θα τους ξαναδώ?

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: θα τους ξαναδώ?

Δημοσίευση από panos0 »

Οπως σου ειπα εγω δεν προσευχομαι οποτε δεν υπαρχει κατι να υλοποιηθει, ναι φυσικα υπαρχουν προυποθεσεις, δεν θα δωσει ο Θεος ας πουμε σε κανενα μια φερραρι, ε μετα αρχιζουν οι αλλες "προυποθεσεις" δεν συμφερει, εισαι αμαρτωλος, ξερεις.... :10 :10 :10 :10
Δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες, με τον Χριστο ειμαι και εγω, αλλα σε 10 λεπτα συζητησης πααανε οι "προυποθεσεις".....

Ασε φιλε μου Αποστολη, για 5,6 ατομα ειναι η προσευχη, μην τα πολυλογαμε.

Βεβαια θα βρεθουν και οι βασιλικοτεροι του βασιλεως, μπραβο στα παιδια.....αλλα διαβαζουν λαθος τοπικ, οι μαγκιες εδω

viewtopic.php?f=23&t=9062
Δημοσ.: 590
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."

I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
NIKI
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKI »

Αγαπητα μου αδέλφια εγω απλα θα σας πω ενα πραγματικό συμβαν που συνεβηκε εδώ στην Κύπρο πριν 3-4 μήνες περίπου.(Το ειπε καποιος Μητροπολιτη μας στην Τηλεόραση).
Μια κοπελιτσα ειχε κανει σοβαρο αυτοκινητιστικο δυστυχημα με αποτελεσμα να πεσει σε κώμα. Οταν ξυπνησε απο αυτό ειπε τα εξής . Οταν επαθα το ατύχημα ηρθαν και με πήραν 2 αγγέλοι και με ανέβαζαν προς τον ουρανό.Καθ ' οδον εβλεπα και αλλους ανθρώπους που ανέβαιναν πάνω ,αλλοι με συνοδεία αγγέλων και αλλοι μονοι τους. Οταν με πήραν αρκετα πάνω οι αγγέλοι αντικρυσα τον παππου μου οπου ειχε πεθανει εδώ και αρκετα χρόνια. Και με ρωτά ..Τι κανεις παιδί μου εδώ? Παππου απαντησα επαθα ατυχημα και γι αυτο ειμαι εδώ.Ο παππους της απαντησε οτι δεν ειναι ακόμα καιρος να ερθεις εδώ( Εν τω μεταξυ ειχε πιο ψηλά ενα φώς πολυ δυνατο και δεν ηξερα τι ήταν ), αλλα θα παει να ρώτησει επάνω και θα ερθει να μου πει και να μην φυγω μεχρι να ερθει. Οταν επεστρεψε ο παππους λεει στους αγγελους να με πάρουν κατω στην γή πισω γιατι δεν ηρθε ο καιρος μου ακόμη. Τον ρώτησα ομως τι ειναι αυτο το φώς ? και μου απαντα .Ειναι η Παναγία εκει.Ετσι με κατέβασαν οι αγγελοι πισω στην γη και ταυτόχρονα πίσω στο σώμα μου.
Λοιπόν σας λεει κατι αυτο αγαπημένα μου αδέλφια?
max1
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από max1 »

NIKI έγραψε:Αγαπητα μου αδέλφια εγω απλα θα σας πω ενα πραγματικό συμβαν που συνεβηκε εδώ στην Κύπρο πριν 3-4 μήνες περίπου.(Το ειπε καποιος Μητροπολιτη μας στην Τηλεόραση).
Μια κοπελιτσα ειχε κανει σοβαρο αυτοκινητιστικο δυστυχημα με αποτελεσμα να πεσει σε κώμα. Οταν ξυπνησε απο αυτό ειπε τα εξής . Οταν επαθα το ατύχημα ηρθαν και με πήραν 2 αγγέλοι και με ανέβαζαν προς τον ουρανό.Καθ ' οδον εβλεπα και αλλους ανθρώπους που ανέβαιναν πάνω ,αλλοι με συνοδεία αγγέλων και αλλοι μονοι τους. Οταν με πήραν αρκετα πάνω οι αγγέλοι αντικρυσα τον παππου μου οπου ειχε πεθανει εδώ και αρκετα χρόνια. Και με ρωτά ..Τι κανεις παιδί μου εδώ? Παππου απαντησα επαθα ατυχημα και γι αυτο ειμαι εδώ.Ο παππους της απαντησε οτι δεν ειναι ακόμα καιρος να ερθεις εδώ( Εν τω μεταξυ ειχε πιο ψηλά ενα φώς πολυ δυνατο και δεν ηξερα τι ήταν ), αλλα θα παει να ρώτησει επάνω και θα ερθει να μου πει και να μην φυγω μεχρι να ερθει. Οταν επεστρεψε ο παππους λεει στους αγγελους να με πάρουν κατω στην γή πισω γιατι δεν ηρθε ο καιρος μου ακόμη. Τον ρώτησα ομως τι ειναι αυτο το φώς ? και μου απαντα .Ειναι η Παναγία εκει.Ετσι με κατέβασαν οι αγγελοι πισω στην γη και ταυτόχρονα πίσω στο σώμα μου.
Λοιπόν σας λεει κατι αυτο αγαπημένα μου αδέλφια?
Ότι ο παπούς της έλυνε και έδενε στον Παράδεισο :mrgreen:
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

