Ειδήσεις από τη Σερβία

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Servos
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: Ειδήσεις από τη Σερβία

Δημοσίευση από Servos »

ΜΙΧΣ έγραψε:μάλλον από κάποιον αντιβάιρους
Πωπώ,ούτε για αντιβάιρους δεν είχα ακούσει :shock:
ΥΓ. Δεν έπρεπε αντιβάϊρους; με διαλυτικά; 8)
Νικημένος φυγάς
Άβαταρ μέλους
nickzark
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από nickzark »

ωραία τα βίνεο σου αδερφέ.Ιδιαίτερα με το οχυρό στο Βελιγράδη.Μου αρέσει η ιστορία γενικά.
Λύσε μου μια απορία. Τα σκόπια οταν ήταν Γιουγκοσλαβία τι συμπεριφορά είχαν???θρησκευτικά και γενικά
Servos
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Servos »

nickzark έγραψε:ωραία τα βίνεο σου αδερφέ.Ιδιαίτερα με το οχυρό στο Βελιγράδη.Μου αρέσει η ιστορία γενικά.
Ήξερες ότι Ρήγας Φεραίος δολοφονείται στο οχυρό στο Βελιγράδη;

" ... Ο Ρήγας (41 χρονών) και οι επτά σύντροφοί του που ανήκαν στην ίδια κατηγορία, με συνοδεία των αυστριακών αρχών παραδόθηκαν στις 10 Μαΐου 1798 στους Τούρκους του Βελιγραδίου και φυλακίστηκαν στον πύργο Νέμπογισα, παραποτάμιο φρούριο του Βελιγραδίου. Εκεί, ύστερα από συνεχή βασανιστήρια, στις 24 Ιουνίου του 1798, στραγγαλίστηκαν και τα σώματά τους ρίχτηκαν στον Δούναβη... "

πύργο Νέμπογισα:

πύργο Νέμπογισα, βίντεο:

Επίσημη ιστοσέλιδα στα Ελληνικά:
http://kulanebojsa.rs/index.php?&lang=g ... gr&lang=gr

Απάντιση για Σκοπιανούς σήντομα :smile:
Νικημένος φυγάς
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Servos έγραψε:
ΜΙΧΣ έγραψε:μάλλον από κάποιον αντιβάιρους
Πωπώ,ούτε για αντιβάιρους δεν είχα ακούσει :shock:
ΥΓ. Δεν έπρεπε αντιβάϊρους; με διαλυτικά; 8)
αφού τονιστεί το άλφα δεν χρειάζονται διαλυτικά στο ι αν δεν τονιζόταν το α θα διαβαζόταν αι=ε δηλ αντιβέρους... :wink:
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Servos
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Servos »

ΜΙΧΣ έγραψε:αφού τονιστεί το άλφα δεν χρειάζονται διαλυτικά στο ι αν δεν τονιζόταν το α θα διαβαζόταν αι=ε δηλ αντιβέρους... :wink:
Αχά έτσι... για να μάθω και κάτι καίνουργιο :smile:
Νικημένος φυγάς
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

όποτε θές... εδώ είμαστε :25
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Servos
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Servos »

nickzark έγραψε:Λύσε μου μια απορία. Τα σκόπια οταν ήταν Γιουγκοσλαβία τι συμπεριφορά είχαν???θρησκευτικά και γενικά
Κοίτα, Ελληνικά μου δεν είναι τόσο καλά να σου απαντήσω όπος πρέπει.
Αλλά, θα απαντήσω απλοποιημένο, προσωπικό μου γνώμη.

Λοιπόν, έχουμε περίοδο πριν Τούρκους. Σε αυτό το τόπο έχουμε Έλληνες, Σέρβους και Βούλγαρους.
Οι τρεις είναι γείτονες. Τέταρτο δεν ύπαρχι.
Δεν υπάρχουν Σλάβοι που λένε, εμείς δεν είμαστε ούτε Σέρβους, ούτε Βούλγαρους, είμαστε κάτι τρίτο.
Υπάρχει για παράδιγμα Σκοπιανικό μοναστήρι στο Άγιο Όρος; Δεν ύπαρχι.

Ήρθε Τουρκοκρατία. Το ίδιο έγινε.

Έγινε Πρώτο βαλκανικό πόλεμο. Έλληνες, Σέρβοι και Βόυλγαροι πολέμισαν εναντίον Τούρκους.
Υπήρχαν τέταρτι; Οχι
Σαν νικητή οι Ελληνες, Σέρβοι και Βούλγαροι μοίρασαν αυτο το τοπό σε τρι και ξαναέγιναν γείτονες.
Τοσο αίμα χύθηκαν οι Σέρβοι να αποελευτερούν αυτό το τόπο.
Από 1913 μέχρι 1941 ήθαν το τόπο κανονικά Σερβία.

