Πονάει η ξενιτιά..............
Συντονιστής: Συντονιστές
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Ποναει η ξενητεια..............
Καλή μου κοπέλα τι εννοείς να βρείς μια δουλειά πριν γυρίσεις στην Ελλάδα να είναι έτοιμη; Δεν πάει το μυαλό μου ότι θες να βρείς δουλειά εκεί που είσαι
Οπότε ερχόμαστε πάλι στο θέμα της δουλειάς στην Ελλάδα... Και όταν ρώτησα γνωστόν μου φίλο που είναι ένα χρόνο έξω από δουλειά τι γίνεται;;; Μου το λένε κατάμουτρα αν δεν έχεις μέσον δεν βρίσκεις δουλειά... Και τώρα αν ήθελα εγώ να γυρίσω δεν θα ήταν το πρώτο που θα με ενδιέφερε; Γιαυτό δεν ζεστάθηκε ποτέ η καρδιά μου για τον γυρισμό Και άντε κάποιος σε βοήθησε και βρήκες δουλειά τι γίνεται μετά; Θα τρέμεις να μην σε σχολάσουν, και αν σε σχολάσουν τι γίνεται πάλι; Η Ελλάδα δεν άλλαξε καθόλου.. ¨Οτι ήταν πριν 50--χρόνια τα ίδια και σήμερα Αυτές είναι οι σκέψεις μου καλέ μου γείτονα μια και έχω τα παιδιά εδω αμετακίνητα τι να κάνω εγώ μόνος στην Ελλάδα;
Αν ήμουν τόσο κοντα όσο εσύ η διαφορά τεράστια Προλάβαινα να πάω και να δω ποδόσφαιρο Ακόμη και να είχα παντρευτεί Θέλω να πω ότι ο δικός σου Σταυρός είναι πιο ελαφρύς Φτάνει να μην το πάρεις κατάκαρδα που λέμε
Οπότε ερχόμαστε πάλι στο θέμα της δουλειάς στην Ελλάδα... Και όταν ρώτησα γνωστόν μου φίλο που είναι ένα χρόνο έξω από δουλειά τι γίνεται;;; Μου το λένε κατάμουτρα αν δεν έχεις μέσον δεν βρίσκεις δουλειά... Και τώρα αν ήθελα εγώ να γυρίσω δεν θα ήταν το πρώτο που θα με ενδιέφερε; Γιαυτό δεν ζεστάθηκε ποτέ η καρδιά μου για τον γυρισμό Και άντε κάποιος σε βοήθησε και βρήκες δουλειά τι γίνεται μετά; Θα τρέμεις να μην σε σχολάσουν, και αν σε σχολάσουν τι γίνεται πάλι; Η Ελλάδα δεν άλλαξε καθόλου.. ¨Οτι ήταν πριν 50--χρόνια τα ίδια και σήμερα Αυτές είναι οι σκέψεις μου καλέ μου γείτονα μια και έχω τα παιδιά εδω αμετακίνητα τι να κάνω εγώ μόνος στην Ελλάδα;
Αν ήμουν τόσο κοντα όσο εσύ η διαφορά τεράστια Προλάβαινα να πάω και να δω ποδόσφαιρο Ακόμη και να είχα παντρευτεί Θέλω να πω ότι ο δικός σου Σταυρός είναι πιο ελαφρύς Φτάνει να μην το πάρεις κατάκαρδα που λέμε
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Re: Ποναει η ξενητεια..............
