4. Ένα παιδί που δε θα γνωρίσει τους φυσικούς γονείς και στην καλύτερη περίπτωση θα δοθεί για υιοθεσία στη δε χειρότερη θα καταλήξει στα αζήτητα ενός βροφοκομείου......filotas έγραψε:
Αν από μια άσκεφτη κι επιπόλαια σχέση προκύψει εγκυμοσύνη τι θα γίνει;
1. Ένας εξ ίσου άσκεφτος κι επιπόλαιος γάμος.
2. Ένα παιδί χωρίς τον ένα απ' τους 2 γονείς.
3. Ένας φόνος.
Το να είναι κάποιος κατά των προγαμιαίων σχέσεων είναι ΟΚ;
Συντονιστής: Συντονιστές
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το να είναι κάποιος κατά των προγαμιαίων σχέσεων είναι Ο
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Εγώ από την άλλη δεν είχα ερωτικούς δεσμούς και σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια αλλα πόρνευσα μια φορά αλλά ήταν η χειρότερη μορφή πορνείας αδιανόητη για την σκέψη ενός πραγματικού χριστιανού.
Μετά από λίγο καιρό μετανόησα κι αφού διάβασα μια φράση του Αποστόλου Παύλου επί του θέματος-που ρωτάει αφού τα σώματα ενώνονται γιατί κανεις τον εαυτό σου ένα με την πόρνη?-προσγειώθηκα ανώμαλα,έφριξα και το σκυλομετάνιωσα.
Και προσέχω αυτό που μου αποκάλυψε ο Θεός είναι οτι οι προγαμιαίες σχέσεις είναι αμαρτία γιατί μολύνουν το σώμα του ανθρώπου και μέσω αυτού αρρωσταίνει η ψυχή.
Νομίζω apelpis οτί δε μια παρέα που αποτελείται από άτομα εκτός Εκκλησίας δεν χρειάζεται να το πεις οτί είσαι κατά των προγαμιαίων σχέσεων έτσι στο άσχετο,γιατί θα έχουν κοσμικό φρόνημα και θα αρχίσουν τότε οι ειρωνίες,τα χαμόγελα και οι εμπαιγμοί των άλλων προς το πρόσωπό σου και θα σου πουν την γνωστή καραμέλα "Τώρα έχουν αλλάξει οι εποχές,αυτά είναι παρωχημένα πράγματα " γιατί έτσι μιλάνε οι κοσμικόφρονες.
Αν όμως σε ρωτήσουν ποιά είναι η γνώμη σου πάνω σε αυτό το θέμα,να τους πεις οτί είσαι κατά των προγαμιαίων σχέσεων χωρίς περιστροφές,τότε για να κάνεις την ομολογία της πίστεως σου,και να ειπωθεί το σωστό .
Χωρίς όμως να μιλήσετε γι'αυτό το θέμα,επειδή έχουν γίνει καθεστώς οι προγαμιαίες σχέσεις στην Ελλάδα και γενικά εδώ και 15-20 χρόνια,τείνουν να το θεωρούν φυσιολογικό και όλα τα άλλα λάθος τότε να μην το πεις ,αν όμως σε ρωτήσουν αν έχεις σχέση τότε να τους το πεις χωρίς ντροπές και ο Θεός θα χαρεί.
Μετά από λίγο καιρό μετανόησα κι αφού διάβασα μια φράση του Αποστόλου Παύλου επί του θέματος-που ρωτάει αφού τα σώματα ενώνονται γιατί κανεις τον εαυτό σου ένα με την πόρνη?-προσγειώθηκα ανώμαλα,έφριξα και το σκυλομετάνιωσα.
Και προσέχω αυτό που μου αποκάλυψε ο Θεός είναι οτι οι προγαμιαίες σχέσεις είναι αμαρτία γιατί μολύνουν το σώμα του ανθρώπου και μέσω αυτού αρρωσταίνει η ψυχή.
