Touigi έγραψε:Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας ήταν όμως εύλογη η επιθυμία μου. Θέλω να επισκεφτώ άλλες γυναικείες Μονές.Βέβαια δεν οδηγώ και αυτό κάνει πιο δύσκολη τη μετάβασή μου.
Τότε να μάθεις να οδηγείς.

Ή να λες σε κάποιον φίλο. Ούτε εγώ ξέρω να οδηγώ αλλά έχω γυρίσει τα μισά μοναστήρια της Ελλάδος. Αυτό μπορεί να είναι εμπόδιο όχι όμως πρόβλημα όταν κάποιος θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙ. Δίκιο δεν έχω;
Απλά απορώ εφόσον τόσες παραμβάσεις που κάνουμε όλοι μας καθημερινά στα παλαιώς κείμενα, στην παράδοσή μας εννοώ και δεν είναι λίγες οι φορές που και αυτοί που κατέχουν σημαίνουσες θέσεις ( βλέπε επίσκεψη Ποντίφηκα στο Φανάρι και όλα αυτά που ακολούθησαν αυτής ) τροποποιούν κάποια πράγματα, μήπως λέω να το σκεφτούμε όλοι μας να επιτραπεί και στις γυναίκες να επισκεφτούν τον Αγιασμένο αυτό Τόπο της Παναγίας μας.
Λίγο -λίγο πέφτει το κάστρο... Χτες το ένα, σήμερα το άλλο.... Δεν πρέπει όμως να σκεφτόμαστε έτσι. Αν αγαπάμε κάτι σημαίνει ότι το αγαπάμε έτσι όμως είναι. Σωστά; Αυτό είναι σκέτος πειρασμός (όνομα και πράγμα στην προκειμένη περίπτωση)
Εγώ όσο μου το επιτρέπει η Θεία Χάρη του έχω το Θεό μέσα μου αλλά πιστέψτε με είναι τόσοι οι πειρασμοί καθημερινά γύρω μας που χρειάζεται πραγματική πίστη για να αντισταθούμε.
Τότε, όταν σου ξανά έρθει αυτός ο πειρασμός σκέψου το εξής: αν οι άντρες μοναχοί αγιάσουν περισσότερο επειδή το βουνό είναι αγιασμένο (βέβαια δεν ξέρω ακόμα το γιατί αγίασε το βουνό, αλλά που θα πάει... θα μάθω

) τότε εμείς οι γυναίκες θα έχουμε διπλή χάρη αφού δεν μπορούμε να πάμε να το δούμε. Ξέρω ότι ακούγεται λίγο κωμικό η... αγιοποίηση του βουνού (μάλιστα ίσως κάποιος να το έβρισκε και πρσβλητικό μιας και η περιοχή έχει την χάρη του Θεού όντως) αλλά δεν πρέπει να θεοποιούμε την πλάση αλλά τον Πλάστη.
Θα τα ξαναπούμε
Σε περιμένουμε σε κάποιο επόμενο ποστ.