Τι είναι αμαρτία στα μάτια του Θεού;

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Πρός όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο θέμα μου, προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

Να πω λίγα πράγματα για εμένα καταρχάς.
Πρωτίστως είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη.
Δεν ανήκω σε παραχριστιανικές αιρέσεις και λοιπά τινά.
Επίσης, πιστεύω πως η θρησκεία μας, δηλ. τα λόγια του Χριστού και των Πατέρων, δεν είναι κοστούμι που ο καθένας θα το κόψει και θα το ράψει στα μέτρα του.
Επίσης θρησκεία μας, βασιζεται στην Αγάπη νομίζω.
Και όποιος πράττει Αγάπη, πράττει αυτομάτως όλες τις εντολές του Θεού οι οποίες είναι παρακλάδια αυτής.
Απο εκει και πέρα, είναι πολύ τυχεροί οι άνθρωποι, που έχουν φτάσει σε υψηλό πνευματικό επίπεδο και αισθάνονται πληρότητα απο την παρουσία του Χριστού στη ζωή τους.
Προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθώ.
Ίσως να είμαι και η χειρότερη όλων σας.
Και το λέω αυτό γιατί όλοι δείχνετε πολύ σίγουροι μέσα απο τις απαντήσεις σας, σαν ότι δε θα πέφτατε ποτέ σε αμφίβολες σκέψεις και σε πλάνες.
Συγχαρητήρια για εσάς.
Αυτό που ξέρω για τον εαυτό μου και μπορώ να το πω μετα βεβαιότητος, είναι πως προσπαθώ και θα προσπαθώ.
Δεν καταθέτω τα όπλα.
Στο θέμα που έθεσα τώρα, να επαναλάβω:
- Δε γυρεύω να ακούσω αυτό που εγω θέλω.
- Δεν βάζω την κρίση μου πάνω απο το Θεό και τον κλήρο
- Αυτό που αναζητώ είναι να καταλάβω, όσο επιτρέπεται να καταλάβω κάποια πράγματα

Φίλε alithis έγραψες πιο πρίν:
ημεις ακομη αναμενομεν να τυχωμεν μιας καποιας απαντησεως!εν τη υπομονη ημων,λοιπον.....
Συγνώμην που επεμβαίνω αλλά μου "χτύπησε" αυτή η φράση και θέλω να πω κάτι.
Προσωπικά αισθάνομαι πολύ τυχερή που βρήκα ένα site στο οποίο μας συντροφεύουν και οι συμβουλές ενός αξιόλογου Πατέρα.
Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή.
Άλλωστε είναι λογικό πιστεύω πως ο Πάτερ σίγουρα θα έχει υποχρεώσεις, μέσα στις οποίες μάλιστα, αφιερώνει και χρόνο για ανώνυμο κόσμο που του ζητά βοήθεια και στήριξη, έστω και απο ετούτο εδώ το μέσον.
Εν πάσει περιπτώσει, αν αδημονείς τόσο, σου παραχωρώ ευχαρίστως τη θέση μου. Ας απαντήσει σε εσένα και ας καθυστερήσει τη δική μου απάντηση περισσότερο.
Θα είναι μια καλή άσκηση υπομονής και για εμένα, την οποία ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν διαθέτω πάντοτε.
Να είστε καλά όλοι και σας ευχαριστώ που ενδιαφερθήκατε για το θέμα μου το οποίο δε σταματά εδώ.[/b]
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