Νομίζω apelpis οτί δε μια παρέα που αποτελείται από άτομα εκτός Εκκλησίας δεν χρειάζεται να το πεις οτί είσαι κατά των προγαμιαίων σχέσεων έτσι στο άσχετο,γιατί θα έχουν κοσμικό φρόνημα και θα αρχίσουν τότε οι ειρωνίες,τα χαμόγελα και οι εμπαιγμοί των άλλων προς το πρόσωπό σου και θα σου πουν την γνωστή καραμέλα "Τώρα έχουν αλλάξει οι εποχές,αυτά είναι παρωχημένα πράγματα " γιατί έτσι μιλάνε οι κοσμικόφρονες.
Αν όμως σε ρωτήσουν ποιά είναι η γνώμη σου πάνω σε αυτό το θέμα,να τους πεις οτί είσαι κατά των προγαμιαίων σχέσεων χωρίς περιστροφές,τότε για να κάνεις την ομολογία της πίστεως σου,και να ειπωθεί το σωστό .
Χωρίς όμως να μιλήσετε γι'αυτό το θέμα,επειδή έχουν γίνει καθεστώς οι προγαμιαίες σχέσεις στην Ελλάδα και γενικά εδώ και 15-20 χρόνια,τείνουν να το θεωρούν φυσιολογικό και όλα τα άλλα λάθος τότε να μην το πεις ,αν όμως σε ρωτήσουν αν έχεις σχέση τότε να τους το πεις χωρίς ντροπές και ο Θεός θα χαρεί.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το να είναι κάποιος κατά των προγαμιαίων σχέσεων είναι Ο
Εκτός του ότι συμφωνώ (τι πρωτότυπο!) με τον filotas, να προσθέσω σ' αυτό που είπε : "...για να μας γλυτώσει πολλά βάσανα", ότι οι περισότεροι γάμοι στις ημέρες μας που έχουν προβλήματα (όσοι δεν καταλήγουν γρήγορα σε ναυάγιο) οφείλονται σ' αυτό ακριβώς : στις προγαμιαίες σχέσεις.filotas έγραψε:Δε μου λέτε, γιατί πιστεύετε ότι ο Κύριος μας ζητά να μην έχουμε προγαμιαίες σχέσεις, για να μας βασανίσει; Αυτός που θυσιάστηκε για μας πάνω στο σταυρό είναι δυνατόν να μας ζητά κάτι, αν δεν είναι για να μας γλυτώσει από πολλά βάσανα;
Παραθέτω απόσπασμα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου:
Νομίζεις ότι συμβάλλει λίγο στην επιτυχία του γάμου το να νυμφευθεί ένας αγνός νέος μια παρθένο; Αυτό συμβάλλει πολύ στη διατήρηση της αγνότητας της γυναίκας και όχι μόνο του νέου. Και το συναίσθημά τους θα είναι τότε καθαρό. Το σπουδαιότερο από όλα είναι ότι τότε ο Θεός θα είναι περισσότερο σπλαχνικός και θα γεμίσει το γάμο εκείνο με άφθονες ευλογίες, όταν συζούν σύμφωνα με την εντολή Του. Και βοηθά, ώστε να μείνει άσβηστος αυτός ο έρωτας. Και όταν ο άνδρας αιχμαλωτιστεί από τον πόθο προς τη γυναίκα του, θα αδιαφορήσει για κάθε άλλη γυναίκα.
