Ακηδία: Μια επικίνδυνη πνευματική ασθένεια

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

prokopi
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από prokopi »

Καλημέρα σε όλους.
Σήμερα το πρωί, καθώς πήγα στο γραφείο έτυχε κατά τύχη να βάλω και να ακούσω την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσσού κ. Αθανάσιο για το θέμα της ακηδίας.

Επειδή είναι πολύ δύσκολο να καταγράψω όλα αυτά τα πολύ οφέλιμα που αναφέρει στην ομιλία του και θα ήταν προτιμότερο να τις ακούσετε κατά ακρίβειν μπορείτε να της βρείτε στο site www.pigizois.net, του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Βαρείας Μυτιλήνης.
http://www.pigizois.net/arxodariki/omil ... ia_01.mp3α

http://www.pigizois.net/arxodariki/omil ... dia_02.mp3
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

panagiotis2008 έγραψε:Filota το γεγονός οτί γυρνάω στην Αθήνα για να μείνω οριστικά,φεύγοντας από την πόλη που σπουδάζω κι η οποία είναι 440 χιλιόμετρα μακρυά της είναι επαρκής λόγος για να αλλάξω πνευματικό?
Και να βρω έναν στην Αθήνα.
Ναι Παναγιώτη μάλλον είναι. Άντε με το καλό να πας να υπηρετήσεις και την πατρίδα.
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Ionas wrote
Καλησπέρα

Λέει ο ο Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης ότι: Όσο πιο μεγάλο είναι αυτό που θα πάρουμε τόσο πιο μεγάλο πόλεμο έχουμε από τον πονηρό...
Μα φίλε μου Ιωνά εγώ δεν φοβάμαι τον διάβολο και τον πόλεμό του όσο πιο στέρεος στην πίστη και επίμονος στον αγώνα και άγρυπνος σε εγρήγορση για τους ξαφνικούς κινδύνους και πειρασμούς είναι ο στρατιώτης του Χριστού τόσο ευκολότερα αντιμετωπίζει τον πόλεμο και επιφέρει πλήγματα στον εχθρό που τον αναγκάζουν να υποχωρεί καθώς τον κατακόπτει η επίκληση της Ευχής "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με τον αμαρτωλόν" που είναι δίστομο μαχάίρι που βυθίζεται στην καρδιά των δαιμόνων.
Κύριος φωτισμός μου καί Σωτήρ μου, τίνα φοβηθήσομαι; Κύριος υπερασπιστής τής ζωής μου, από τίνος δειλιάσω;(Ψαλμ.26).
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”