Υπάρχουν άνθρωποι, που δεν κατανοούν την έμπρακτη έκφραση της αγάπης και θέλουν να τους το εκφράζεις και με λόγια. Αυτό ισχύει κυρίως για τις γυναίκες και τα παιδιά, αλλά και γι αρκετούς άντρες.
Προσπάθησε ν' αναπαύσεις αυτόν που αγαπάς. Αν του αρκεί να του δείχνεις έμπρακτα την αγάπη σου, κάντο έτσι, κι αν θέλει και ν' ακούει ότι τον αγαπάς, πες του το. Σημασία έχει οι άλλοι να νοιώθουν τη ζεστασιά της αγάπης σου.
Πόσο συχνά λέτε το σε αγαπώ?
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Πόσο συχνά λέτε το σε αγαπώ?
οταν μαθουμε ν αγαπαμε θα εχουμε ωριμασει ΄, μεχρι τοτε καλον αγωνα
-
arxontopoulo
- Συστηματικός Αποστολέας

Προσωπικά, δυσκολεύομαι να πω "σ’ αγαπώ" σε κάποιον ακόμα κι αν νοιώθω πολύ κοντά του. Όχι γιατί δεν αισθάνομαι πράγματα για κεινον, αλλά γιατί νομίζω ότι κάνω κατάχρηση του όρου αγάπη... Για μένα η καθαρή αγάπη είναι κάτι πολύ υψηλό και ξέρω ότι απέχω πολύ από το να την νοιώσω. Μπορεί να συμπάσχω με κάποιον, να ενδιαφέρομαι για κείνον, να νοιώθω ψυχικά κοντά του, αλλά γνωρίζω ότι η αγάπη μου αυτή δεν είναι λαμπικαρισμένη. Έχει μέσα της στοιχεία ιδιοτέλειας. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες φορές μου 'ρχεται να φωνάξω στον άλλον "σ’ αγαπώ"! Στις περιπτώσεις αυτές το αφήνω να βγει αυθόρμητα από μέσα μου. Το ενδιαφέρον μου, όμως, για κάποιον το εκδηλώνω κυρίως με έργα αλλά και μέσω της προσευχής.smarti έγραψε:Ισως σας φανεί χαζή η ερώτηση αυτή...αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω..ο Χριστός μας, μας διδάσκει την αγάπη και μέσα σε αυτήν είναι η λέξη σε αγαπώ..πόσο συχνά λέμε αυτή τη λέξη?
Εύχομαι να αγαπήσω κάποτε τον Θεό με όλη μου την καρδιά, για να γνωρίσω τι είναι αυτό που το λένε αγάπη... Μέχρι τότε μπορώ απλά να υποψιάζομαι...
Όπως αγαπάς!
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο Νίκος (folotas) το έθεσε σωστά. Αν δούμε ότι αναπαύει τον αδελφο μας η συχνή χρήση της φράσης αυτής πρέπει να την επαναλαμβάνουμε! Εγώ, δυστυχώς, δεν την πολυλέω, γιατί μάλλον δεν την πολυπιστεύω! Τι μιζέρια που έχω!!
Δόξα σοι ο Θεός!
Δόξα σοι ο Θεός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.