panos0 έγραψε:Ασε φιλε μου Αποστολη, για 5,6 ατομα ειναι η προσευχη, μην τα πολυλογαμε.
Συγνώμη που επανέρχομαι, τι εννοείς εδώ; Ποιούς εννοείς, Πάνο, με μπέρδεψες.

Σπύρος.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Η προσευχή είναι επικοινωνία με τον Κύριο! Είναι δυνατόν να είναι μόνο για 5 - 6 άτομα; Είναι δυνατόν κάποιος Χριστιανός να μην προσεύχεται;
Μάλλον κάτι άλλο εννοείς Παναγιώτη!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Εννοω οτι ειναι για 5,6 ατομα η προσευχη Σπυρο πολυ απλο.
Πως το κοβεις? εαν ερθει ο Ροσσι και σου μαθει να οδηγας μηχανη, τι λες? θα γινεις πρωταθλητης του MotoGP?
Δεν ξερω τωρα εαν καταλαβες την διαφορα των λεξεων, προσευχη (για 5,6) και "προσευχη πασατεμπο"(c)

Ναι Αποστολη, επικοινωνια με τον Κυριο, μου φαινετε επικοινωνια σημαινει επαφη, ανταλλαγη σκεψεων αποψεων η κατι τετοιο ετσι δεν ειναι?
Υπαρχει Χριστιανος που δεν προσευχεται, εγω :mrgreen: λεω ενα "ευχαριστω" στον τοιχο εε στον Χριστο εννοουσα, και αυτο ηταν, και μεχρι να μου αποδειχθει η αξια της προσευχης, υπαρχουν καλυτεροι τροποι να χασω την ωρα μου...
Δεν ξερω βεβαια πως το εννοεις αλλα και για εμενα η προσευχη σημαινει πολλα ομορφα λογια.
Επικοινωνια με τον Κυριο, ασπιδα κατα των δαιμονων, οπλα κατα του διαβολου, ρομφαια που κατακοβει τις δαιμονικες ορδες, λιμανι του Χριστιανου, αγαλιαση της ψυχης, εισαι αμαρτωλος, δεν εχεις πιστη, δεν συμφερει :mrgreen:

Πως το ελεγε η παλαια διαφημιση? τα εχει ολα (δικαιολογημενα)* και συμφερει?
*10 λεπτα αρκουν οπως ειπα, αλλα οκ, μαζι σας ειμαι...

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Η ανταλλαγή απόψεων γίνεται μεταξύ ανθρώπων!
Μεταξύ του Δημιουργού και του Πλάσματός Του προφανώς δεν υπάρχει λόγος να γίνει! Είναι αρκετή νομίζω η έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον Κύριο και η παράκληση να μας ελεεί συνεχώς, παρ' όλο που Τον πληγώνουμε κάθε ώρα και κάθε λεπτό της ζωής μας!
Εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε την ανάγκη της επικοινωνίας μαζί Του και όχι Εκείνος βεβαίως, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που αντλούμε δύναμη από Αυτόν.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Απλως εγραψα τι σημαινει η λεξη επικοινωνια, φυσικα και δεν περιμενω απο τον Θεο να κατεβει και να πιασουμε ψιλη κουβεντα. Καπως αλλιως θα φανει η Θεικη επικοινωνια.
Εαν προσπαθουμε ειλικρινα να γινομαστε καλυτεροι μερα με την ημερα τοτε τον ευχαριστουμε παροτι πεφτουμε σε αμαρτηματα. (Αυτο δεν το λεω για εμενα)
Σημαντικο πραγμα ειναι να καταλαβω οτι πρεπει να γινω καλυτερος αφου ειμαι παιδι του Θεου και οτι ειναι επουρανιος πατηρ, γιαυτο στεναχωριετε που δεν τα παω καλα, δεν ειναι Θεος μπαμπουλας η τιμωρος που με κοιτα με μισο ματι, ανθρωπο με θελει ο Θεος, ειλικρινη, να αγαπω τον διπλανο, να βγαινω απο την εξομολογηση με αποφαση για σκληροτερη μαχη, μαχη κατα των παθων και υπερ του συνανθρωπου.
Η παράκληση να μας ελεεί συνεχώς
παρ' όλο που Τον πληγώνουμε κάθε ώρα και κάθε λεπτό της ζωής μας!
Εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε την ανάγκη της επικοινωνίας μαζί Του και όχι Εκείνος βεβαίως, (βεβαιως-βεβαιως :mrgreen: )
Εμείς είμαστε αυτοί που αντλούμε δύναμη από Αυτόν
Αυτα ποτε τα λεμε? μετα την επικοινωνια η πριν για να προλαβουμε?
:aiwebs_017 :aiwebs_017 :aiwebs_017 :aiwebs_017

