Δεν μπορώ να προσευχηθώ!!

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Εγραψα μια φορα κατι να στειλω και το μετανιωσα!Μετα ξανασκεφτηκα και ειπα θα απαντησω ,γιατι πραγματικα στεναχωρεθηκα .
Εχω σκεφτει πολυ ωρα για αυτο που ειπε για την ειρωνεια και δεν μπορεσα να θυμηθω να εκανα κατι αντιστοιχο.Δεν θελω να δικαιολογηθω και αντιθετως παραδεχομαι ολα τα αλλα που ειπε και τον ευχαριστω πραγματικα για το ταρακουνημα(Δεν το λεω ειρωνικα).Ως ενα βαθμο ισως ειναι αληθεια.Ως ενα βαθμο.Γιατι το πρωι δουλευω και ερχομαι μετα τις 2 σπιτι.Αρα δεν μπορω να ξημεροβραδιαζομαι.Οτι ασχολουμε δεν το κρυβω ,γιατι δεν εχω με ποιον αλλον να μιλησω για πνευματικα θεματα.Και αγαπαω τοσο πολυ τον Χριστο και την Παναγια μας ,το θεο ,τους γεροντες , το Αγιον Ορος που με αυτα που διαβαζω εδω ερχομαι λιγο πιο κοντα σε αυτο που αγαπαω.
Δεν θελω να σε φερω σε δυσκολη θεση ,αλλα καποια στιγμη αν εχεις ωρα ,πες μου σε παρακαλω που σε ειρωνευτηκα!!!Δεν μου αρεσει να με ειρωνευονται ,για αυτο δεν ειρωνευομαι και εγω.Αν το εκανα δεν το θυμαμμαι, αλλα να ξερεις οτι πιο πολυ στεναχωρεθηκα ,που στεναχωρεσα καποιον ανθρωπο(αν το εκανα)απο οτι με ολες τις κατηγοριες σου.Σας ζηταω ολους συγνωμη!! :sad:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

smarti έγραψε:
Γιά πρόσεξε λοιπόν κι΄ αυτό, καί μετά έλα καί ειρωνεύσου με...
Δεν συνηθιζω ποτε να ειρωνευομαι ανθρωπους!!!!!
Αν ομως το εκανα χωρις να το καταλαβω ,τοτε σας ζηταω ολόυς συγνωμη.
Πολυ με στεναχωρεσες.Αλλα δεν πειραζει.ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ.
Σμαρω μου καλή. Θα μπορούσα να στο γράψω και σε πμ αλλά είναι καλύτερα edo γιατί όλοι είμαστε αδέλφια μεταξύ μας και μία χαζομάρα να πω δεν θα με παρεξηγήσουν.
Όταν βάζουμε ένα θέμα, μία απορία, μιά ερώτηση, κάτι τις τέλος πάντων, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ γνώμεις, απόψεις διαφορετικές με την κατάλληλη σάλτσα πάντα.
Δεν απολογούμαστε σε κανέναν, δεν κρίνουμε την γνώμη του άλλου όταν δεν συμφωνεί με την δική μας, και προπαντός δεν παίρνουμε κάτι προσωπικά.
Φαντάζομαι πως δεν υπάρχουν προσωπικές σχέσεις εδώ μέσα. Απαντάει ο καθένας κατά την αποψή του.
Εσύ γιατί τώρα στενοχωριέσαι και χαλιέσαι?
Το λέω γιατί στο τέλος θα φοβόμαστε να πούμε την γνώμη μας, μη τυχόν και παρεξηγηθούμε, ή στενοχωρήσουμε κάποιον.
Τί λες? Έχω άδικο?
Σου απάντησε κάτι ένας αδελφός και σε χαρακτήρισε..........είρωνα? Καί? Και λοιπόν τι φαντάζεσαι? Πως έχεις στενοχωρήσει κάποτε τον αδελφό και δεν το θυμάσαι?
Μην τρελλαίνεσαι σε παρακαλώ πάρα πολύ.
Κοίτα την ουσία! Και την σάλτσα πέταξε την εάν σε χαλάει!
Έχεις σκεφτεί πως έχουμε γίνει υπερευαίσθητοι χωρίς λόγο και αιτία? Μήπως έχουμε υπερχείληση εγωισμού ?
Και άντε και απάντησες κάπου κάποτε ειρωνικά!!
Ανθρωπος δεν είσαι εσύ? Ή μήπως έβγαλες κι εσύ φτερά και δεν το ξέρω?
Σκέψου το. Προβληματίσου. Στείλε το πμ σου να ζητήσεις συγνώμη εάν αυτό σε αναπαύει, εξομολογήσου, ΑΛΛΑ να είσαι σίγουρη για πιό πράγμα απολογείσαι, ζητάς συγχώρεση, εξομολογήσαι.........
Τί άλλο να πώ?
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Εχεις δικαιο Θεοδωρα.Εχω πολυ εγωισμο μεσα μου ,γι αυτο γινονται ολα.Σε ευχαριστω για ολα!! :)
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
ktistos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από ktistos »

