Πίνετε πολλούς φραπέδες;

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Gafaranga έγραψε:Evi ελπιζω να μας πεις τα συμπερασματα σου απο τις απαντησεις...
Μα και βέβαια βρε... :P Δεν θα σας άφηνα έτσι. Άλλωστε το χρωστάω και στον Διονύση. Όμως παιδιά επιτρέψτε μου να το κάνω αύριο γιατί μόνο τώρα μπόρεσα να έρθω και να δω τις απαντήσεις. Περιμένετε μέχρι αύριο παρακαλώ.

Ευχαριστώ! :wink:
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

lazarr έγραψε:Στο κάτω κάτω και ο Άγιος Νεκτάριος έπινε καφέ! :D

Θυμάσαι μήπως το περιστατικό με το καράβι και τον καφέ;;
Μπορείς να το μοιραστείς μαζί μας;
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

:scratch: :coffee2: :scratch:
:notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
aplastos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από aplastos »

Γενικά ο καφές , σε στέλνει στην τουαλέτα, επειδή εμποδίζει την παρακράτηση υγρών απο τον οργανισμό.Δηλ είναι ελαφρως αφυδατικός.
koskas
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από koskas »

το πρωι με το που ανοιγω το ματι ειναι ετοιμος ο ελληνικος και με περιμενει μετα μεχρι το μεσημερι μπορει να χτυπησω και αλλον εναν, το απογευμα ειναι στανταρ ενας φραπες, αρα 2 και μπορει και 3 την ημερα,
τωρα ποιο ειναι το αποτελεσμα. μηπως θες να ανοιξεις καφενειο 8)
ΕΑΝ ΕΙΠΩΜΕΝ ΟΤΙ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΟΥΚ ΕΧΟΜΕΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΠΛΑΝΩΜΕΝ
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Γεια σας παιδιά.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Και τώρα με την σειρά μου ήρθε η ώρα να σας εξηγήσω γιατί ρώτησα.

- - - Σημ: Θα χωρίσω το κείμενο σε 2-3 ποστς για να διαβαστεί ποιο εύκολα...

Έκανα λοιπόν 3 ερωτήσεις.

1) Πίνετε πολλούς φραπέδες;
2) ΠΟΥ τους πίνετε; Στο σπίτι ή στο δρόμο;
3) Σε τι ποσοστό τους πίνετε στο σπίτι και σε τι ποσοστό στον δρόμο; Π.χ 2 στον δρόμο και 3-4 στο σπίτι;

Πρώτα από όλα να εξηγήσω γιατί έκανα τις συγκεκριμένες ερωτήσεις.
1) Ρώτησα αν πίνετε πολλούς επειδή πολύ απλά ήθελα να ξέρω πόσο διαθετιμένοι είστε να κάνετε την ίδια ασχολία στην καθημερινή σας ζωή.

2) Το "που" τους πίνετε με ενδιέφερε για να μάθω αν αυτή η ασχολία σας, σας έχει φτάσει στο σημείο να δίνεται ακόμα και κάτι από τον εαυτό σας -λεφτά δηλ.... και είναι κάτι από τον εαυτό σας τα λεφτά, μιας και δουλεύετε για να τα αποκτήσετε- για να ικανοποιείτε αυτήν την ασχολία. Και μάλιστα υπάρχει και ένα δεύτερο κομμάτι που με απασχολούσε σε αυτήν την ερώτηση. Οκ, δίνετε λεφτά (αν δίνατε) αλλά πόσα λεφτά; Λίγα ή πολλά; Δηλ πόσο σημαντικά θεωρείτε αυτά τα 2-3 ευρώ που κάνει ο καφές....;

3) Την τρίτη ερώτηση την έβαλα για να μη αδικήσω κάποιον. Π.χ το ότι θα πιείτε έναν καφέ στον δρόμο δεν σημαίνει ότι σας είναι και πάθος. Μπορεί απλά σήμερα να μην προλάβατε να τον πιείτε στο σπίτι.... μια εξαίρεση δηλ....

