γονείς

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1428
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Θεσσαλῶν Νίκη

Δημοσίευση από ntinoula »

theodora έγραψε:Όταν τιμάω τους γονείς μου, για μένα σημαίνει πως τους δίνω κάποια αξία-κάποια τιμή, όχι σαν πρόσωπα αλλά σαν ιδιότητες............ σαν γονείς !
Θεοδώρα για μένα είναι λίγο σκληρά τα λόγια σου. Όλοι οι άνθρωποι είναι εικόνες Θεού, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, από τον πιο αμαρτωλό μέχρι τον πιο Άγιο. Κι από τη στιγμή που σεβόμαστε το Θεό, σεβόμαστε και τις εικόνες του. Πόσο μάλλον αν αυτοί οι άνθρωποι, είναι αυτοί που μας φέρανε στον κόσμο. Δεν τους σεβόμαστε απλά σαν ιδιότητα, αλλά και σαν ανθρώπους. Ποτέ και κανείς δεν είναι τέλειος, παρά μόνο ο Θεός. Και οι γονείς θα κάνουν λάθη, ίσως και περισσότερα από τους υπόλοιπους στην προσπάθειά τους να είναι γονείς. Δεν γεννήθηκαν γονείς, έγιναν. Δεν τους σεβόμαστε μόνο ως γονείς αλλά και ως γονείς. Πιστεύω μόνο όποιος έχει γίνει γονέας μπορεί να καταλάβει την πραγματική δυσκολία. Και θα το καταλάβουμε μια μέρα όταν γίνουμε και οι υπόλοιποι.

Συγνώμη επίσης που θα το πω, αλλά ο γονέας δεν έχει την ίδια αξία με τον γείτονα, τον συνάδελφο ή τον οποιοδήποτε άλλο. Πολύ σκληρό θα έλεγα να τους συγκρίνουμε με ένα γονέα. Και δεν είναι τυχαίο ότι για τους γονείς υπάρχει ειδική εντολή (ανάμεσα στις 10 εντολές) από το Θεό. Που σημαίνει ότι έχουν ιδιαίτερη αξία. Στην προσπάθεια του ο γονιός να βοηθήσει θα πει και μια κουβέντα παραπάνω, θα πει και κάτι άσχημο, αλλά δε θα το κάνει με πρόθεση να προσβάλλει το παιδί του. Μην είσαι τόσο απόλυτη. :( (Δε μιλάω για εξαιρέσεις).

YΓ Δεν είπα μιλάς σκληρά, για μένα είναι λίγο σκληρά κάποια από τα λόγια σου. :oops:
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1482
Εγγραφή: Παρ Μαρ 03, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: https://theomezcrochet.blogspot.com/
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ntinoula......... σε τίποτα από όσα έγραψες δεν διαφωνώ. Τους γονείς μας πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε όχι σαν όλους τους άλλους ανθρώπους αλλά ακόμα περισότερο να τους σεβόμαστε και να τους τιμούμε επειδή είναι ΓΟΝΕΙΣ, και πολύ δε περισότερο επειδή αυτή είναι η εντολή του Κυρίου μας και τους ξεχωρίζει από τους άλλους ανθρώπους.
Διορθώνω την αρχική μου πρόταση
" Όταν τιμάω τους γονείς μου, για μένα σημαίνει πως τους δίνω κάποια αξία-κάποια τιμή, όχι σαν πρόσωπα αλλά σαν ιδιότητες............ σαν γονείς !"
και προσθέτω και τις λεξούλες "μ ό ν ο .... κ α ι "

" Όταν τιμάω τους γονείς μου, για μένα σημαίνει πως τους δίνω κάποια αξία-κάποια τιμή, όχι Μ Ο Ν Ο σαν πρόσωπα αλλά Κ Α Ι σαν ιδιότητες............ σαν γονείς !"

Σε ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση ntinoula.
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1428
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Θεσσαλῶν Νίκη

Δημοσίευση από ntinoula »

Οk. :)
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 480
Εγγραφή: Δευ Απρ 28, 2008 5:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Κι εγώ τα ίδια προβλήματα είχα με τους γονείς μου Μariatzela,συνέχεια προσπαθούσα κι εγώ να μην αντιδρώ όταν μου φέρονταν άσχημα ,αλλά δεν τα κατάφερα και τα κατάφερα μόνο με την Προσευχή καθημερινά ,ο Ιησούς με βοήθησε και μόνο χάρη στην βοήθειά Του το πέτυχα.
Κι εσύ κάνε το ίδιο και σε σένα θα προσφέρει απλόχερα την βοηθειά Του και θα τα καταφέρεις. :)
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
alexandergreek
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 126
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 22, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: Αλέξανδρος - Αθηνα

Re: γονεις

Δημοσίευση από alexandergreek »

mariatzela έγραψε:καλησπέρα σε όλους.
Έχω μια απορία-προβληματισμό. Πως καταφέρνει κάποιος να ακολουθήσει την εντολή "τίμα την μητέρα σου και τον πατέρα σου", να μην εκνευρίζεται να μη κατακρίνει και να συγχωρεί τους γονείς του, όταν βιώνει αδιαφορία και αδικία, ειτε προς τον ίδιο είτε προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας;
Όταν αποφάσισα να μείνω μόνος, σε δικό μου σπίτι, οι σχέσεις βελτιώθηκαν δραματικά. Τώρα είμαστε μια χαρά. Κάποια στιγμή δεν αντέχεται η κατάσταση και όταν βρούμε το δικό μας χώρο, αναπαυόμαστε ψυχικά και φτιάχνουν οι σχέσεις. Αυτό απο την εμπειρία μου, εσύ σκέψου και προσευχήσου.

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ όμως μη βρίζεις τους γονείς σου! θα πεθάνεις πρόωρα... Τιμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου ίνα ευ σοι γένοιτο έτι μακροχρόνιος γένοις επί γης = για να ζήσεις πολλά χρόνια.

Ήξερα μια κοπέλα που έβριζε τη μάνα της χυδαία. Πέθανε 20 ετών...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”