θα τους ξαναδώ?

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: θα τους ξαναδώ?

Δημοσίευση από srev »

panagiotis2008 έγραψε:Τι σημασία έχει αν τους ξαναδώ αν είμαι αριστερά του Κριτού?Τότε θα βασανίζομαι αιώνια.(Φυσικά προτιμώ να σωθούν κι αυτοί αλλά δεν εξαρτάται από μένα).
Ευτυχώς, δόξα τω Θεώ, εξαρτάται και από σένα. Θα σού είναι ίσως γνωστά περιστατικά από γεροντικά και άλλες σχετικές πηγές όπου η προσευχή ζώντων βοήθησε κεκοιμημένους καίρια και σε μερικές περιπτώσεις αποφασιστικά σχετικά με τον τελικό προορισμό των τελευταίων. Όπως ελέχθει κάποτε, ότι μπορείς κι από την Κόλαση να βγάλεις έναν συνανθρωπό σου εάν με τη στάση σου "υποχρεώσεις" τον Ελεήμων και Σωτήρα μας. Τονίζεται από τόσους πιστούς και αγίους, να προσευχόμαστε αδιαλείπτως και υπέρ των κεκοιμημένων γιατί έχουν απείρως μεγαλύτερη ανάγκη από εμάς τους ζώντες. Ας μην τους ξεχνάμε για να μην τους "ξεχάσει" κι ο Θεός.

Ευχές και ευλογημένη ερχόμενη Μεγάλη Εβδομάδα,

Σπύρος.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

panos0 έγραψε:
smarti έγραψε: Συνήθως τους βλέπω όταν πλησιάζει ο καιρός της κοιμήσεως τους.
Δηλαδη οταν βλεπεις κανενα συγγενη στον υπνο σου παει αυτος....
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ό,τι πρέπει για ταινία θρίλερ!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Δε παιζεστε πια..... :104 :104 :104 :104 :104 :104 :104 :104
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

eleimon έγραψε:Δε παιζεστε πια..... :104 :104 :104 :104 :104 :104 :104 :104
Καλημέρα Ελπίδα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Καλημερα Αποστολε :8 :8 :8 :8
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Αν δεν αγωνίσθηκαν όσο ζούσαν τι θα τους κάνω εγώ με τις προσευχές μου?
Αυτά που αναφέρεις είναι προσευχές Αγίων κι όχι αμαρτωλών όπως εγώ.
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

panagiotis2008 έγραψε:Αν δεν αγωνίσθηκαν όσο ζούσαν τι θα τους κάνω εγώ με τις προσευχές μου?
Αυτά που αναφέρεις είναι προσευχές Αγίων κι όχι αμαρτωλών όπως εγώ.
Παναγιώτη,

Αλλοίμονο αν ο Θεός εισάκουγε μόνο τις προσευχές των Αγίων!

Σπύρος.
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Αποκλειετε ο αμαρτωλος απο την προσευχη? :wink: Οχι! αλλα....ο Θεος δεν ακουει σχεδον καμια προσευχη, απο οπου και αν προερχεται, ειτε απο αγιο ειτε απο αμαρτωλο αποδειξη οτι η προσευχη δεν αποφερει κανενα αποτελεσμα στο 99% των "δικαιων" περιπτωσεων.
Εδω μαλλον ομως εχουμε μια εξαιρεση, στην θεωρια πρεπει να δεχθουμε οτι ο Θεος ευκαιρια ζητα να βαλει το πλασμα του στον Παραδεισο, αφου το αγαπα τοσο, και να πιαστει απο μια τετοια προσευχη για να το κανει αφου δεν εχει πια το αυτεξουσιο στην μεση να τον εμποδιζει, οποτε εδω η προσευχη σας μπορει να εχει αποτελεσμα και επιτυχια παραπανω απο το συνηθισμενο 0% εε συγγνωμη 1% και μαζι με ελεημοσυνη κανενα 40λειτουργο κατι μπορει να βγει, αναποδεικτο ειναι κιολα οποτε εχεις και την ψευδαισθηση...
Δημοσ.: 590
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."

I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

Pano0,

Νομίζω ότι δεν συμβαίνει έτσι ακριβώς. Πόσες και ποιές προσευχές εισακούγονται είναι άγνωστο. Ωστόσο, όταν η προσευχή είναι ειλικρινής και βγαίνει βαθιά από την καρδιά τού Χριστιανού με μετάνοια και ειλικρινή γενικότερη προσπάθεια όχι μόνο ακούγεται αλλά και εισακούγεται. Πιστεύω ότι ο λόγος που ό,τι εισακούγεται δεν γίνεται αντιληπτό έγκειται στο ότι, όπως είπες, ο Θεός δεν εκτελεί δουλικά ό,τι Τού ζητάμε παρά όπως θα μάς ωφελήσει. Μερικές όμως φορές, ύστερα από επίμονη προσευχή, έχουν ακουστεί και επιζήμιες προσευχές (τα "θέλω" τού ανθρώπου) για να παιδαγωγηθεί ο άνθρωπος, ότι καλύτερα να ζητάμε ό,τι Εκείνος θέλει κι όχι ό,τι εμείς θέλουμε. Εμείς, κατά κανόνα, δε γνωρίζουμε τί μας ωφελεί. Μου έχει συμβεί και τώρα σκέπτομαι 40 φορές πριν ζητήσω κάτι συγκεκριμένο (και πάλι αμβιβάλλω αν δεν θα ήταν απείρως καλύτερα να μη ζητάω ποτέ και τίποτα πέραν από ό,τι Εκείνος γνωρίζει καλύτερο για μένα). Όμως πόσο εύκολο είναι να δώσει κάποιος τη θέση που κατέχει η θέλησή του σε εκείνη του Θεού;

Σπύρος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”