Το θεμα ειναι ποιος μπορει να βοηθησει τον διπλανο στην αναγκη, γιαυτο Αποστολη αντι να λεμε διαφορα για την προσευχη ελα να "χαλασουμε την πιατσα"..... θελει κοπο και χρονο, αλλα γιατι οχι?

Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Οταν το παιδί μιλάει στους γονείς, το κάνει με τον τρόπο το δικό του. Πολλές φορές λέει και πράγματα που μας φαίνονται αστεία, ή κανει ερωτήσεις που μας φαίρνουν σε αμηχανία. Η θέση του απλού ανθρώπου απέναντι στον Θεό είναι πολύ μεγαλήτερη σε απόσταση, απο ότι του παιδιού του ανθρώπου ως προς τον γονέα του, και όμως πολλές φορές Τον νιώθουμε να είναι τόσο κοντά μας...Το πως θα μιλήσει το παιδί στον Πατέρα του είναι δική του υπόθεση, αυτό δεν σημαίνει ότι εχει τα αυτιά του κλειστά στο τι έχουν να πούν και άλλα παιδιά,για αυτό το θέμα, που μιλάνε και αυτά στον Πατέρα τους. Είχα κάποτε διαβάσει για ένα απλό χριστιανό, που δεν ήξερε καλά να πεί το Κύριε Ιησού Χριστε Ελέησόν με ,και έλεγε ...μην με ελεείς, τόσο απλός ήταν, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν και χαρισματικός.
Αλλά το θέμα αρχικώς νομίζω, ήταν αν θα δούμε τους δικούς μας μετά το θάνατο, πιστεύω ότι θα τα δούμε όλα....μα όλα.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

panos0 έγραψε:Το θεμα ειναι ποιος μπορει να βοηθησει τον διπλανο στην αναγκη, γιαυτο Αποστολη αντι να λεμε διαφορα για την προσευχη ελα να "χαλασουμε την πιατσα"..... θελει κοπο και χρονο, αλλα γιατι οχι?
Η βοήθεια προς τον διπλανό μας δεν είναι αντικρουόμενη με την προσευχή! Η προσευχή μπορεί να γίνει οπιαδήποτε στιγμή! Η δε νοερά προσευχή μπορεί να γίνεται αδιαλλείπτως , όπως μας προτρέπει ο Απόστολος Πέτρος.
Και όταν προσευχόμαστε γνωρίζουμε ότι η προσευχή μας ακούγεται, αλλά δεν γνωρίζουμε αν αυτά που ζητάμε θα υλοποιηθούν. Όπως έχει πει ο πρωτοπρεσβύτερος της ενορίας μου :
Οι προσευχές μας προς τον Θεό πρέπει να γίνονται. Όταν κανείς προσεύχεται για τους άλλους, πρώτος αυτός απολαμβάνει την χάριν του Αγίου Πνεύματος για την ανιδιοτελή αγάπη του. Το αν θα ακούσει την προσευχή ο Θεός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες :
1. Από την θέρμη της πίστεως του προσευχομένου.
2. Από την καθαρότητα της καρδίας του.
3. Από τη δεκτικότητα του αντικειμένου της προσευχής.
4. Από το πνευματικό συμφέρον της αιτήσεως.
5. Αν έχουν ωριμάσει οι λόγοι και οι συνθήκες για να απαντήσει ο Θεός, ώστε να μην υποστεί βλάβη ο προσευχόμενος. Διότι αν ο Θεός απαντήσει αμέσως ενδεχομένως να διογκωθεί ο εγωισμός και να ζημιωθεί ο προσευχόμενος.
6. Αν αυτό που ζητάμε δεν πρόκειται να δαπανηθεί στις αμαρτίες.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”