Πονάει η ξενιτιά..............

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ποναει η ξενητεια..............

Δημοσίευση από NIKOSZ »

http://www.youtube.com/watch?v=-CENLzaCu78

Κουραγιο σε ολους σας...
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Αδερφή μου, σου εύχομαι και εγώ υπομονή. Ο καθένας έχει ένα σταυρό, και θα πρέπει να τον σηκώνει αγόγγυστα και με ευχαριστία στο Θεό! Σου εύχομαι, όμως, αν είναι για το καλό σου, να έρθετε πίσω στην Ελλάδα όσο πιο σύντομα γίνεται!!! Εύχομαι με την καρδιά μου σε όλους τους Έλληνες να γυρίσουν στην πατρίδα, όταν ο καιρός ή μάλλον ο Θεός το επιτρέψει!!!
cool
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από cool »

Εγω θα πω μια εντελως διαφορετικη αποψη:
ζω στην Ελλαδα, αλλα απο τις μεχρι τωρα εμπειριες μου εχω αηδιασει απο την ελληνικη πραγματικοτητα, και θελω να φυγω για μια ανεπτυγμενη χωρα της Δυσης.
Τι να πει για την Ελλαδα κανεις? Ειμαι μεν περηφανος για την πατριδα μου αλλα γιατι να ζω σε μια τραγικη πραγματικοτητα;

Υγεια, παιδεια, υποδομες, μισθοι, ανεργια, γραφειοκρατία, αναξιοκρατία, κομματοκρατία, ασυδοσία και ο καταλογος δεν τελειωνει.
Αυτα δεν ειναι παιξε γελασε.
Οταν ο μισθος μου ειναι αστειος, δεν μπορω να τα φερω βολτα.
Οταν δεν εχω περιθαλψη της προκοπης.
Οταν σαν πολιτη με τρωνε τα σκουπιδια, οι λακουβες, οι καρμανιολες, στους δρομους.
Οταν παιδεια, δεν υπαρχει ουτε της προκοπης, και την πληρωνω και χρυση.
Οταν ο καθε καρεκλοκενταυρος μου κανει τη ζωη πατινι διχως συνεπειες.
Οταν τα καθε λογης κομματοσκυλα πιανουν τις θεσεις κλειδια και με ταλαιπωρουν.
Οταν η χωρα ειναι στο ελεος των αναρχικων.
Οταν δεν υπαρχουν δουλειες, και οσες υπαρχουν ειναι χαμηλα αμειβομενες κλπ
Οταν το ρουσφετι ζει και βασιλευει.
Οταν θες 'μεσον΄ ακομη και για απλα πραγματα.

Και ο καταλογος παλι δεν τελειωνει.

Για ολα αυτα, επειδη δεν ειναι κι αλλου ετσι, θα ηθελα να φυγω απο Ελλαδα, και δεν νομιζω θα μου ελειπε.
Η και να μου ελειπε, θα το ξεπερνουσα, σκεπτομενος ολη αυτη την τραγελαφικη κατασταση.
Τι να κανουμε, ο ηλιος, η θαλασσα, αντε η οικογενεια(οσο ζουν) και καποιοι φιλοι, δεν ειναι ικανα να με κρατησουν, οταν ολα τα αλλα πανε απο το κακο στο χειροτερο.

Πως να το κανουμε. Δεν ειμαστε κρατος συγκροτημενο.

Ειμαι ενας συνεπης και αξιοπρεπης πολιτης, αλλα η χωρα μου μου ανταποδιδει και μου φερεται λες και ειμαι σκουπιδι.
Μου κανει τη ζωη μαυρη, με χιλιους μυριους τροπους καθε μερα.

Σε 'ανεπτυγμενες' χωρες της Δυσης, μπορει να εχουν αλλα στραβα, σιγουρα δεν ειναι τελεια, αλλα ο καθενας εχει την αξια του, δεν κατατριβεται με αηδιες, και αν εισαι καλος προκοβεις.
Στην ελλαδα...τα ξερετε.

Βεβαια ειναι και πως το βλεπει κανεις...πολλοι ζουν με την 'γλυκια' αναμνηση της πατριδας, και θαθελαν να ερθουν πισω, και ας ειναι η καθημερινη ζωη κολαση. Ειναι σεβαστο, ειναι τι ζητα ο καθενας απο τη ζωη του.

Οποτε εγω δεν μπορω να δωσω παρηγορια οπως καταλαβαινετε! Μαλλον ΄ζηλευω' τους εκτος Ελλαδος.
Οποιος ειναι εξωτερικο, ας προσπαθησει να εκμεταλλευτει τις τοσες ποικιλοτροπες δυνατοτητες που δινει η ζωη εκει.
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

