Οι πατέρες μιλούν για την διάκριση που είναι ένα μεγάλο χάρισμα του Αγίου Πνεύματος .Misha έγραψε: μπορει να ισχυουν καλλιστα και τα δυο..και Βαβυληδες να υπάρχουν και ανθρωποι της αγάπης και της προσφορας....
εκει δεν γινεται αλλιως...πρεπει να χρησιμοποιησεις την κριση σου για να διακρινεις την ήρα από το στάρι...
Νομίζω ότι ιδιωτικά την κρίση πρέπει να την κάνουμε κ είναι σωστό για να μην κάνουμε κ εμείς τα ίδια λάθη . δημόσια όμως ?
Εγώ όμως δεν είμαι Γρηγόριος ο Θεολόγος . Μήπως τη κριτική πρέπει να την κάνουν μόνο οι ειδήμονες και οι υπόλοιποι να σχηματίζουν μια γνώμη ιδιωτικώς ?Misha έγραψε:
μη παμε στους αιρετικους τους οποιους οι αγιοι μας οχι απλως τους κατακρινουν,αλλά κυριολεκτικά τους κατεδαφίζουν...
ως παραδειγμα παρτε τον λογο κατα Ιουλιανου του Γρηγοριου του Θεολογου ππου παρεθεσε χθες ο smarios.
Η προαίρεση είναι σημαντικό στοιχείο στην κρίση μας . Οταν όμως το κάνω δημόσια , την προαίρεση οι άλλοι δεν την γνωρίζουν ή αδιαφορούν για αυτή κ μπορούν να παρασυρθούν σε αλυσιδωτές αρνητικές κρίσεις .g_aggelos έγραψε:Εν ολίγης πιστεύω ότι υπάρχουν δύο είδη κρίσης. Αυτή που ξεκινάει καλοπροαίρετα, και που σκοπό έχει την διαφύλαξη κάποιον ανθρώπων από κάποιες "κακές" αποφάσεις ηγετών, και αυτή που ξεκινάει καθαρά από διάθεση κατάκρισης μόνο και μόνο για να περάσει τα δικά της μηνύματα με σκοπό τον αποπροσανατολισμό....