Αγαπητοί μου αδερφοί, σίγουρα οι υποδομές, η παιδεία, τα νοσοκομεία μας δεν είναι τόσο καλά στην Ελλάδα. Αλλά νομίζω, ότι αυτό που θέλει να μας πει η αδερφή είναι ότι η Ελλάδα είναι "ζεστή", ανθρώπινη χώρα. Έχω ταξιδέψει σε διάφορες χώρες (Αμερική, Ισπανία, Γαλλία...) και πάντοτε ένιωθα μια "κρυάδα", που δεν μπορούσα να μείνω περισσότερο. Αργότερα διάβασα τον Γέροντα Παΐσιο, που εξηγούσε πως η Ελλάδα είναι η χώρα κατεξοχήν των μαρτύρων, των Αγίων, των ασκητών, των ηρώων. Τα χώματα, ο χώρος έχει αγιαστεί, έχει ζεσταθεί από το αίμα των Αγίων! Ο ίδιος έλεγε πως ένιωθε πετώντας με αεροπλάνο από ξένες χώρες μια "παγωμάρα" στην καρδιά. Ακόμη τόνισε την ψεύτικη ευγένεια των ξένων, και αναφέρει ένα περιστατικό, που χτύπησε ένα σκυλάκι αν θυμάμαι καλά στην Αυστραλία, και όλοι πέσανε από πάνω του και θαύμαζε ο ίδιος την αγάπη τους. Έπειτα στο επόμενο στενό είδε ένα άνθρωπο μισοπεθαμένο στο δρόμο, που όλοι τον προσπερνούσαν, σαν να μην υπήρχε(σαν τα βιντεάκια) και κατάλαβε βαθύτερα την "ευγένεια" του εξωτερικού. Δεν φταίνε αυτοί εμείς φταίμε που δεν είμαστε φως, και ζουν χρόνια σε αιρέσεις, σε άλλες θρησκείες...τι να κάνει ένας χωρίς τον αληθινό Θεό? Εδώ εμείς που έχουμε την Αγία Τριάδα και έχουμε τα χάλια μας!
Βέβαια, όταν λέω ξένοι, το λέω για να συνεννούμαστε, γιατί "ουκ ενι ιουδαιος ουδε ελλην ουκ ενι δουλος ουδε ελευθερος.."
Ακόμη θέλω να πω, πως αν έμενα στο εξωτερικό θα έψαχνα να είμαι σε ένα πνευματικό καταφύγιο, όπως κοντά σε ένα μοναστήρι του Γέροντα Εφραίμ, ή σε κάθε χώρα κάτι αντίστοιχο, αν είναι δυνατό πάντα!
Χαίρετε και υπομονή στους εντός και εκτός Ελλάδας!
Βέβαια, όταν λέω ξένοι, το λέω για να συνεννούμαστε, γιατί "ουκ ενι ιουδαιος ουδε ελλην ουκ ενι δουλος ουδε ελευθερος.."
Ακόμη θέλω να πω, πως αν έμενα στο εξωτερικό θα έψαχνα να είμαι σε ένα πνευματικό καταφύγιο, όπως κοντά σε ένα μοναστήρι του Γέροντα Εφραίμ, ή σε κάθε χώρα κάτι αντίστοιχο, αν είναι δυνατό πάντα!
Χαίρετε και υπομονή στους εντός και εκτός Ελλάδας!
-
liakos_58
- Τακτικό Μέλος

Re: Πονάει η ξενιτιά..............
Αγαπητή αδελφή batmanidou, άνοιξες ενα πολύ ωραίο θέμα. Για εναν έλληνα που αγαπάη την πατριδα, η ξενιτιά είναι μαρτύριο. Πρέπει να το ζήσει κανείς ωστε να μπορέσει να μας καταλάβει. Εδω τα λόγια ειναι φτώχια. Οτι ο άνθρωπος δεν ζει μονο με ψωμί, έχει ευρήτερη έννοια.
Αλλά θέλω να σας μεταδόσω τα λόγια του πατρός Παϊσίου, όταν τον ρώτησα το 1988 αν θα είταν σωστό να επιστρέψω στην Ελλάδα. Απάντηση: Αν βρεις καμιά καλή δουλιά ναι, αλλά γιατί θέλεις να επιστρέψεις; εσάς που βρισκόσαστε μακριά, ο Θεός σας έχει διπλή έγνοια όπως η μάνα το παιδί της που είναι στα ξένα.
Ευχωμαι τα λόγια του αγίου γέρωντα να σας μαλακώση λιγο τον πόνο.
Ίσως ο καλός Θεός δια της ξενιτεμένης Ορθοδοξίας θέλει να βοηθείση τα έθνη.
Στην ενορία μας έχουμε αρκετούς γερμανούς που ασπάστηκαν την Ορθόδοξη Πίστη.
Ο καλός Θεός ας σκεπάζει όλον τον Κόσμο.
Αλλά θέλω να σας μεταδόσω τα λόγια του πατρός Παϊσίου, όταν τον ρώτησα το 1988 αν θα είταν σωστό να επιστρέψω στην Ελλάδα. Απάντηση: Αν βρεις καμιά καλή δουλιά ναι, αλλά γιατί θέλεις να επιστρέψεις; εσάς που βρισκόσαστε μακριά, ο Θεός σας έχει διπλή έγνοια όπως η μάνα το παιδί της που είναι στα ξένα.