Εχω ζησει για 20 χρονια στην αμερικη ,και τωρα στην ελλαδα για περιπου 10 ,ξερω πως αισθανεσαι , τιποτα δεν σε γεμιζει ,ουτε τα χρηματα, ουτε οι ανεσεις ουτε τα πολυτελοι αυτοκινητα τα μαγαζια, καθε φορα που επλητα επαιρρνα ενα αεροπλανο και να σου στην ελλαδα . Σην αρχη μου αρεσε τωρα δεν θα μπορουσα να ζησω παλι ΕΚΕΙ. ειναι κατι που εχουμε διαφορετικο , ο ουρανος ,τα χρωματα της θαλασσας ακομα αυτη η μυρωδια στην ατμοσφαιρα την ανοιξη , ηκαμπανα της εκκλησιας ...
Σου ευχομαι καλη επιστροφη , υπομονη, και προσευχη , ο θεος ακουει μια καρδια που ποναει ΠΑΝΤΑ.
batmanidou
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από batmanidou »

Σας ευχαρηστω ολους που ασχοληθηκατε μαζι μου,αδερφε cool καλο θα ηταν να εχεις ζησει και της δυο πλευρες και να κρινεις.Σε πειραζουν απο οτι καταλαβα τα συστηματα της Ελλαδας,μιλας σκληρα αλλα τα λεφτα δεν φερνουν τα πλουτη.Ειπες οι οικογενεια αν ζουν,πολη σκληρα μηλας οι οικογενεια ειναι ιερο πραγμα.Πανε στην Ευρωπη αφου το θελεις θα εχεις λεφτα ευγενεια και οτι εσυ ψαχνεις.Την Ελλαδα και την οικογενεια ομως θα την αποζητας πιστεψε.Dora ετσι νιωθω και εγω.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

"Ξενιτειά" . Με προβληματίζει πολύ αυτή η λέξη. Υπάρχει στ' αλήθεια μέρος πάνω στη γη που μας είναι τελείως ξένο; Υπάρχει άνθρωπος πάνω στη γη, που δεν είναι αδελφός μας; Μήπως ο Χριστός προσδιόρισε ποιους πρέπει να αισθανόμαστε ξένους και ποιους "πλησίον"; Μήπως η συμπεριφορά η δική μας δεν είναι αυτή που κάνει το διπλανό μας πλησίον ή ξένο;

Φοβάμαι ότι εμείς βάζουμε ταμπέλες στους, άλλους ανθρώπους και τους άλλους τόπους, γιατί φοβόμαστε ν΄αγαπήσουμε. Λέμε στον εαυτό μας "αυτός είναι ξένος, δεν υπάρχει λόγος να τον αγαπήσουμε". Έτσι όμως μπορεί να καταντήσουμε να ζούμε στην ξενιτειά ακόμη και στο ίδιο μας το σπίτι.

Αν προσπαθήσουμε να μην περιχαρακώνουμε τον εαυτό μας με ταμπέλες, μπορεί να καταφέρουμε να κάνουμε κάθε τόπο πατρίδα μας και κάθε άνθρωπο αδελφό μας.

(Σας τα λέει ένας άνθρωπος που ζει εδώ και 25 χρόνια μακριά από τον τόπο που μεγάλωσε).
batmanidou
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Ειναι μια λεξη που ποναει παντος, ολοι οι ανθρωποι δεν ειμαστε το ιδιο και η ζωη σε μερικους ειναι ποιο σκληρη.Δεν με πειραζουν οι αλλοθρησκοι τους σεβομε αλλα οταν ολοι μαζευονται με τηw οικογενειες τους και μενεις μονος,χρειαζετε μεγαλη ψυχηκη δυναμη και συνχωραμε που δεν την εχω αδερφε Filota......
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Εγώ να σε συγχωρήσω; Ποιος είμαι εγώ; Άλλωστε αυτά που λέω νομίζω ότι είναι τα σωστά, αλλά δε σημαίνει ότι τα έχω καταφέρει κιόλας. Στον αγώνα είμαι κι εγώ.

Όμως υπάρχουν χώρες που κάποτε ήταν όλοι ξένοι μεταξύ τους κι όμως σήμερα είναι μεγάλες και τρανές, επειδή βρήκαν τι τους ενώνει κι άφησαν ότι τους χώριζε.
batmanidou
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Οπως την βλεπει κανεις filota δεκτα ολα.......
ester
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ester »

Θεωρώ ότι βασική αιτία της μοναξιάς είναι η γλώσσα. Διότι μπορεί να ξέρεις έστω να συνεννοηθείς με
τους ξένους αλλά δεν υπάρχει εκείνη η γλωσσική ευχέρεια ώστε να εκφράσεις σκέψεις και άλλα
λεπτά σημεία τα οποία θα μπορούσες να πεις με την μητρική σου γλώσσα.
Αυτό τουλάχιστον εγώ θυμάμαι στην πάθαινα στην Αγγλία με αποτέλεσμα να απομονώνεσαι, αφού
μόλις άνοιγες το στόμα σου αμέσως όλοι καταλάβαιναν ότι ήσουν ξένος.
Βέβαια κοντά στα άλλα είναι και η νοοτροπία τους που είναι διαφορετική.
Η επικοινωνία είναι πολύ βασικό πράγμα. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει απ' την μια μέρα στην άλλη.

Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι μετανάστες έχουν την ίδια θέση σχετικά με την χώρα τους.
Πόσο μάλλον εμείς που συμβαίνει να έχουμε το καλύτερο 'οικόπεδο'. :smile:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”