Byzantine_Spirit έγραψε: Προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθώ.
Ίσως να είμαι και η χειρότερη όλων σας.
Και το λέω αυτό γιατί όλοι δείχνετε πολύ σίγουροι μέσα απο τις απαντήσεις σας, σαν ότι δε θα πέφτατε ποτέ σε αμφίβολες σκέψεις και σε πλάνες.
Συγχαρητήρια για εσάς.
Αυτό που ξέρω για τον εαυτό μου και μπορώ να το πω μετα βεβαιότητος, είναι πως προσπαθώ και θα προσπαθώ.
Δεν καταθέτω τα όπλα.
[/b]
Αδελφη μου,ας απαντησει ο καθενας για τον εαυτον του,εγω θα απαντησω μονο για μενα.
Κανεις ενα μεγαλο λαθος,δεν εισαι η χειροτερη,ισως να εισαι η καλυτερη,ισως να εισαι και σαν και μενα,ισως,ισως,ισως,την καρδια του καθενος την γνωριζει μονον ο Κυριος.
Προσπαθεις,οπως λες,αυτο κανω κι εγω και ολοι μας πιστευω.Μακαρι ο Κυριος να μας στηριζει σε αυτην την προσπαθεια,γιατι χωρις Αυτον δεν καταφερνουμε τιποτα.
Για τη σιγουρια τωρα. Ναι ειμαι σιγουρη.Απολυτα. Οχι για μενα,καθε αλλο.Οχι για τους διαλογισμους μου,αυτους τους βλεπω με μεγαλη υποψια.Ουτε για το πως αισθανομαι. Στην αμφιβολια, (και οχι μονον), προτιμω να δεχτω οτι οι αισθησεις μου με απατουν.
Ειμαι σιγουρη για το δρομο που μας δειχνει η Εκκλησια ,και για τον τροπο με τον οποιο πρεπει να προσπαθουμε ,για να ελπιζουμε σε αποτελεσματα.
Ειμαι σιγουρη,χωρις καμμια αμφιβολια οτι μονο μεσα στην Εκκλησια μπορω να καταλαβω,να διακρινω το θελημα του Κυριου για μενα.
Μονο μεσα στην Εκκλησια μπορω να βρω εφοδια για την προσπαθεια μου,και στηριγμα για οταν πεφτω και γεμιζω πληγες αμαρτιας.
Σιγουρια,ναι ! στο Χριστο και την Εκκλησια Του.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

βοήθεια Θεού

Δημοσίευση από pAntonios »

Byzantine_Spirit έγραψε:
Το θέμα δεν είναι τι νομίζουμε εμείς. Αλλιώς σκεφτόμαστε εμείς και αλλιώς ο Θεός. Μέσα στο παράδειγμά μου όμως, αναφέρω βοήθεια Θεού. Που σημαίνει ότι και πάλι δε μιλώ για άνθρωπο που δε λογαριάζει τα ιερά και τα όσια.
Το δίλλημα εν γένει είναι, όταν δε συμφωνούν οι απόψεις (αν μπορώ να το πω έτσι) μεταξύ Θεού και πνευματικού. Τι κάνει ο άνθρωπος τότε;

Αλλά να επαναλάβω ακόμα μία φορά ότι στο παράδειγμά μου μιλώ για άνθρωπο που έχει βοηθηθεί απο το Θεό για εκείνο που πράττει, και ο Θεός, εννοείται πως ότι μας χαρίζει, είναι πάντοτε το καλύτερο για εμάς και για την ωφέλεια της ψυχής μας.
Ως προς τη γενίκευση του θέματος τώρα, έχετε απόλυτο δίκιο.
Κάνω ότι μπορώ να είναι όσο πιο διακριτικό γίνεται για να μπορεί να αναγνωσθεί και απο άλλους χρήστες, οι οποίοι διαβάζοντας το, μπορεί να βρούν στο θέμα μου κάτι δικό τους.
Ειδάλλως, θα μπορούσα να σας έχω στείλει απευθείας προσωπικό μήνυμα.
Το θεώρησα όμως άδικο να μη μπορούν να συμμετάσχουν στην συζήτηση και άλλα παιδιά.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σας και θα περιμένω και πάλι όποτε εσείς μπορείτε.[/u]
Φαντάζομαι καταλαβαίνετε ότι δεν βρίσκομαι όλη μέρα στο διαδίκτυο και μάλιστα απουσιάζω ορισμένες μέρες, όπως τώρα που μπήκα μετά από δύο ολόκληρα εικοσιτετράωρα!!!
Αν θέλουμε σαφείς απαντήσεις πρέπει να είμαστε περισσότερο σαφείς και συγκεκριμένοι στις ερωτήσεις. Η πνευματικήζ ωή δεν είναι φιλοσοφία όπως νομίζουν μερικοί αλλά καθημερινή πράξη!
Λοιπόν θέλω διευκρίνιση για το τι σημαίνει εκείνο το βοήθεια Θεού.
Επίσης τι σημαίνει διαφωνία του πνευματικού σε αντίθεση με το θέλημα του Θεού, ας γίνει πιο συγκεκριμένο παρακαλώ...

