπορεί να είμαι λίγο υπερβολικός σε αυτά που λέω, γι'αυτό και ζητώ να με διορθώσετε αν κάνω λάθος. Ούτως ή άλλως γι'αυτό το λέω σε forum και όχι σε καμιά προσωπική ιστοσελίδα (αν είχα).
τα μαρμαρινα τραπεζια,Χαραλαμπε,δεν ειναι ενδειξη πολυτελειας,αλλα επιτακτικη αναγκη της εποχης που δημιουργηθηκαν,για πολλους λογους,ενας εκ των οποιων ειναι και η δυσκολια με την οποια αλλοιωνεται το μαρμαρο εναντι του ξυλου.
εξαλλου,οσοι εχουν προσκυνησει σε μοναστηρια που εχουν τετοιες τραπεζες,και εχουν φαει σε αυτες,θα διαπιστωσαν βεβαια,οτι δεν θυμιζουν σε τιποτα πολυτελες μαρμαρο,αλλ αντιθετα ειναι αλλοιωμενα τα τραπεζια απο τη πολλη χρηση και το χρονο.
ελεησον με ο Θεος
Άβαταρ μέλους
babisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από babisgr »

iliasgr έγραψε:
babisgr έγραψε:Θεωρούσα ότι τα πράγματα στο Άγιο Όρος είναι λίγο πιο απλά, όχι με μαρμάρινα τραπέζια, λίγο εστιατόριο μου θύμησε. :lol:
τα μαρμαρινα τραπεζια,Χαραλαμπε,δεν ειναι ενδειξη πολυτελειας,αλλα επιτακτικη αναγκη της εποχης που δημιουργηθηκαν,για πολλους λογους,ενας εκ των οποιων ειναι και η δυσκολια με την οποια αλλοιωνεται το μαρμαρο εναντι του ξυλου.
εξαλλου,οσοι εχουν προσκυνησει σε μοναστηρια που εχουν τετοιες τραπεζες,και εχουν φαει σε αυτες,θα διαπιστωσαν βεβαια,οτι δεν θυμιζουν σε τιποτα πολυτελες μαρμαρο,αλλ αντιθετα ειναι αλλοιωμενα τα τραπεζια απο τη πολλη χρηση και το χρονο.
Ευχαριστώ πολύ, πραγματικά. :25
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”