Με συγχωρείς Πάνο, δεν καταλαβαίνω με βεβαιότητα τί εννοείς. Το μόνο που συμπεραίνω (διόρθωσέ με αν χρειαστεί) είναι ότι κατ' εσένα η προσευχή είναι για πολύ ελάχιστους ανθρώπους οι οποίοι με κάποιο τρόπο και για κάποιο ανεξήγητο σε εσένα λόγο καταφέρνουν με επιτυχία (ό,τι κι αν αυτό σημαίνει) να προσεύχονται, και ότι αν κάποιος ανώτερός σου (ό,τι κι αν αυτό σημαίνει) σού "διδάξει" την προσευχή δεν πρόκειται εξ' ορισμού να τον "ξεπεράσεις" ή έστω να τον "φτάσεις".panos0 έγραψε:Εννοω οτι ειναι για 5,6 ατομα η προσευχη Σπυρο πολυ απλο.
Πως το κοβεις? εαν ερθει ο Ροσσι και σου μαθει να οδηγας μηχανη, τι λες? θα γινεις πρωταθλητης του MotoGP?
Δεν ξερω τωρα εαν καταλαβες την διαφορα των λεξεων, προσευχη (για 5,6) και "προσευχη πασατεμπο"(c)
Καταλαβαίνω πολύ καλά, πιστεύω, τί εννοείς εδώ και εν μέρει συμπάσχω. Δεν πρόκειται να επιχειρήσω να σε πείσω γιατί δεν είναι θέμα ορθολογικής επιχειρηματολογίας- ακόμα κι αν σε έπειθα θα ήταν εύθραστο και επίπλαστο το αποτέλεσμα χωρίς αξία. Θα προσθέσω το εξής, όχι για να σε στεναχωρήσω παρά γιατί ψάχνεις την ευθεία αλήθεια κι απ' τους ανθρώπους ειλικρίνεια, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, έχω ακούσει κατ' επανάληψη να αναφέρεται, πως γνωρίζουν το Θεό μια αναπνοή κι ένα ανοιγο-κλείσιμο των ματιών τους πριν πεθάνουν. Εγώ θα πρότεινα να κάνεις μια ειλικρινή προσπάθεια να εδραιώσεις μια σχέση μαζί Του πριν φτάσει αυτή η στιγμή ώστε την ευθύνη, κατά κάποιο τρόπο, για την έλλειψη σχέσης ή όχι να τη μεταθέσεις σε Εκείνον. Φαντάσου ο Ιούδας Ισκαριώτης να είχε ζητήσει ειλικρινά συγνώμη και τη διάθεση να επανορθώσει προς στο Χριστό χωρίς ανταπόκριση, θα μπορούσε μετά ο Χριστός να του αρνηθεί τον λεγόμενο Παράδεισο; Η Βασιλεία των Ουρανών κερδίζεται από βιαστές, κάπου έχω ακούσει. Σπρώξε και θα μπεις.panos0 έγραψε:Υπαρχει Χριστιανος που δεν προσευχεται, εγωλεω ενα "ευχαριστω" στον τοιχο εε στον Χριστο εννοουσα, και αυτο ηταν, και μεχρι να μου αποδειχθει η αξια της προσευχης, υπαρχουν καλυτεροι τροποι να χασω την ωρα μου...
Σταματώ εδώ και συγνώμη που, εδώ το έφερα, εκεί το έφερα, σε τραβολόγησα σε συζήτηση που δήλωσες ότι δεν ήθελες να κάνεις.
Σπύρος.