Σε πολεμάει η γυναίκα σου όταν έρχεσαι στο σπίτι, σε υποδέχεται σαν θηρίο, ακονίζει τη γλώσσα της σαν μαχαίρι; Είναι λυπηρό μεν το πράγμα, γιατί η βοηθός σου έγινε αντίπαλος, όμως ερεύνησε τον εαυτό σου, μήπως κατά την νεανική σου ηλικία έδειξες μοντέρνα και ελευθεριάζουσα συμπεριφορά απέναντι σε κάποια γυναίκα και το τραύμα που προξένησες σε γυναίκα θεραπεύεται με γυναίκα και αυτή η ίδια χειρουργεί την ξένη σαπισμένη πληγή. Κι αν ακόμη δεν το γνωρίζει η ίδια που χειρουργεί, το γνωρίζει όμως ο γιατρός Θεός. Γιατί Αυτός χρησιμοποίησε αυτήν εναντίον σου και σαν νυστέρι. Κι όπως ακριβώς το νυστέρι δεν ξέρει αυτό που κάνει, αλλά την θεραπεία την γνωρίζει μόνο ο γιατρός, έτσι και αν ακόμη δεν το γνωρίζει η γυναίκα που πληγώνει, αλλά ούτε και ο άνδρας που πληγώνεται γνωρίζει την αιτία της πληγής, ο Θεός, σαν πνευματικός γιατρός που είναι, γνωρίζει το συμφέρον.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Παναγιώτη, μήπως αυτό το βαθύ τραύμα δεν έχει επουλωθεί ακόμη και σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο άσχημα για το Γάμο και τις συζυγικές σχέσεις;
Μια λάθος εμπειρία, όσο τραυματική και νά 'ναι δεν μπορεί να προσδιορίζει μια ολόκληρη ζωή. Ο Γάμος είναι πολύ περισσότερο από μια σαρκική σχέση. Είναι μια σχέση αλληλοϋποστήριξης δυο ανθρώπων που αγαπιούνται, με στόχο τον Ουρανό. Για σκέψου το κι έτσι.
Μια λάθος εμπειρία, όσο τραυματική και νά 'ναι δεν μπορεί να προσδιορίζει μια ολόκληρη ζωή. Ο Γάμος είναι πολύ περισσότερο από μια σαρκική σχέση. Είναι μια σχέση αλληλοϋποστήριξης δυο ανθρώπων που αγαπιούνται, με στόχο τον Ουρανό. Για σκέψου το κι έτσι.
[quote="filotas"
Μια λάθος εμπειρία, όσο τραυματική και νά 'ναι δεν μπορεί να προσδιορίζει μια ολόκληρη ζωή. Ο Γάμος είναι πολύ περισσότερο από μια σαρκική σχέση. Είναι μια σχέση αλληλοϋποστήριξης δυο ανθρώπων που αγαπιούνται, με στόχο τον Ουρανό. Για σκέψου το κι έτσι.[/quote]
Συμφωνω ! στο γαμο εκτος απο τον ανδρα και τη γυναικα ,πρεπει να ειναι παντα παρων και ο Χριστος.
Αν βρεθει ο καταλληλος συντροφος φυσικα...
Μια λάθος εμπειρία, όσο τραυματική και νά 'ναι δεν μπορεί να προσδιορίζει μια ολόκληρη ζωή. Ο Γάμος είναι πολύ περισσότερο από μια σαρκική σχέση. Είναι μια σχέση αλληλοϋποστήριξης δυο ανθρώπων που αγαπιούνται, με στόχο τον Ουρανό. Για σκέψου το κι έτσι.[/quote]
Συμφωνω ! στο γαμο εκτος απο τον ανδρα και τη γυναικα ,πρεπει να ειναι παντα παρων και ο Χριστος.
Αν βρεθει ο καταλληλος συντροφος φυσικα...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
-
Gewrgiosgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Όχι,δεν είναι αυτό απλά δεν θέλω να κάνω σ.. ή να κάνω παιδιά,αυτό είναι το πρόβλημα,θέλω να αγαπώ όλες τις γυναίκες το ίδιο,δεν θέλω να περιορίσω την αγάπη μου σε μία.
Τα παιδιά όλου του κόσμου είναι και παιδιά μου,γιατί να κάνω δικά μου παιδιά και να θεωρούνται μόνο αυτά δικά μου?
Η γιατί να τα αγαπάω περισσότερο από τα άλλα?αυτό είναι αδικία.
Τα παιδιά όλου του κόσμου είναι και παιδιά μου,γιατί να κάνω δικά μου παιδιά και να θεωρούνται μόνο αυτά δικά μου?
Η γιατί να τα αγαπάω περισσότερο από τα άλλα?αυτό είναι αδικία.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.