Ναι , έχεις δίκαιο , Ευθύμιε , σε ευχαριστώ θερμά για την συμβουλή σου !
Παναγιώτη , λεβέντη μου , αυτή την λέξη την αγαπώ πάρα πολύ να την λέω σε όλα τα παλικάρια εδώ στο φόρουμ και γενικά σε παλικάρια που έχουν σχέση με την εκκλησία γιατί ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΒΕΝΤΕΣ !!!
Και έχεις απολύτως δίκαιο , ο κόσμος ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ !!!
Για πες μου μια άλλη χώρα που να έχει στο λεξιλόγιο αυτή την λέξη !!! Να είσαστε υπερήφανοι που είσαστε ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
Θέλω να σε ευχαριστήσω ολόψυχα για τα καλά σου λόγια που δεν τα αξίζω . Εγώ πάντως αναρωτιέμαι ακόμη πως ο καλός Θεός μου έκανε την τιμή !!! Θα βάλω πάντως όλα τα δυνατά μου και θα πάρω πολύ σοβαρά αυτό το έργο που πρώτα ο Θεός θα αναλάβω !!! Γι αυτό σας θα ήθελα τις συμβουλές σας τις ιδέες σας και τις εμπειριές σας ! Να σαι πάντως καλά , λεβέντη μου και θα χαρώ πάρα πολύ να μου γράψεις πάλι κάτι !!!!
Αγγελε , και αυτά που μου προτείνεις και εσύ είναι πολύ θαυμάσιες και άψωγες ιδέες , λεβέντη μου .
Οσον αφορά την ιδέα ώστε μετά την διήγησή μιας παραβολής, να μοιράσω στα παιδιά από ένα χαρτάκι και να τους πω να ζωγραφίσουν πως θα φαντάζονταν π.χ. τον γάμο της Κανά δυστυχώς δεν μπορώ γιατί δεν έχουμε μέσα στην εκκλησία τραπέζια και ούτε πίνακα . Τα παιδιά κάθονται μόνο στις καρέκλες τις εκκλησίας όπου κάθονται οι μεγάλοι κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας .
Και ναι , έχεις απολύτως δίκαιο , λεβέντη μου , πιστεύω και εγώ ότι τα παιδιά θέλουν να συμμετέχουν. Δεν τους αρέσει η διδασκαλία γιατί δεν θα ξεχωρίζει καθόλου από το σχολείο !!! Και εγώ αυτό έχω σκοπό , λεβέντη μου . Να μην κάνω το κατηχητικό απλά ένα στεγνό μάθημα σαν στο σχολείο αλλά θέλω να αισθάνοται πολύ άνετα τα παιδιά . Σκέφτομαι να το κάνω καπώς έτσι σαν στον παιδικό σταθμό . Θέλω να κάθονται τα παιδιά σε κύκλο όπως σε αυτήν εδώ την φωτογραφία :
http://www.kindergarten-aub.de/images/stuhlkreis.jpg .
Δημήτρη , κι αυτά όλα που και εσύ προτείνεις είναι καταπληκτικές ιδέες , λεβέντη μου !!! Εχεις απολύτως δικαίο , είναι σωστό όπως λες να έχω καταρχήν όλα τα ονόματα και τα τηλέφωνα των παιδιων που θα είμαι υπέυθυνη και να τα γνωρίσω το καθένα προσωπικά και να συζητώ μαζί τους για τα προβλήματα τους , τις απορρίες τους, τις ανησυχίες και αυτό ανάλογα με την ηλικία τους .
Και σε παρακαλώ πολύ , μην ζητάς καθόλου συγγνώμη !!! Δεν με κούρασες ούτε ΄μια στιγμή !!! Ισα ίσα που χάρηκα πάρα πολύ για τις ιδέες σου και θα χαρώ πάλι πολύ εαν μου γράψεις πάλι κάτι !!!
Παιδιά , θα ήθελα αυτό να το τονίσω και πάλι !!! ΔΕΝ ΜE ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ !!! ΑΦΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ !!!