Ευχωμαι τα λόγια του αγίου γέρωντα να σας μαλακώση λιγο τον πόνο.
Ίσως ο καλός Θεός δια της ξενιτεμένης Ορθοδοξίας θέλει να βοηθείση τα έθνη.
Στην ενορία μας έχουμε αρκετούς γερμανούς που ασπάστηκαν την Ορθόδοξη Πίστη.
Ο καλός Θεός ας σκεπάζει όλον τον Κόσμο.
-
batmanidou
- Τακτικό Μέλος

Ταπεινη μου γνωμη ειναι πως αυτοι που διαλεγουν την ξενητεια πρεπει να αγαπουν αρκαιτα τα χρηματα.....Καποιος που αγαπαει την πατριδα του,σιγουρα καπου μεσα στο μυαλο του υπαρχει η ελπιδα της επιστροφης.....Τι μπορει να κρατησει καποιον μακρια απο την πατριδα του τα λεφτα και μονο.....Δεν πιστευω στης ευγενειες και τα καλα των αλλων εθνων που υποστιριζουν μερικοι το βρησκω πολυ ψευτικο.....
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
][/b]Καλή μου κοπέλα το να θες να εξασφαλίσεις τον σημερινόν επιούσιον, αυτό θα πει ότι αγαπάμε τα λεφτά;;; Φαίνεται δεν ξέρεις τι θα πει να είσαι νέος και άνεργος, ¨Οπως και σήμερα πολλοί (όχι από τεμπελιά) Και η παρέα σου να πηγαίνει σινεμά και εσύ μπατίρης να λες πάω να κοιμηθώ γιατί νυστάζω.
Πριν λίγες μέρες έγραψαν σε δύο διαφορετικά Σάϊτ Επείγον μία γυναίκα με τρία παιδιά επέστρεψε από Γερμανία και παρακαλεί για όποια δίποτε βοήθεια και για κάποια εργασία γιατί θα την βγάλουν έξω από το σπίτι... Δλδ πως θα το κάνουμε σαν κάποιο σοφικό που λέει κάτω από τον πλάτανο και ας τρώω ψωμί κι ελιά.... Δεν έχεις ζήσει καταστάσεις ακόμη, έχεις καιρό
Με κάποιον που είχαμε αυτήν την συζήτηση θέλοντας να υπερασπιστή την Πατρίδα του/μας λέει ας πάει να μαζέψει ελιές όπως κάνουν οι Αλβανοί. Το να θες να υπερασπιστής πάση θυσία κάποιο που είναι φανερό λάθος είναι σωστό;;;
Μας έκανε και φύγαμε τότε από την Πατρίδα ας δώσουμε την δικαιολογία ότι μετά τον πόλεμο κοίταγε να μαζέψει τα σπασμένα Εντάξη Στα τόσα χρόνια όχι δεν έγινε ικανή η Ελλάδα να μαζέψει πίσω αυτούς που έδιωξε αλλά να διατηρήσει τουλάχιστον αυτούς που έμειναν Σήμερα πήρα Εμαιλ με κλάμα μαζί αρκετό για έναν χρόνο δεν μπορεί να βρει δουλειά και όπου χτυπάει πόρτες τις δείχνουν χωρίς περιστροφές ότι δεν γίνεται χωρίς μέσον Αν είναι έτσι σας χαρίζω όχι την Ελλάδα αυτή είναι η μόνη που δεν φταίει αλλά αυτοί που κυβερνούν ο ένας μετά τον άλλον αδιακόπως και ποτέ να μην γυρίσω. Πιο πού πατριότης είναι όποιος δίποτε απλός έλληνας από αυτούς με την κουτάλα στο χέρι Έχω ζωντανές τις αναμνήσεις που δεν με άφησαν να τις ξεχάσω Με συγχωρείς κοπέλα μου καλή που δεν συμβαδίζουν οι γνώμες μας εγώ λόγο πείρας μιλώ
Πριν λίγες μέρες έγραψαν σε δύο διαφορετικά Σάϊτ Επείγον μία γυναίκα με τρία παιδιά επέστρεψε από Γερμανία και παρακαλεί για όποια δίποτε βοήθεια και για κάποια εργασία γιατί θα την βγάλουν έξω από το σπίτι... Δλδ πως θα το κάνουμε σαν κάποιο σοφικό που λέει κάτω από τον πλάτανο και ας τρώω ψωμί κι ελιά.... Δεν έχεις ζήσει καταστάσεις ακόμη, έχεις καιρό