Γιατί όμως με ενδιέφεραν όλα αυτά;
Επειδή ήθελα να διαπιστώσω το βάθος. Δηλ το πόσο πολύ θα αντιδρούσατε αν σας έλεγα να κόψετε τον καφέ με το μαχαίρι όπως έκανα εγώ. Τι θα κάνατε; Θα φωνάζατε; Θα θυμώνατε; Θα λέγατε "επιτέλους κάποιος μας βάζει τις φωνές για το καλό μας"; Ίσως να συμφωνούσατε μαζί μου αν σας έλεγα το γιατί το έκανα εγώ.... Η συγκεκριμένη ιστορία που με έκανε να σκεφτώ όλο αυτό το θέμα (σύμπτωση αν αυτός που με έκανε να κάνω το ποστ σήμερα ήταν κάποιος τρίτος, ο Διονύσης) ξεκίνησε περίπου πριν ένα χρόνο. Η ιστορία του καφέ όμως σε ότι αφορά την δική μου ζωή δηλ, ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια. Ελπίζω να έχετε όρεξη να την διαβάσετε την οποία θα την γράψω για να μπείτε στο νόημα....
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Είμαστε λοιπόν καμμιά 30αρία χρόνια πίσω. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν φρέντα, εσπρέσσα, κ.τ.λ. Μόνο λίγο νεράκι έβαζες σε ένα μπρικάκι το οποίο όταν έβραζε του έβαζες μέσα καφέ και όποιος ήθελε του έβαζε και λίγη ζαχαρούλα για να γλυκάνει την πίκρα του. Που μάλιστα τον σερβίριζαν συνήθως σε ποιο επίσημες εξόδους όχι κάθε μέρα.... ή άντε το πολύ-πολύ στα καφενεία με τους γέρους. Φανταστείτε μια εικόνα με την παραδοσιακή γιαγιούλα, με την ποδιά στην μέση να σερβίρει με τον δίσκο. Κάτι τέτοιο.

Καταλαβαίνετε ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο καφές ήταν δευτερεύον πράγμα. Αν μάλιστα σκεφτείτε ότι οι γονείς τον έπιναν πρωί-πρωί πριν φύγουν για την δουλειά τους και μετά ξύπναγαν τα παιδιά για να πάνε σχολείο τότε γινόταν ακόμα ποιο δύσκολο να μάθουν τα παιδιά τι εστί καφές.

Κάπως έτσι μεγάλωσα εγώ. Δεν είχα ιδέα τι γεύση ή τι άρωμα είχε. Μόνο την λέξη είχα ακουστά..... Μέχρι την ημέρα που έτυχε να φτιάξει ο πατέρας μου μπροστά μου το καφεδάκι του. Έτσι άρχισε η ιστορία μου με δαύτον. Από τότε, σιγά-σιγά με τις εμπειρίες της κατασκευής του, έμαθα να τον αγαπάω. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι τον είχα στερηθεί (σήμερα ένας καφές την εβδομάδα θα ήταν στέρηση.... τότε ήταν φυσιολογικό) αλλά κάπως έτσι έμοιαζε. Τον αγάπησα τόσο πολύ (και που μάλιστα μαζί με γάλα πιστεύω ότι είναι πολύ πετυχημένος) που σιγά-σιγά άρχισα να πίνω και εγώ, κάποιες φορές λίγους, κάποιες φορές πολλούς, πότε για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, πότε για μεγάλο διάστημα και τα χρόνια πέρασαν έτσι. Η τουλάχιστον πέρασαν έτσι μέχρι πέρισυ.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Πέρισυ κάποιος πατήρ τάδε - δεν θυμάμαι το όνομα του δυστυχώς- έστειλε ένα γράμμα στην εκπομπή "Όπου γης" στην Πειραϊκή εκκλησία. Το διάβασε ο Λυκούργος δυνατά. Ήταν ένα γράμμα από την Αφρική. Από την ιεραποστολή της Αφρικής. Και περιέγραφε πως με δυο ΓΙΑ ΜΑΣ πενταροδεκάρες, εκεί πέρα κάνουν θαύματα. Με το 2 ευρώ που εγώ τα σπαταλαώ από ΣΥΝΗΘΕΙΑ για το καφεδάκι μου, εκεί πέρα αγοράζουν φάρμακο κατά της ελονοσίας. Η ελονοσία, μια σπάνια και σχεδόν άγνωστη για την Ευρώπη αρρώστια, εκεί πέρα θερίζει. Εκεί πέρα τα 2 ευρώ που κάνει ο καφές μας, φτάνουν για να σωθή μια ζωή από την πιο ηλίθια αρρώστια του κόσμου. Με 3 ευρώ σωζεις 4 παιδιά από την τύφλωση που τυφλώνονται λόγο έλλειψης βιταμίνης "Α". Με 25 ευρώ ζει μια οικογένεια!! Το όλο γράμμα ήταν μια τραγωδία. Η περιγραφή του μου θύμισε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν ΜΟΝΟ 1 ευρώ!! Ένα ευρώ που εγώ, σε συνδιασμό με άλλο ένα τα πετάω κυριολεκτικά για ένα κουταλάκι καφέ, και ένα κουταλάκι ζάχαρη!! Με 3 ευρώ αγοράζουμε άλλη μια κάρτα για το κινητό για να πλουτίζουμε τον ΟΤΕ και την Vodafone και για πεθαίνουν οι συνάνθρωποι μας.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως ένοιωσα όταν κατάλαβα το πόσο αχάριστη είμαι. Δόξα τον Θεό, σπίτι έχω, γονείς έχω, σκάνε από υγεία, έχω τα πάντα ενώ μόλις στα κάτω σύνορα της χώρας μου οι άνθρωποι πεινάνε, ουρλιάζουν για λίγο φαγητό, στο τέλος σπαρταράνε τυφλά μέσα στις μύγες και πεθαίνουν για ΝΑ ΠΙΝΩ ΕΓΩ ΤΟ ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ ΜΟΥ!! Ένιωσα πολύ άσχημα. Και ακόμα πιο άσχημα όταν κάποιοι άνθρωποι όπως π.χ ο πιλότος κάνουν ολόκληρο ΘΕΜΑ ή τον Διονύση που και αυτός προσπάθησε να ΒΟΗΘΗΣΕΙ και ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρεται.