Η αλήθεια είναι πως αλλιώς κρίνεις έναν άνθρωπο χωρίς να τον γνωρίζεις, και αλλιώς αφού τον γνωρίσεις.
Αυτό έπαθα κι εγώ εδώ στο φόρουμ!
Από την στιγμή που περάσαμε στην φάση της προσωπικής επαφής και γνωριμίας τους νιώθω όλους πολύ διαφορετικά!
Αισθάνομαι και πολλές φορές καταλαβαίνω γιατί γράφει ο καθένας όπως γράφει εδώ μέσα και δεν χαλιέμαι καθόλου! :D :D
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ωστε λοιπον λες...και πιστευεισ οτι δεν μπορεισ να προσευχηθεις........
ΑΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ??????
ΘΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ....ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΘΕΡΜΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ........
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΕΓΕΤΕ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΙΛΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΝ.
ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΤΕΚΝΟΝ ΘΕΟΥ.
ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΥΠΕΡΠΗΔΩΝΤΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥΤΟΥ.
ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΥΥΠΕΡΠΗΔΩΝΤΑΙ ΑΙ ΘΛΙΨΕΙΣ ΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑΙ ΑΙ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΑΙ ΑΙ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑΙ ΑΙ ΚΑΤΑΛΑΛΙΑΙ ΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΙ.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΕΛΗ ΤΩΝ ΟΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ.
ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΝΙΚΩΝΤΑΙ ΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΙ ΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑΙ ΑΙ ΕΞΟΡΙΑΙ ΑΙ ΦΥΛΑΚΑΙ ΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΙ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΑΙ ΜΑΣΤΙΓΩΣΕΙΣ ΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΒΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΗΣ.
ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΝΙΚΩΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΑΠΟΚΤΩΜΕΝ ΤΗΝ ΜΑΚΑΡΙΑΝ ΥΠΟΜΟΝΗΝ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.
ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΑΠΟΚΤΩΜΕΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΝ ΔΥΝΑΜΗΝ.
ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑΝ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΑΠΟΚΤΩΜΕΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑΝ ΣΟΦΙΑΝ.
ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ ΑΡΤΟΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ.
ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΑΝΤΛΟΥΜΕΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΘΑΡΡΟΣ ΥΠΟΜΟΝΗΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ.
ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ Η ΕΝ ΤΗ ΓΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ
eufrosini
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από eufrosini »