Με κάποιον που είχαμε αυτήν την συζήτηση θέλοντας να υπερασπιστή την Πατρίδα του/μας λέει ας πάει να μαζέψει ελιές όπως κάνουν οι Αλβανοί. Το να θες να υπερασπιστής πάση θυσία κάποιο που είναι φανερό λάθος είναι σωστό;;;
Μας έκανε και φύγαμε τότε από την Πατρίδα ας δώσουμε την δικαιολογία ότι μετά τον πόλεμο κοίταγε να μαζέψει τα σπασμένα Εντάξη Στα τόσα χρόνια όχι δεν έγινε ικανή η Ελλάδα να μαζέψει πίσω αυτούς που έδιωξε αλλά να διατηρήσει τουλάχιστον αυτούς που έμειναν Σήμερα πήρα Εμαιλ με κλάμα μαζί αρκετό για έναν χρόνο δεν μπορεί να βρει δουλειά και όπου χτυπάει πόρτες τις δείχνουν χωρίς περιστροφές ότι δεν γίνεται χωρίς μέσον Αν είναι έτσι σας χαρίζω όχι την Ελλάδα αυτή είναι η μόνη που δεν φταίει αλλά αυτοί που κυβερνούν ο ένας μετά τον άλλον αδιακόπως και ποτέ να μην γυρίσω. Πιο πού πατριότης είναι όποιος δίποτε απλός έλληνας από αυτούς με την κουτάλα στο χέρι Έχω ζωντανές τις αναμνήσεις που δεν με άφησαν να τις ξεχάσω Με συγχωρείς κοπέλα μου καλή που δεν συμβαδίζουν οι γνώμες μας εγώ λόγο πείρας μιλώ
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Πρεπει να'χεις πολυ πικρα για την Ελλαδα Χαρη...
Δεν εξειγητε αλλιως τα τοσα χρονια που εχεις να ερθεις...
Σιγουρα εχει και τα κακα της αυτη η χωρα που τελευταια εχουν γινει παμπολα
αλλα δεν ειναι και λογος να φυγουμε.
Ειχα βαλει κι αυτο
http://agiooros.net/forum/viewtopic.php?f=40&t=8085
αλλα πηγε στα κρυμμενα που δειχνει διαφορες με αλλες χωρες [ στο συγκεκριμενο της Ευρωπης ]
Αν δεν καναμε υπομονη σε αυτη τη χωρα που ζουμε θα ειμασταν ολοι μεταναστες...
Μου θυμιζεις ενα συνθημα που ειδα σε ενα τοιχο...
"Αν ζουσε σημερα ο Σωκρατης...σιγουρα θα'ταν μετανασης"
Ρε τι γινεται...
Δεν εξειγητε αλλιως τα τοσα χρονια που εχεις να ερθεις...
Σιγουρα εχει και τα κακα της αυτη η χωρα που τελευταια εχουν γινει παμπολα
αλλα δεν ειναι και λογος να φυγουμε.
Ειχα βαλει κι αυτο
http://agiooros.net/forum/viewtopic.php?f=40&t=8085
αλλα πηγε στα κρυμμενα που δειχνει διαφορες με αλλες χωρες [ στο συγκεκριμενο της Ευρωπης ]
Αν δεν καναμε υπομονη σε αυτη τη χωρα που ζουμε θα ειμασταν ολοι μεταναστες...
Μου θυμιζεις ενα συνθημα που ειδα σε ενα τοιχο...
"Αν ζουσε σημερα ο Σωκρατης...σιγουρα θα'ταν μετανασης"
Ρε τι γινεται...
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Γειασου παλιέ φίλε ΝικοΖ. Χάρηκα που με επισπεύτηκες στο καλύβι μου Πως το λέει Το αίμα νερό δεν γίνεται έχουμε 2.5-χρόνια μαζί με πολλές συγκινήσεις με πολλές χαρές με ανταλλαγή γνώσεων και ξέρω πολύ καλά πόσο με εκτιμάς και χαίρομε διπλά Ευχαριστώ και πάλι
Χάρης
Χάρης
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αναφέρθηκε για να απαλύνει το πόνο στην αγαπητή μας αδελφή Δέσποινα ότι τουλάχιστον στη Γερμανία υπάρχουν δουλειές κλπ.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν δουλειές και η Γερμανία , Γαλλία όπως πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης είναι σε χειρότερη κατάσταση απο την Ελλάδα.