Στην 1945 οι κομμουνιστές πήραν την εξουσία στη Σερβία. Και ο δικτάτορας ήταν ο Τίτο, Κροάτος και Ρωμαιοκαθολικός. Η Κροατία ήταν μικρή και η Σερβία μεγάλι. Αυτός ήθελε να κάνει μια ισοροπία μεταξύ Κροατία και Σερβία και αποφάσισε να κόψει Σερβία σε μικρότερες μερίδες. Φτιάχτηκαν έτσι σαν κρατίδιες Βοσνία, Βοϊβοδίνα, Κόσοβο, Μαυροβούνιο... και... τη "Μακεδονία".

Οι Κομμουνιστές απαγόρευσαν σερβικό έθνη, ὀλλι οι Σέρβοι έγιναν 1945 Γιουγκοσλάβοι, αλλά από άλλη πλευρά υποστήριξαν εθνικισμός των μικρών, μεταξύ άλλων και τους "Μακεδόνες". Απαγόρευσε εκεί σερβική γλώσσα, και έκαναν γλώσσικες αλλαγές, να μιλούν περισότερα αρχικά, μονό να ακούγετε λιγό διαφορετικό.
Οι Κομμουνιστές άλλαξαν επόνιμα σε όλλους, να μιν τελιόνουν σε "ιτς". Έκδιοξσαν δεσποτάδες, μοναχισμό και ιερευς απο αυτό το τόπο στην "βόρια (Σερβία)". Ο τελευτέος κανονικός Μητροπολίτης Σκόπια Ιωσήφ πέθανε στην Βελιγράδι 1957 και δεν μπόρεσε να γιρίσι πίσο, ο Άγιος Νικολάος Βελιμίροβιτς μητροπολίτης Αχρίδος ήταν έξοριασμενος, και όλλοι όλλοι άλλοι. Με λίγα λόγια άρχιζε πλύση εγκεφάλου. Λέξη Σέρβος, Σερβία ήταν απογορευμένει στην Βαρντάρσκα. Οι Κομμουνιστές άρχιζαν να φτιάξουν ένα τεχνητό έθνος.
Πέρασαν δεκαετίες... και τώρα έχουμε ότι έχουμε.
Οι λίγοι κράτισαν και έμιναν Σέρβοι μέχρι σημερα.
90% πρώην Σέρβους νομίζουν τώρα ότι είναι "Μακεδόνες".

Δικές μας εκκλησιές απο μεσαίωνα έμιναν εκέι και δεν μπορούμε να πάμε εκεί να λιτουργούμε. Τόσο αίμα χυθήκαμε έκει στι Τουρκοκρατία, και 1913, 1941, και τώρα μας λένε οτι ήμασταν κατακτητές...

Έμεις τους βλέπουμε σαν Σέρβους πιοί λόγο κομμουνισμού άλλαξαν εθνική ταυτότιτα.
Και σήμερα, όταν μιλάνε οι Σκοπιανή με αυτό το γελίο σερβικό διάλεκτο εγώ καταλαβένω 99 %, αλλά τώρα αυτοί λένε οτι αυτό το γλώσσα που εγώ καταλαβένω 99% δεν είναι Σερβικά αλλα "Μακεδονικά".

Να τελιόνω, με ρωτάς, "τι συμπεριφορά είχαν στην Γιουγκοσλαβια". Λοιπόν, να έχεις στο νου σου ότι αυτό ήταν μια δικτατορία, και αυτοί ήταν τα παιδιά του δικτάτορα. Και κτίστικαν έναν τοίχο εναντίον τους Σέρβους. Και αν πεί κάπιος, ας πούμε, οτι είμαστε ένα έθνος, η ότι έχουμε ίδια γλώσσα, και τα λιπά, πάει φιλακί.
Χρησιμοποίησαν αυτό το χρόνο 1945-1987 να φτιάξουν κράτος, κυβέρνηση, κτίσιτισαν μεγάρο για βουλή, άνοιξαν πανεπιστήμια, έγραψαν νεα ιστορία... και βεβαίος, σαν όλοι οι προδότοι, μισούν αυτό που έγιναν πριν, δηλαδή Σερβία και Σερβούς.

Σαν στην Τουρκοκράτια, αν ήθελε κάπιος δουλιά, τα χρίματα, κλπ έπρεπε να γίνει Μουσουλμάνος, έτσι και στιν Τίτο δικτατορία, αν ήθελε κάπιος δούλιά, τα χρίματα, θέσι στην κοινονία,... έπρεπε να γίνει "Μακεδόνας" σε αυτό το τόπο.