Πραγματικά χαίρομαι όταν μπαίνουν πνευματικά ερωτήματα.
Διότι είναι ερωτήματα αιώνιας Ζωής!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pAntonios την Κυρ Μαρ 02, 2008 9:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Κάποτε ρώτησαν ένα Γέροντα για το πώς κερδίζουμε την αιώνια ζωή, με προσευχές, μετάνοιες και συχνή συμμετοχή στην Θεία λατρεία? Το Γεροντάκι εκείνο τους κοίταξε με παραμυθία και πρίν προλάβει να τους πεί κάποιον λόγο ξεπροβάλλει από την είσοδο του κελλίου ο Πνευματικός και Δίκαιος της Σκήτης και του λέγει π. Ε. πήγαινε να φέρεις από τον αρσανά την ψαριά της ημέρας, τρέχει λοιπόν εκείνος ο Γέροντας που τα χρόνια του είχαν βαρύνει πια το κορμί του και η πείρα του στα Πνευματικά ήταν αξιοζήλευτη, βάζει εδαφιαία μετάνοια λέγει "να `ναι ευλογημένο" και αμέσως τράβηξε για τον αρσανά! Με τούτο το θέαμα οι προσκυνητές μούδιασαν και πήραν την απάντηση χωρίς να την ακούσουν από τα χείλη του Πνευματικού εκείνου Γέροντα αλλά από την πράξη του!
Ποιό το συμπέρασμα αδελφοί?
lovebird
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Re: ΑΜΑΡΤΙΑ !!!

Δημοσίευση από lovebird »

επετρεψε μου να διαφωνισω σχεδον σε ολα οσα λες........... 8)

λες πχ:
Ακόμη και δίκιο να έχουμε ως προς την επιλογή, πρέπει να ακούσουμε τον πνευματικό διότι αλλιώς κινδυνεύουμε ΑΜΕΣΑ !!!
δλδ αν ο πνευματικος σου πει οτι εισαι ο μεγας αλεξανδρος και να πας στην περσια να παρεις κεφαλια,θα πας;
και ο πνευματικος ειναι ανθρωπος και ελεγχεται.........
πολυ δεν περισσοτερο που ειναι πνευματικος καθοδηγητης και αν δεν νουθετει σωστα .....εχει μεγαλη ευθυνη......
να θυμησω τί ελεγε ο παϊσιος για τους κακους πνευματικους που θα ερθει η ωρα να τους περιποιηθει με την μαχαιρα του ο ηλιας;
.......αν διαβασεις το ευαγγελιο,λεει οτι ο πνευματικος πρεπει να ειναι εγγαμος και αποδεδειγμενα καλος οικογενειαρχης........διοτι αν δεν μπορει να κυβερνησει το καραβι του σπιτιου του,πώς θα κυβερνησει ψυχες;
συνεπως μας λεει καθαρα οτι ο πνευματικος πρεπει και οφειλει να κρινεται υπο των χριστιανων.....και αν βρεθει ασυνεπης,να πηγαινει σπιτι του.........

Εκείνος που δεν έχει κάποιο πνευματικό (έστω κάποιες περιόδους) έχει γέροντά του το Διάβολο! Αυτό είναι το απόσταγμα της εμπειρίας των Αγίων Πατέρων και της Εκκλησίας μας.
και εδω διαφωνω.........
ο πνευματικος δεν ειναι ο χριστος.......ειναι υπηρετης του χριστου.........
αρα η ελλειψη πνευματικου δεν συνεπαγεται ελλειψη πιστης ........
δλδ αν βρεθω στην ερημο με δεκα μαυρους χουτου........τοτε οπως τα λες...δεν υπαρχει περιπτωση να χαρακτηριστω πραγματικος χριστιανος ελεω απουσιας πνευματικου............
συμπερασματικα λεγω οτι η υπαρξη πνευματικου ειναι επιλογη,οχι προϋποθεση ή κριτηριο μετρησης της πιστης του ανθρωπου.........
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αχ αχ! αλοίμονο αδελφέ διότι ομιλείς πολύ σκληρά και χωρίς να σκέφτεσαι τί λέγεις! Δυστυχώς δεν γνωρίζεις τί είναι η Υπακοή! Να είσαι σίγουρος πώς εσύ και εγώ και όλοι δε θα κριθούμε βάση του Πνευματικού μας αλλά μόνον για τους εαυτούς μας και τις πράξεις μας! Και κακός να είναι ο Πνευματικός σου αδελφέ εσύ οφείλεις δύο πράγματα να κάμνεις!
Πρώτον εάν είσαι μοναχός ή κληρικός να κάμνεις τελεία Υπακοή στο Γέροντα και ας είναι "στραβόξυλο" γιατί η σωτηρία σου θα είναι αυτό το "στραβόξυλο" και όχι ο εαυτός σου!
Δεύτερον εάν είσαι λαϊκός έχεις την επιλογή να αλλάξεις τον Πνευματικό σου και να αναζητήσεις άλλον!
Τί καλό που θα ήταν να σκεφτόμασταν λίγο πριν μιλήσουμε! πόσο διαφορετικά θα ήταν πολλά!
Πατέρα Αντώνιε εύχεσθε και προσεύχεσθε ίνα Κύριος ελεείηση ημάς και υμάς για τον εγωισμό όλων μας και την αμυαλοσύνη μας!