Με θύμωσε αυτό. Ήθελα να δω... Λένε σωστά ο πιλότος και ο Διονύσης; Ή μήπως είναι όντως τα έξοδα μας τόοοοοσα πολλά ώστε δεν έχουμε λίγα να δώσουμε και στους άλλους; Μήπως τα ξοδεύουμε προς δική μας ευχαρίστηση; Εσείς τι συμπέρασμα βγάλατε βρε παιδία; Έχουμε λεφτά ή δεν έχουμε; Τα πετάμε τσάμπα ή όχι; Είναι ψέμμα ότι μπορούμε να φτιάξουμε τα φραπεδάκια μας στο σπίτι για να έχουμε να τα δώσουμε μετά στην Αφρική;

Και όχι.... δεν τα λέω τραγικά τα πράγματα. Όλοι σας ξέρετε ότι έχω δίκιο. Όλοι ξέρετε ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται. Για μας 3 ευρώ δεν είναι τίποτα! Για αυτούς είναι η μισή ζωή τους. Κανείς δεν σας εμποδίζει αντί να πιείτε ένα φραπεδάκι στον δρόμο, να το φτιάξετε σπίτι σας, που η αντίστοιχη συσκευασία είναι 10 φορές ποιο φτηνή, και να δώσετε τα υπόλοιπα λεφτά στην Αφρική όπως είπα. Εγώ αυτό έκανα. Από τότε στέλνω περίπου 60 ευρώ τον μήνα. Έπινα ΕΝΑΝ φραπέ την ημέρα από 2 ευρώ χ 30 μέρες = 60!! Τι θα γινόταν αν έπινα 2; 3; Αν κάπνιζα; Αν, αν, αν....; ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ότι η ιδεολογία μας "δεν έχω λεφτά" είναι ένα καθαρό ψέμμα που απλά το υποθάλπτουμε; Τουλάχιστον 60 ευρώ έχουμε όλοι μας. Όχι;

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να πίειτε έναν φραπέ κάντε το στο σπίτι. Και βάλτε τα λεφτά που θα δίνατε στην καφετέρια στην άκρη για αυτούς που δεν έχουν. Σκεφτείτε το πόσα λεφτά θα μαζέψετε. Πόσο κάνουν τα τσιγάρα σας; Ε, αυτά τα λεφτά δώστε τα αλλού αφού τα δίνετε που τα δίνετε. Γιατί να μην τα δώσετε σε κάποιον που τα έχει ανάγκη που θα σας γλυτώσει και την ζωή στο τέλος;

Αυτά είχα να πω. Ξέρω ότι δυσαρέστησα μερικούς. Λυπάμαι. Αλλά ότι όλοι μας έχουμε βολευτεί δεν είναι ψέμμα. Μπορούμε βέβαια να το αλλάξουμε.... στο χέρι μας είναι.... θέλουμε όμως;
panagiotis2
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2 »

σκεφτειτε 20 ευρω σε ενα μηνα ειναι μια τσιχλα την ημερα!!!
ΟΝ ΓΑΡ ΑΓΑΠΑ ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΙΔΕΥΕΙ...
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Evi_J έγραψε: Αλλά ότι όλοι μας έχουμε βολευτεί δεν είναι ψέμμα. Μπορούμε βέβαια να το αλλάξουμε.... στο χέρι μας είναι.... θέλουμε όμως;
Ήταν ένα χαστούκι αφύπνισης ...
Σ' ευχαριστώ για τη ντροπή που ένιωσα :oops:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”