Το μόνο που τους κάνει να μη δείχνει τόσο "άγρια" και απελπιστικά είναι ότι διαθέτουν κοινωνικούς μηχανισμούς προστασίας του ανθρώπου δηλ. κοινωνική βοήθεια , ΟΑΕΔ προγραμμα στήριξης μητέρας , και πολλά άλλα.
Όποιος πιστεύει ότι η Ευρώπη έχει δουλειές ζει σε μια ουτοπία.
Χωρίς να σημαίνει ότι η Ελλάδα σφίζει απο μεροκάμματα απλά όπως εξήγησα και πιο πάνω είναι οι μηχανισμοί που διαφοροποιούν τη κατάσταση.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να απαλύνει τον πόνο του για τη πατρίδα.
Η φίλη μας η Δέσποινα ότι και να της προσφέρει κανεις εκεί που ζει είναι μηδέν μπροστά στην επιθυμία της να γυρίσει πίσω στη πατρίδα.
Τώρα αν στη πατρίδα μπορεί να επιβιώση με τις ίδιες αξιοπρεπή συνθήκες είναι άλλο θέμα.........
Πιστεύω όμως ότι για τον καθένα που ζει στο εξωτερικό ή έχει ζήσει στο εξωτερικό είναι μια καθαρά προσωπική διεργασία , μόνη μας καταλαγιάζουμε τις επιθυμίες μας , μόνη μας φτιάχνουμε τη λίστα των συν και των πλην και μόνη μας αποφασίζουμε αν θέλουμε να πορευόμαστε με όνειρο του πότε θα επιστρέψουμε ή με το να ζουμε τη κάθε μέρα μας, τη κάθε στιγμή μας και να ευχαριστούμε το Θεό για τα πάντα.
Κάποιο μέλος του φόρουμ γράφει: Όπου γης και πατρίς !!
Μην είμαστε αχάριστοι για ότι έχουμε στη ζωή μας πάντα να ανοίγουμε τα χέρια μας και να λέμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη κάθε μέρα , τη κάθε στιγμή.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν δουλειές και η Γερμανία , Γαλλία όπως πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης είναι σε χειρότερη κατάσταση απο την Ελλάδα.
Το μόνο που τους κάνει να μη δείχνει τόσο "άγρια" και απελπιστικά είναι ότι διαθέτουν κοινωνικούς μηχανισμούς προστασίας του ανθρώπου δηλ. κοινωνική βοήθεια , ΟΑΕΔ προγραμμα στήριξης μητέρας , και πολλά άλλα.
Όποιος πιστεύει ότι η Ευρώπη έχει δουλειές ζει σε μια ουτοπία.
Χωρίς να σημαίνει ότι η Ελλάδα σφίζει απο μεροκάμματα απλά όπως εξήγησα και πιο πάνω είναι οι μηχανισμοί που διαφοροποιούν τη κατάσταση.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να απαλύνει τον πόνο του για τη πατρίδα.
Η φίλη μας η Δέσποινα ότι και να της προσφέρει κανεις εκεί που ζει είναι μηδέν μπροστά στην επιθυμία της να γυρίσει πίσω στη πατρίδα.
Τώρα αν στη πατρίδα μπορεί να επιβιώση με τις ίδιες αξιοπρεπή συνθήκες είναι άλλο θέμα.........
Πιστεύω όμως ότι για τον καθένα που ζει στο εξωτερικό ή έχει ζήσει στο εξωτερικό είναι μια καθαρά προσωπική διεργασία , μόνη μας καταλαγιάζουμε τις επιθυμίες μας , μόνη μας φτιάχνουμε τη λίστα των συν και των πλην και μόνη μας αποφασίζουμε αν θέλουμε να πορευόμαστε με όνειρο του πότε θα επιστρέψουμε ή με το να ζουμε τη κάθε μέρα μας, τη κάθε στιγμή μας και να ευχαριστούμε το Θεό για τα πάντα.