"δλδ αν ο πνευματικος σου πει οτι εισαι ο μεγας αλεξανδρος και να πας στην περσια να παρεις κεφαλια,θα πας;
και ο πνευματικος ειναι ανθρωπος και ελεγχεται......... " είπες αδελφέ και σου παντώ με αγάπη! Και βέβαια αν ο Γέροντας σου πεί να πας στην Περσία και να κόψεις κεφάλια ή να πέσεις στο γκρεμό ή να κόψεις το κεφάλι σου θα πείς "να `ναι ευλογημένο" και θα το κάμνεις και ο Θεός επειδή βλέπει την αγόγκυχτη Υπακοή στο Γέροντα θα μεριμνήσει για το αν θα επιτρέψει να πέσεις στο γκρεμό ή αν θα κόψεις τη κεφαλή σου κτλπ! Όσο για το ό,τι είναι άνθρωπος ο Πνευματικός ναί είναι αλλά δεν έγινε και τυχαία Πνευματικός! Μην έχεις την εντύπωση πως όλοι οι κληρικοί είναι και Πνευματικοί και Εξομολόγοι? Και αυτοί που είναι θα κριθούν ανάλογα για τα έργα και τους λόγους τους, εσύ πάντως μην ανησυχείς δεν θα δώσεις αναφορά στο Θεό για το Πνευματικό σου, ο Πνευματικός θα δώσει για σένα αναφορά! Μάθε τί είναι Υπακοή αδελφέ, θα σου κάνει καλό και σε εσένα και σε άλλους! Ο Θεός μαζί σου!
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: βοήθεια Θεού

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Φαντάζομαι καταλαβαίνετε ότι δεν βρίσκομαι όλη μέρα στο διαδίκτυο και μάλιστα απουσιάζω ορισμένες μέρες, όπως τώρα που μπήκα μετά από δύο ολόκληρα εικοσιτετράωρα!!!
Αυτό εννοείται. Είναι κάτι που ήδη σας το έχω γράψει.
Δεν τίθεται θέμα αργοπορίας να μου απαντήσετε. Είναι απολύτως κατανοητό.
Αν θέλουμε σαφείς απαντήσεις πρέπει να είμαστε περισσότερο σαφείς και συγκεκριμένοι στις ερωτήσεις. Η πνευματική ζωή δεν είναι φιλοσοφία όπως νομίζουν μερικοί αλλά καθημερινή πράξη!
Και αυτό είναι κατανοητό αλλά νομίζω πως ήμουν όσο πιο σαφής γινόταν μέσα απο το απλοϊκό παράδειγμα που χρησιμοποίησα.
Σαφώς και δεν αντιμετωπίζω - προσωπικά τουλάχιστον - την πνευματική ζωή ως φιλοσοφία ή ως χόμπυ για να γίνεται κουβέντα και μόνο.
Τα ερωτήματα μου είναι μεγάλης σημασίας και λαμβάνω σοβαρά υπ' όψιν ότι μου γράφετε.
Λοιπόν θέλω διευκρίνιση για το τι σημαίνει εκείνο το βοήθεια Θεού.
Επίσης τι σημαίνει διαφωνία του πνευματικού σε αντίθεση με το θέλημα του Θεού, ας γίνει πιο συγκεκριμένο παρακαλώ...
Τώρα μου βάζετε δύσκολα. .
Πολλά πράγματα μπορεί να φανούν χαζά ή ακόμα και παρανοϊκά για ανθρώπους που δε με έχουν δεί ποτέ και δε με έχουν συναναστραφεί.
Και εδώ έγκειται και η δυσκολία μου να απαντήσω στο τι εννοώ βοήθεια θεού.
Βοήθεια Θεού κατ' εμέ, μπορεί να είναι κάποια απτά σημάδια, εν καιρώ προσευχής όπου αποζητάμε απαντήσεις απο το Θεό, κάποια οράματα ίσως ή κάποια όνειρα. Γνωρίζω βέβαια, πως πρέπει να υπάρχει φώτιση απο το Θεό για να μπορούμε να διακρίνουμε αν η βοήθεια που μας δίνεται είναι εκ Θεού ή εκ Διαβόλου.
Στο παράδειγμα μου όμως, υποθέτουμε πως η βοήθεια είναι α π ο δ ε δ ε ι γ μ έ ν α εκ Θεού.
Και εδώ έρχομαι και στο αμέσως επόμενο που ρωτάτε (αν και νοιώθω πως επαναλαμβάνομαι κουραστικά):
Αν λοιπόν ο Θεός βοηθήσει σε κάτι που θέλουμε και μάλιστα μας το προσφέρει στο διπλάσιο απο ότι το είχαμε φανταστεί ή ελπίσει (όπως στην περίπτωση του Ιωβ επί παραδείγματι) αυτό αυτόματα μας δίνει τη σιγουριά ότι είναι σωστό και ότι προφανώς βαδίζουμε σε καλό δρόμο.
Αν αυτό όμως όταν το πούμε στον πνευματικό μας το θεωρήσει αμαρτία;
Τι κάνει ο πιστός στην προκειμένη;