Έτσι βλέπω τα πράγματα.
Νικημένος φυγάς
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

==========================================================================

Αδελφέ " Servos" είναι δύσκολο για σένα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ή και το μήνα, να μας δίνεις
ένα ενημερωτικό κείμενο των ενεργειών των οικουμενιστών Σέρβων Κληρικών;

Το ίδιο και για τους αγώνες των Ορθοδόξων Σέρβων Κληρικών υπέρ της Πίστης μας;

Θα κυκλοφορούσε σε πολλά ιστολόγια που ενδιαφέρονται για την Ορθοδοξία μας.

Νάσαι πάντα καλά, η Κυρία Θεοτόκος σκέπη και καταφυγή σου!

http://orthodox-voice.blogspot.ca/

==========================================================================
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

εάν το φόρουμ του επέτρεπε να γράψει με λατινικούς χαρακτήρες θα του ήταν ποιό εύκολο... συγχωρέστε με για την παρέμβαση
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

ότι παραθέτω παρακάτω είναι με το ΟΚ του Σέρβου αδελφού μας που το είχα πάρει πριν καιρό και τώρα βλέπω ότι ίσως είναι κατάλληλη ώρα να τα αναρτήσω...

------------------------

Μοναχισμός στη Σερβία...

To monaxismo stin Servia einai ligo. Mono stin meseoni Servia htan megalo. Sthn Tourkokratia itan mikro, meta irthe o komoynsimos kai katastrepse olla. Komoynistes skotosan 5, 6 despotades, kai ekatontades iereys kai monaxoys.
Stin 70 kai 80 eixame toso ligous monaxoys poy ligo poli pios efige ston monastiri egine mitropoliti.

Stis 90 arxize ksana ligo na exoyme monaxoys. Alla, diki mas den einai san stin Ellada. Eseis exete pio pio dinatotero monaxismo.

από τον Servos

Apo tin ali pleyra stin diki mas Ekklisia kai poy exei monaxismos den pezei megalo rolo san stin Ellada.
Stin diki mas Ekklisia o prwtos eina o despotis. Kai exoyme enories. Den mporis na pas se kapio alo mitropoli se kapio monastiri na soy kapios monaxos evlogisei kati.
O despotis evlogisi se iereys stin poli na eksomologoyn, oxi stoys monaxous.
An pas se kapio monastiri na kaneis vaptisi, gamo, oti na 'nai, o ieromonaxos tha su pei na pas se diko su iereas.
Depostis, iereas stin enoria, laos. Oi monaxoi einai kata "special". O despotis evlogeisei stoys monaxoys na kanoyne proseyxes, kai stoys iereys na exoyne doylia me sto laos.

από τον Servos

Ayto me Skopianoys einai megali istoria, kai ellinika moy den einai toso kali na soy eksigisw.

Egw, prosopika nomizw oti "Makedonoi" san Slaviko ethnos den yparxoyn. Iparxoyne Slavoi (Servoi kai Voylgaroi), kai Ellines (Makedonoi).
Oi komynistoi stin 1945 dimioyrgithikan ayto to neo ethnos texnita.
Edioksan olloys Mitropolites kai iereys kai monaxoys apo ayto to perioxei. O teleyteos kanonikos Mitropolitis Skopia Iwshf pethane stin Veligradi 1957, stin eksoria.

Ti thelw na pw ? Prosopika nomizw, oti den mporoyme na peksoyme me Skopianiko ethnikismo, kai na toys leme, entaksi, as ginete Makedonoi, alla na kanete ayto kai ayto.

Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος και Σκοπίων Ιωάννηs einai (nomizw egw) megalos ethnikistis "Makedonas", alla theli na to kanei me nomimo tropo. Nomizw oti ayto poy tolerate apo mas einai lathos.

Gia emena Makedonoi (Slavoi) den yparxoyn. Aytos leei oti einai Makeodnas kai milaei Makedonika. Mporei na ginei i Servos, i Voulgaros i Ellinas. Tetarto den yparhi stin ayto to perioxi.

Omos, an moy epitrepeis, stin Servikoi ekklisia yparxoyn reymes, kai "kapioi" toys xeirotonisan na exoyn psifoys perisoteroys. Twra exoyme 5 despotades apo FYROM stin Iera Sinodo tis Ierarxias, kai aytoi (Skopiani) panta ypostirizoyn aytoys pioys toys dimioyrgithikan.

Nomizw, oti olli orthodoksi, prwta ap ollas Servoi, Ellines kai Voylgaroi prepei na eimaste enomeni. Aytoi san ieromonaxoi pane sto panepistimia sthn Veligradi kai Athina, kai otan telionoyn ginoyne despotades stin "Makedoniki ekklisia". Den mporw na katalavenw ayto.

Me liga logia, kai legomeni "ekklisia" kai kanoniki ekklisia stin Skopia, kai oi dyo einai megali ethnikistoi. Prwti prospathoyn na nomimopisoyn me pisma kai kontra, deyteri prospathoyn me nomimo tropo na kanoyn to idio.
Egw, san filellinas den simpathw oute prwtoys oute deyteroys.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”