Κάποιο μέλος του φόρουμ γράφει: Όπου γης και πατρίς !!
Μην είμαστε αχάριστοι για ότι έχουμε στη ζωή μας πάντα να ανοίγουμε τα χέρια μας και να λέμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη κάθε μέρα , τη κάθε στιγμή.
Ενα τραγουδάκι για όλους τους ξενητεμένους να τους συντροφεύει.
Τζιβαέρι
Στίχοι: Παραδοσιακό
Μουσική: Παραδοσιακό
Πρώτη εκτέλεση: Δόμνα Σαμίου
Άλλες ερμηνείες: Ελευθερία Αρβανιτάκη || Ελένη Τσαλιγοπούλου || Νόνη Ιωαννίδου
Αχ! Η ξενιτειά το χαίρεται
Τζιβαέρι μου
Το μοσχολούλουδο μου
σιγανά και ταπεινά
Αχ! Εγώ ήμουνα που το ‘στειλα
Τζιβαέρι μου
Με θέλημα δικό μου
σιγανά πατώ στη γη
Αχ! Πανάθεμά σε ξενιτειά
Τζιβαέρι μου
Εσέ και το καλό σου
σιγανά και ταπεινά
Αχ! Που πήρες το παιδάκι μου
Τζιβαέρι μου
και το ‘κανες δικό σου
σιγανά πατώ στη γη
Τζιβαέρι
Στίχοι: Παραδοσιακό
Μουσική: Παραδοσιακό
Πρώτη εκτέλεση: Δόμνα Σαμίου
Άλλες ερμηνείες: Ελευθερία Αρβανιτάκη || Ελένη Τσαλιγοπούλου || Νόνη Ιωαννίδου
Αχ! Η ξενιτειά το χαίρεται
Τζιβαέρι μου
Το μοσχολούλουδο μου
σιγανά και ταπεινά
Αχ! Εγώ ήμουνα που το ‘στειλα
Τζιβαέρι μου
Με θέλημα δικό μου
σιγανά πατώ στη γη
Αχ! Πανάθεμά σε ξενιτειά
Τζιβαέρι μου
Εσέ και το καλό σου
σιγανά και ταπεινά
Αχ! Που πήρες το παιδάκι μου
Τζιβαέρι μου
και το ‘κανες δικό σου
σιγανά πατώ στη γη
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
-
batmanidou
- Τακτικό Μέλος

Kurie Harrys mporei na exete peira alla,exete kai polla xronia mallon na pate Ellada...Tin perigrafete les kai einai mia tritokosmiki xwra.Opoios sas akousei tha fobithei kai gia diakopes na paei...Den xerw ti tha pei anergos giati doxa to theo oti douleia na brethei tin kanw den eimai epilektiki.Den isxiei to meson mono stin Ellada alla isxiei kai edw stin Germania gia ayto min eisai toso adikos me tous Ellines..Mporei edw oi misthoi na einai megaliteroi,alla einai to epipedo zwis akribotero kai etsi erxete sxedon sta isa me tin Ellada...Ara i krisi i oikonomiki uparxei pantou,min katigoroume mono tin kaimeni tin Elladitsa..Mporei opws lete na min exw zisei katastaseis na min exw peira...Alla exw zisei tin monaxia tis xeniteias kai tin apomakrinsi apo agapimena prosopa kai ayto einai mia katastasi den mou ftaiei i Ellada....Gia emena einai swsto na uperaspizomai tin patrida mou..Harrys1934 έγραψε:][/b]Καλή μου κοπέλα το να θες να εξασφαλίσεις τον σημερινόν επιούσιον, αυτό θα πει ότι αγαπάμε τα λεφτά;;; Φαίνεται δεν ξέρεις τι θα πει να είσαι νέος και άνεργος, ¨
. Δεν έχεις ζήσει καταστάσεις ακόμη, έχεις καιρό
Μας έκανε και φύγαμε τότε από την Πατρίδα ας δώσουμε την δικαιολογία ότι μετά τον πόλεμο κοίταγε να μαζέψει τα σπασμένα Εντάξη Στα τόσα χρόνια όχι δεν έγινε ικανή η Ελλάδα να μαζέψει πίσω αυτούς που έδιωξε. Με συγχωρείς κοπέλα μου καλή που δεν συμβαδίζουν οι γνώμες μας εγώ λόγο πείρας μιλώ