Φοβούμαι ότι πιο σαφής δε μπορώ να γίνω.
Προσπάθησα όσο μπορούσα.
Ευχαριστώ και πάλι.

Επίσης, απο τους υπόλοιπους χρήστες, τέθηκε το θέμα της Υπακοής στον Πνευματικό.
Δε μπορώ να μην εκφέρω μια άποψη πάνω σε αυτό γιατί με κέντρισε.
Νομίζω πως έχετε μπερδέψει την Υπακοή με την Παθητικότητα.
Ο άνθρωπος δεν είναι άβουλο όργανο.
Αν ήταν να κάνουμε τυφλή υπακοή στον Πνευματικό, τότε τι νόημα θα είχε η ελευθερία της επιλογής που μας έδωσε ο Χριστός;
Εκτός αυτού, πιστέυω πως μία "τεμπέλικη ψυχή" το μόνο που έχει να κάνει, είναι να συμβουλεύεται για τα πάντα τον Πνευματικό και να ακολουθεί πιστά αυτά που εκείνος λέει.
Οπότε, αυτομάτως δεν παίρνει καμμιά ευθύνη για τίποτε αφού θα είναι υπεύθυνος για τις κατευθύνσεις και συμβουλές ο Πνευματικός και μόνο.
Σαν μετάθεση ευθυνών και ευθυνοφοβία μου μοιάζει αυτό και γι' αυτό χρησιμοποιήσα το επίθετο τεμπέλικη.
Τυφλή υπακοή απέναντι στον Χριστό είναι κάτι που με βρίσκει πέρα για πέρα σύμφωνη.
Απο όλο αυτό, νομίζω πως ξεπηδάει ένα άλλο θέμα, πολύ λεπτό και σοβαρό:
Η λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ Θρησκόληπτου και Θρησκευόμενου.