σμαρτι μου μην στεναχωριεσαι ενα
κυριε ιησου χριστε ελεησον με και σωσε με την αμαρτωλη τα περικλειει ολα
τα συναισθηματα ,τον ψυχισμο μας ,πριν πολυ καιρο αισθανομουν και εγω ετσι
ωσπου πηγε ο αντρας μου στο αγιο ορος και γυρισε με γαληνη και μια ηρεμια συγκλονιστικη και μου ειπε οτι ενας γεροντας ασκητης ο πατηρ ευθυμιος του ειπε
οτι η προσευχη ειναι ουτε να παρακαλαμε να μας δωσει υγεια η οτιδηποτε αλλο ,ουτε να ζηταμε να μας δωσει δοκιμασιες ουτε να μας παρει απο πανω μας δοκιμασιες
η προσευχη ειναι να ζηταμε ελεος απο τον κυριο μονο τοτε αγαλιαζει η ψυχη το μυαλο ο νους
και εαν μπορουμε καθε ωρα της ημερας να το λεμε αυτο ειναι οτι καλυτερο
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

paratiritis88 έγραψε:
smarti έγραψε:Βρε Θεοδωρα,που να βρω ωρα για να κεντησω?Εχω αρχινημενο ενα κεντημα απο τοτε που γεννηθηκε το 4 παιδι μου!!Θα μου πεις τωρα , στο ιντερνετ πως καθεσε?Αν με βλεπατε πως καθομαι θα γελουσατε!!!!
Υ.Σ Το 4 μου παιδι ειναι στα 3.Σκεψου!!!! :cry:
====================

Smarti, τώρα θά σού κάτι, αλλά μή φωνάξεις εναντίον μου πάλι, ώς συνηθίζεις, νομίζοντας ότι πάντα θέλω τό κακό σου...

Ίσως τα λέω λίγο απότομα, μπορεί καί χωρίς περιτύλιγμα, αλλά "άκουσον μεν, πάταξον δε.." (Θεμιστοκλής-Αριστείδης)

Λές, λοιπόν ότι δεν έχεις διάθεση προσευχής...

Μήπως τρώς λοιπόν τόν χρόνο σου καί παραμελείς την οικογένειά σου, τον άνδρα σου καί τα παιδιά σου, καί κάθεσαι εδώ μέσα με τίς ώρες στό Ιντερνέτ καί πολυλογείς, περιμένοντας πότε θα φανούν νέα μηνύματα...άντε κι΄ ακόμα πιό νέα... καί δώστου, δώστου τρώς τον πολύτιμο χρόνο σου με " έπεα πτερόεντα" καί μετά φεύγει η χάρις τού Θεού καί κτυπάς αέρα αντί να κτυπάς ουρανό;

Λέω , μήπως;

Γιατί μιά παντρεμμένη γυναίκα με 4 παιδιά μάλιστα ( νά σού ζήσουν κι΄ όλας, καί πάντα με υγεία καί ευτυχία... ) θα πρέπει να έχει πολλές υποχρεώσεις καί εάν θέλει να είναι συνεπής με αυτή την αποστολή της έχει διπλό αγώνα από εμάς τούς ξεφτέρηδες...

Καί μάλιστα, εάν έχω καταλάβει καλά, είσαι καί η μόνη πολύτεκνη πού ξημεροβραδιάζεται εδώ μέσα...

Είσαι δηλαδή μία πρωτοτυπία!

Γιά πρόσεξε λοιπόν κι΄ αυτό, καί μετά έλα καί ειρωνεύσου με...

δεν μιλανε ετσι σε ενα ατομο που εχει τοση ευγενεια στα λεγομενα της ιδιως σε κοπελα .
βγαλε τα κοσμικα γυαλια σου για λιγο και πραξε αναλογως ..........................................................
εγω εχω κανει χειροτερα λαθη απο εσενα και συνεχιζω να κανω
οσα τα καταλαβα με κανανε καλυτερο .
ετσι αγαπητε φιλε στην θεση σου θα ζητουσα συγνωμη απο την αγαπητη φιλη
Ίσως τα λέω λίγο απότομα, μπορεί καί χωρίς περιτύλιγμα, αλλά "άκουσον μεν, πάταξον δε.." (Θεμιστοκλής-Αριστείδης)
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”