michalisorfanos έγραψε: ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΞΙΩΝ ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 10 ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΓΩ ΑΙΔΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΝΕ,ΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ
Με ΟΛΟ τον Ορθόδοξο κόσμο (εκτος της Ελλάδας).
Με ΟΛΟΥΣ τους ορθοδόξους αδελφούς.
Για τον Νάκο και τους υπόλοιπους γραφικούς, δεν λέω ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΛΟΥΚΑ....
Και στην τελική προτιμώ τον Νάκο (που δεν "τον πάω" με τίποτα), από τον πάπα και την παρέα του.
Τα λάθη υπάρχουν αδελφέ μου, παντού, όμως δεν θα συγκρίνουμε τον οικουμενισμο με καμμία διοικητική διαφωνία. Εγώ δεν αποκάλεσα ανάξιο κανέναν...
Δεν πρόσβαλλα κανέναν, απλά κατέθεσα απόψεις, αποστολικούς κανόνες, θέσεις της Ορθοδοξίας που κρατούν αιώνες.
Αν καποιοι ενοχλούνται, πρόβλημά τους, και γω ενοχλούμαι πολλές φορές από κάποια γραφόμενα.
"Αιδω" λες να έχουμε. Για ποιον λόγο ;
Κανένας "δικός" μας (από τις 10 παρατάξεις) δεν συμπροσευχήθηκε με αιρετικό, γιατί γνωρίζει πως την άλλη μέρα το ποίμνιο θα φύγει τρέχοντας φωνάζοντας "ανάθεμα".
Κατάρα ή ευλογία οι 10 παρατάξεις ? Θα δείξει...
Αλλά δεν φαντάζομαι να υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως ανήκω και στις 10. Ούτε πως αποδέχομαι και τις 10.
Και δεν θα απολογηθώ, για κανέναν αυριο, στο Βήμα της Κρίσης παρά μόνο στον Κύριό μου.
Αν καλέ μου, θέλεις να μας βάλεις "φίμωτρο" επειδή θα έπρεπε να "ντρεπόμαστε" κατα την δική σου γνώμη, συγχώρα με μα εγώ δεν θα το φορέσω. Δεν το φοράω μπροστά στους Δεσποτάδες μου, όταν βλέπω λάθη, και είμαι το μαύρο πρόβατο, πόσο μάλλον εδω που υποτίθεται πως όλοι εκφράζουμε απόψεις δημοκρατικά...
Σ΄Ευχαριστώ Στράτο για τη υποστήριξη, παρά τις όποιες διαφωνίες μας θεωρώ πραγματικά πως το φρόνημά σου είναι Ορθόδοξο και σ΄εκτιμώ γι΄αυτο.
Χαίρομαι που καταλαβαίνεις πως δεν έχω διάθεση να προσβάλλω, ούτε να θίξω κανέναν.