Ευχαριστώ.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μάλλον αδελφή μου δεν έχεις αντιληφθεί τί σημαίνει Υπακοή μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησιολογική Ζωή του πιστού! Σαφώς και ο άνθρωπος δεν είναι άβουλο όν αλλά ενλογο και με νοημοσύνη και που ο Θεός του έχει δώσει την δυνατότητα να επιλέγει! Δεν ομιλούμε για το δικαίωμα του σκέπτεστε! Η Υπακοή αδελφή μου είναι εχθρός της αμαρτίας διότι με την Υπακοή νεκρώνεται "η φύσις, η φθαρτή και η φύσις, η εκ Θεού δωθείσα εις τα Άνω άγεται!"
Σαφώς και έχεις το δικαίωμα του να επιλέξεις πώς θα αγωνίσθεις! Οι πατέρες όμως έχουν ορίσει κάποια πράγματα τα οποία Σωτηριολογικά είναι κοινώς αποδεκτά μέσα στην Εκκλησία ότι είναι όπλα που κατα αρχάς σμιλεύουν την ιδιοσυγκρασία του νοός και μειώνουν την δεκτικότητα του στην πτώση του αμαρτήματος, παράλληλα δε ανδριεύουν το θέλημα για Σωτηρία!
Αδελφή μου έχω την υποψία πώς βάζεις την λογική σε πράγματα που δεν χωρεί! Μπορεί να κάμνω λάθος και συγχώρεσέ με αλλά αυτήν την εντύπωση μου δίδεις όταν μου λέγεις "περί τεμπέλικης ψυχή" ή περι "Υπακοής και Παθητικότητας".
Εάν έχεις Πνευματικό καλό θα είναι να τον ρωτήσεις για το τί είναι η Υπακοή, εάν πάλι δεν έχεις μπορείς να ζητήσεις από τον πατέρα Αντώνιο που ως Ιερομόναχος και έχοντας αυτήν την ευλογία να βρίσκεται στο Άγιον Όρος κοντά σε Πνευματικούς ανθρώπους που καθημερινώς βιώνουν το νόημα της τελείας Αγάπης και Υπακοής, να σε πληροφορήσει σχετικά!
Καλό είναι που είσαι ανήσυχο πνεύμα κοίτα όμως να οδηγείς την ανησύχια αυτή προς τα Άνω και όχι τα Κάτω! Ο Θεός μαζί σου!
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

"ο ακούων υμάς Εμέ ακούει και ο αθετών υμάς Εμέ αθετεί&

Δημοσίευση από pAntonios »

lovebird έγραψε:και κατι ακομα........
εχεις σκεφτει ποτέ πόσο εγωιστικο και υπερηφανο ειναι αυτο που λες;............
δεν υπαρχει ανθρωπος που δνε κανει λαθη............
Σε δικαιολογώ διότι έχεις άγνοια των Αγίων Γραφών και της χριστιανικής πίστεως. Διαφορετικά δεν θα μιλούσες με τον τρόπο αυτόν.
Δεν μίλησα εγώ για αλάθητο άνθρωπο (αναρωτήσου εσύ άραγε είσαι;!!!) αλλά για το μυστήριο της εξομολογήσεως (και πνευματικής πατρότητος) στην Εκκλησία που το έχει συστήσει ο Χριστός και όχι κάποιος φιλόσοφος! Αν ανοίξεις το Ευαγγέλιο (σου συνιστώ να το κάνεις μια ανάγνωση πρώτα και μετά να λέμε την άποψή μας...) θα δεις ότι ο Χριστός είπε στους Αποστόλους "αν τινων αφητε τας αμαρτίας αφίενται αυτοίς, αν τινων κρατητε κεκράτηνται"(Ιωαν.20,23) που σημαίνει εξουσία να συγχωρούν αμαρτίες...
Επίσης σε άλλη περίσταση τους είπε: "ο ακούων υμάς Εμέ ακούει και ο αθετών υμάς Εμέ αθετεί" (Λκ.10,16)... ΑΥτό σημαίνει ότι μέσα στο μυστήριο της μετανοίας ο εξομολογούμενος δεν υπακούει τον πνευματικό αλλά τον ίδιο το Θεό, όσο κι αν αυτό ξενίζει και ξυνίζει μερικούς...

Όποιος θέλει φυσικά υπακούει και στο μέτρο που μπορεί. Ο Θεός δεν βάζει το μαχαίρι σε κανέναν. Αλλά σκεφτείτε όταν σήμερα πολλοί άνθρωποι είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν έναν τυχαίο γκουρού σε όποιο μέρος της γης, είναι τραγικό εμείς να μην βλέπουμε τη δωρεά του Θεού να Τον ακολουθήσουμε μέσω ενός φωτισμένου πνευματικού.
Διάλεξε τώρα εσύ μεταξύ των χιλιάδων πνευματικών που υπάρχουν...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pAntonios την Δευ Μαρ 03, 2008 9:35 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Καλά τα λέτε πατέρα Αντώνιε, φοβούμαι όμως εκείνον τον προφητικό λόγο του Προφήτου Ιωάννου του Προδρόμου που ακόμα και στις μέρες μας συνεχίζει να επαληθεύεται! "Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!"
Η Φωνή είναι ο Λόγος του Θεού, η βοήση ο λόγος του Πνευματικού, η έρημος είναι ο εγωισμός μας και η άρνηση να δεχθούμε τα λάθη της άγνοιάς μας! Μνήσθητι Κύριε
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”